s.a arkadaşlar resimde 0 -30 volt ayarlı güç kaynağı devresini yaptım az önce test ettim ama potansiyometre ayar yapmadı nedense ?? girişte AC 24 Volt verdim çıkışta DC 23 -25 volt gördüm pot ayar yapmadı neden acaba ??? ![]() |
0-30 Volt ayarlı güç kaynağı devresi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
şema ?
-
yukarıda ekledim
-
açık şema mı soruyorsunuz ???
-
Tam olarak incelemedik ama BD140 ters mi takılmış ?
devre kurulduysa nerelerde neler var/yok bahsedilebilir.
-
valla orjinal pcb şema ile mukayese ettim sıkıntı yok buyrun birde siz bakın ..
-
Kurduğunuz devrenin resmini atın arkalı önlü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
LM723'de 7 ve 9. ayağın bağlı olduğu 100K ARES (siyah arka planlı) resminde aynı zamanda toprakta görülüyor. Halbuki şemaya göre bu 100K direk LM'nin 5. ayağına ve tekrar 100K üzerinden 6. ayağına ve pota gitmeli yani toprakla bağlantısı yok. Kesikli satı çizgili olan kısımlardan bahsetmekteyim.
Resimler konunun ilk resimleri. İlk mesajımdaki ters bağlantı hususu, transistör ayak numaralarının bulanık çıkmasından kaynaklı olsa gerek. Aslında şimdi de okunmuyor resimlerde ya neyse.
bu devre gerçek kurulduğunda mı çalışmıyor yoksa simülasyonda mı? Gerçekte ise, ölçüm de fena olamzç
-
Mesajlar peş peşe gelmiş Konunun ilk riki rsmine göre konuştum son resimlere göre deil.
-
Şemanın aslı nerede?
Nereden aldınız şemayı?
-
hocam bu devreyi karta bastık montajı yaptık enerji veriyoruz. potansiyometreyi değiştirdiğim halde ayar yapmıyor 29 - 30 volt ta sabit kalıyor oysa ki 0 -30 volt ayar yapması lazım . yapmıyor sıkıntı bu ..
-
slm galiba sorunu bulduk arkadaşlar devrede 50 ohm direnç yerine biz 47 K direnç bağlamışız parçacı bugün kapalıydı yarın ilk fırsatta değiştirip test edecem...
-
arkadaşlar bu devre neden böyle oldu ki anlamadım ???
50 ohm olması gereken direnci 47 ohm ile değiştirdim genel değişen birşey olmadı lanet olsun bee....
-
50 ile 47 arasında ne fark var ki sorunu çözsün?? Hem de ayarlı bir devrede?
Son yazmış bulunduğum kısma baktın mı? Hatalı bağlantı? Tekrar bakıp incelemek bile uğraş...
SOnuç olarak, Sayın Muhsin Kamer'in dediği gibi örnek alınan orjinal devre şeması konmalı ortaya. Evvela orjinali çalışır devre mi diye incelenebilir şekilde. Sonra da konu sahibi devre hakkında bilgi sahibi ise, kısmi kısmi açıklamalı hangi parçaların ne iş yaptığını. BU sayede hem konuya dahil olanlar artar hem uzmanların ilgisini çeker hem de takip edenler de kendisini geliştirir.
-
Çalışmama sebepleri ;
-Devre şeması hatalı
-Plaket yanlış basılmış
-yollarda eksik hat var
- arızalı komponent var
- değerinde takılmamış komponent var
- herhangi bir yerde kısa devre var
Başka aklıma gelen bir unsur yok
içine mi doğdu şema da nerde hata var ?
plaketin neresi yanlış basılmış ?
yollarda nerde eksik hat var ?
çok gelişigüzel yazmıssınız ...
-
Gelişi güzel değil ,,, bunların hepsi birer ihtimal.
Yazdığım şeyi anlamamışsınız
orjinal şemaların hepsi yukarıda paylaşıldı...
-
ihtimaller üzernden konuşmuyoruz bize kesin net cevaplar lazım ...
Benzer içerikler
- elektrik süpürgesi motoru çok ses çıkarmaya başladı
- çamaşır makinesi elektrik kaçağı
- nötr nasıl oluşur
- evde kaçak akım rölesi kaç amper olmalı
- klima kumandası ekran gitti
- rux robot
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X