Şimdi Ara

0.05 puan ile sınıfta kalıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar tıp fakültesi 1.sınıf ing öğrencisiyim. Hangi üniversitede okuduğum önemli değil öğrenirseniz de pek sorun olmaz fakat söylemek istemiyorum.

Büte kaldım ve bütten 70 alarak ortalama 59.4598 e geldi. Sistem bunu otomatik olarak 59'a yuvarladı ve sınıfta kalmış bulunuyorum. Eğer ortalamam 59.5 ve üstü olsaydı sistem otomatik 60'a yuvarlayacaktı ve sınıfı geçmiş olacaktım. Evet şimdi diyeceksiniz ki e kalmışsın bize ne. Durum öyle değil arkadaşlar. Tıp fakültesi dekanımız 5.komite zamanı dersime girenlere ekstradan 5 puan vereceğim demişti. Bizim derse girmedi türkçe tıpların dersine girdi. Dersine girenlere 5 puan verdi ve puan çoğu kişinin işine yaradı. Biz bu durumdan çok müzdarip olduk konuştuk o kadar sonunda adam bütte ingilizce tıpçılara gerekli yardımın yapılacağını söyledi. Büte girdik çıktık o arada darbeden dolayı bütün dekanlar istifa etti. sonuçlar yaklaşık 3 gün önce açıklandı. Bütten 70 alarak 59.45 gibi bir ortalamayla sınıfta kaldım. Gittim bunu hocalarla falan konuştum. Yapılabilecek hiçbir şey yok dediler. Dekan yardımcısına bizim 5 puanlar nerede dedim (Verilmesi normalde uygun değil fakat dekan kendi insiyatifine bağlı olarak vermişti). Dekan yardımcısı puanlar yalan oldu dedi. Dekan ile birlikte gitti dedi. Bu çok zoruma gitti. Orada dekan yardımcısına bir şey diyemedim. Adaletsizliği bir çok kişiye söyledim sessiz kaldılar. Şimdi ciddi olarak soruyorum arkadaşlar. Buradaki adaletsizliği nasıl çözebiliriz? 0.05 gibi bir puanla kalırım tamam ama türkçe tıplara verilen puanın bize verilmemesi insanın zoruna gidiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ciddi cevaplar verin lütfen rica ediyorum dalga amaçlı yazmayın

• Herseyi yaparmısın ?
  • Benim bildigim universitede kalma yok alttan ders kalir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcht38

Benim bildigim universitede kalma yok alttan ders kalir.
    Bu saatte bunu okuyacak adam yok bu forumda.
  • quote:

Hocam komite sisteminde tüm derslerin toplamı şeklinde sınava gireriz ve belli ortalamayı tutturamayınca sınıfta kalırız
  • Pek bilgim yok ama bir hocadan not isteme durumunuz yok mu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Bu saatte bunu okuyacak adam yok bu forumda.

Gün içinde de okunsun önemli değil fakat bir şeyler yapmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Pek bilgim yok ama bir hocadan not isteme durumunuz yok mu hocam?

Hocam not isteme durumu yok. 200 soruluk bir büte girdik ve 0.5 puan bir soruya denk geliyor. 0.5 alabilmek için herhangi yanlış yaptığım bir soruyu hocanın iptal etmesi gerekiyor. İptal etme durumları da yok yani isteseler ederler fakat dekan yardımcısı kabul etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

quote:

Hocam komite sisteminde tüm derslerin toplamı şeklinde sınava gireriz ve belli ortalamayı tutturamayınca sınıfta kalırız

Yanlista biliyor olabilirim ama sinifta kalma diye bisey yok ders alttan kalirsa seneye dersi vermek zorunda kalirsin bide ders alttan sartli kalir sartli dersi istersen verirsin istersen vermessin ama okul komple bitince ve alttanda sartli dersin kalirda ortalaman tutmazsa diploma vermezler o zman sartli dersi vermek zorunda kalirsin ben boyle biliyorum
  • mcht38 kullanıcısına yanıt
    Komite sisteminde her hocanın belli soruları olur. Yıl içinde toplam 5 komiteye tabii tutuluruz. Komitelerin yüzde 60'ı finalin yüzde 40'ı alınarak yıl sonu notumuzu çıkarmış oluruz. Vize sistemi gibi her ders ayrı tutulmuyor. Hepsi bir sınavda toplanıyor. YGS LYS gibi
  • harunyasr kullanıcısına yanıt
    Demekki sizin universite farkli benim okudugum unide oyle degildi
    Cumhuriyet Universitesinde okudum ben
    Edit: İmla Hatalari Duzeltmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcht38 -- 31 Temmuz 2016; 0:23:30 >
  • mcht38 kullanıcısına yanıt
    Öyle işte hocam. Ne olacak şimdi bilmiyorum
  • harunyasr kullanıcısına yanıt
    Baska bi hocanin yanina gidip baska bir ders icin puan isteseniz olmaz mi?
  • okunmaz diyenlere inat okudum. bimere sikayet dilekcesi yazin bence. hatta gidip okulda dekanin yaninda yazin. onlara verildiyse size de verilmeli. haksizlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileklivanilya

okunmaz diyenlere inat okudum. bimere sikayet dilekcesi yazin bence. hatta gidip okulda dekanin yaninda yazin. onlara verildiyse size de verilmeli. haksizlik.

Hocam dekan atanmadı daha. Yeni gelen dekanın da puan ile alakası olmayacak. Önceki dekan vermiş ben vermek zorunda değilim durumu olacak.
  • Kardeş çok yazık olmuş
  • Kurul toplanmiyor muydu 0.5 puan icin ben oyle biliyordum..
    Gecmis olsun hocam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

Kurul toplanmiyor muydu 0.5 puan icin ben oyle biliyordum..
    Gecmis olsun hocam..

Teşekkür ederim hocam. Kurul toplanmıyor maalesef. Dekan önceden 0.5 gibi puanla kalanları geçirebiliyordu şimdi ortada dekan yok. 0.05 ile kalınabiliyor (mesela ben)
  • Anlattıklarını usulünce yazıp YÖK'e gönder özellikle başkalarına verilen 5 puan olayını belirt.Bunu yapmadan önce okuldan bir hocana da danış böyle böyle yapıyorum diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyrasil

Adaletsizlik var ama sana 5 puan verilmedi diye değil onlara 5 puan fazla verildi diye

Aynen hocam ya hiç böyle bir şey vaat edilmeyecekti ya da verilecekse herkese verilecekti
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.