Merhaba arkadaslar başlık altındada yazdıgım gıbı 0 - 24 Volt Arası Bir akım kaynagına ıhtıyacım var kalıtelı ve akım degerını 4 dıjıt gorebılecegım kadar hassas olacak bır devre cızebılecek yada hazırda bır yerde devresını bılen varsa bıldırırse cok sevınırım
herkese saygı ve sevgıler
Duzeltıyorum 0 - 24 mA Arası 5 volt arkadaslar masraf onemlı degıl yeterkı hızlı kolay kullanıslı ve mumkun oldugu kadar az hatalı olsun
0---24ma nedir ki bu, yada nasıl oluyor 24 ma le çalışan hangi alet var, dijital şu kol saatlerinden başka
merhaba Maximin ds4305 leri işine yarar heralde. http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/3748 daha hassas bişiler bakarsan current mirrors diye bi arat .Sanırım direnç ölçmek için arıyorsundur böle bişi. Eğer öyleyse 1.si daha basit ve kalibrasyonu kolay bir çözüm olur. kolay gelsin
Zamansız arkadasım tesekkur ederım evet ıstedıgım buna benzer bırsey ama daha hassas ve daha acık konuya tam olarak hakım olmadan yapabılecegım acık bır sema bulabılırsem cok daha ıyı olur
Birde sıtedekı parcaları google yazdım ordan bıle cıkamdı acaba farklı bır malzemyı kendılerınce kodlamıs olabılırlermı
Daha oncekı mesajımdada belırttıgım gıbı daha acık bır sema olursa yardımına mınnettar kalırım
Ben olsam atmel in tiny serisi mikrodenetleyicileri ve fet yardımı ile akım kontrolü yapar adc den okuduğum değeri denetleyicinin 2 portu vasıtasıyla shift registerlere aktarıp display ledle gösterirdim :)
istediğiniz hassaslık kıstasında 4 digit lik duyarlık istiyorsunuz .Benim önerdiğim entegre daha duyarlı. Zaten o entegrenin datasheetinde bir referans devre olması lazım onu kuracaksınız işte. eğer bulabilirsem daha önce kullandığım bir devre vardı. onu gönderirim.