Şimdi Ara

0-100km hızlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.4 Tsi 122 HP DSG Passat Variant 0-100km hızlanma teknik bilgi olarak 11.0 sn yazıyor. Bu değer otomatik vitesteki D (drive) modunda mı yoksa S (spor) modunda mı dır. Drive modundaki değerse spor modundaki 0-100 kaçtır acaba?

• bu konuyu ben de merak etmişimdir
  • Performans değerleri hesaplanırken aracın en hızlı performanslı şekilde gideceği otomatik vites modu seçilmiştir herhalde. Zannetmiyorumki bu testi yapanlar o kadar zeka özürlü olsunlar.
  • bence spor modundadır. çünkü her marka arabasının en iyi özelliklerini söylemeye ve göstermeye çalışır. Hatta yakıt verileri de bunu destekler. çok az yakıt verisi gösterilir ama çoğu kimse bu fabrika yakıt verilerine ulaşamaz. bu yüzden verilen değerden daha hızlı hızlanacağını zannetmeyin. belki yokuş aşağı daha çabuk hızlanabilir. hehe :))
  • araç DSG ise normal mod değeridir....
  • Gazın dibine girdikten sonra D veya S modunun fark edeceğini sanmıyorum.. S(sport) adı üstünde sportif kullanım için yani S de araba daha hızlı gitmiyor sadece kullanımı daha agresif hale getiriyor..Dip gaz gidildiği zaman değişiklik olmaz..

Bunlar benim düşüncem tabii..
  • Bazı arabalarda sport modu vites değiştirme hızını arttırabiliyor.Bu da 0-100km/s hızlanmasını etkiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Jetta 1.9 TDI Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sport mod a hesaplanmıştır. Çünkü sport mod motorun daha çok devir çevirmesine olanak sağlıyor.
  • bütün verilen en verimli şekillerde hesaplanıyor...
    yakıştan 0-100 e kadar....
    benim bilgim bu yönde....

yani S modundadır....
  • diyelim koşu yarışındasın max. performansını gösteriyorsun hızlı hızlı mı yürürsün?
    yoksa depar mı atarsın?

bence de sport mod kullanılıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 13 Ocak 2010; 11:21:38 >
  • vites değişimleri her vites için en doğru devirde olacak şekilde manuel yapılıyordur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 13 Ocak 2010; 13:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerinal

Performans değerleri hesaplanırken aracın en hızlı performanslı şekilde gideceği otomatik vites modu seçilmiştir herhalde. Zannetmiyorumki bu testi yapanlar o kadar zeka özürlü olsunlar.

• Bendeki bilgiler şöyle: Bu veriler en mükemmel konumda hesaplanır,o kadar ki pratikte tutturmak zordur. Hava sıcaklığından lastik basıncın deponun boşluğundan asfaltın durumuna kadar herşey dikkate alınarak fabrika ölçüm verileri hesaplanıyor. Mesela bu araç için lütfen erinmeden boş bir alan bulup deneyebilir misiniz? Ben de merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 13 Ocak 2010; 14:37:22 >
  • 11 sn çıkmayacağından adım gibi eminim de kaç saniye çıkacağını merak ettim.
  • bence çok bir fark olmaz 0-100'ünde en fazla 0.3-0.4 saniye olur
  • mesela civiclerde D ve S konumlarında vites oranları bir miktar değişiyor gibi.misal 1.viteste 5000 devirde D'de 50km yapıyorsa S'de 55 km yapıyor gibi.
    aynı şekilde 5.viteste 100km gibi giderken Dye aldığımda 100-200devir düşüyor.
  • D'de yapılsa bile zaten dipgazdan dolayı S modu gibi olmayacak mı acaba?

Sonuçta S modunun tek esprisi mümkün motoru olduğunca üst devirlerde tutması değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.