Şimdi Ara

0.5 hp hidrofor ters yöne dönme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hidrofor su basacağına suyu resmen geri alıyor. Anladım ki motor ters dönüyor. Ne yapmam gerek

• bağlantılarla oynadınmı
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Evet kabloların yerini değiştirdim sonuç aynı
  • Hidrofor motorları bildiğim kadarıyla santrifüj tekniğiyle çalışırlar. Yani pervaneleri her iki yöne de dönse emiş aynı yönde yani merkezden dışa doğru gerçekleşir.
    Şu giriş çıkış yönlerini karıştırma gibi bir ihtimal olabilir mi?
  • Resimden gördüğüm kadarı ile santrifuj sistem bir pompa motorun dönüş yönünün bir etkisi olmaz her iki yöndede su ortadan dışa doğru itilir merkezkaç kuvveti ile yani sizin pompanın motoruna değil su giriş ve çıkışlarına bakmanız gerekir ters bağlanma ihtimali yüksek. Hayırlı günler dilerim.
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim cevabın için teşekkür ederim. Yedek motor vardı aynı bağlantıya montaj yaptım suyu bastı. Sorun bağlantıda değil. Hidraforun su çıkış noktasını açtım. Kapalı iken su akıyor hidrofor çalışınca su resmen duruyordu. Aynı bağlantıya yedek motoru taktım suyu resmen 1 mt ileri fırlattı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Hidrofor motorları bildiğim kadarıyla santrifüj tekniğiyle çalışırlar. Yani pervaneleri her iki yöne de dönse emiş aynı yönde yani merkezden dışa doğru gerçekleşir.
    Şu giriş çıkış yönlerini karıştırma gibi bir ihtimal olabilir mi?
    Su giriş ve çıkışlarında bir sorun olavağını sanmam. Lakin yedek motorda denedim suyu bastı.
  • tonyukuk76 T kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam,, motorda kondansatör var,,, bu kondansatör motorun dönüşü için yardımcı sargı kondansatörü,,,,
    motorun yardımcı sargısının uçları yer değişirse, motor yönü değişir .. tamir olayı olup, kullanılmadan atıldıysa, tamirde yanlışlık olabilir,,
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.