Şimdi Ara

0.9 clio'nun baş döndürücü performansı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
10.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok performanslıymış hakikatten. Konuyu okurken bile başım döndü. Bu ne atiklik bu ne hız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.9 motorun her tarafı güç olsa ne olur yahu...
  • Benzin ve vergiler ucuz olsa çevreyi düşünüp 0.9 motor alan yok denecek kadar az olur

• Tork/Kilo hesabı yaparsak evet 140 Nm torku olan 1050 kilo civarı bir clio 150-160 torku olan ve 1250-1350 kilo bandındaki 1,6 hacimli arabadan iyi gider yada aynı gider. 0-100 hesabına gelirsek, 0-100'ü 10 saniye olan 1,6 araç 10 saniyede 0-100 yapabilmesi için 5,6 bin çevirip vites değiştireceksin ki öyle yürüyecek. Dolayısıyla normal kullanımda fındık turbo motorlu araçlar daha atik yürür ve hissettirir. Özellikle yokuşlarda bunu daha iyi anlıyoruz. Benim test etme imkanı bulduğum 1,2 tsi manuel polo gayet güzel yürüyordu. Dalga geçilen atmosferik 1.2 motor 121 torku olan i20 de birçok 1.4 atmosferik arabadan daha iyi, vites oranları da iyi duruyor. En azından benim 1.4 jazzdan iyi, 1,6'lardan iyi değil tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

Şuan 0.9 un tercih ediliyor olmasi bence insanimizin akillandigini degil fakirlestigini gosteriyor.
    harika bir yorum. tebrikler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük hacimli ve aşırı beslemeli motorlar atmosferik 1.4 yada 1.6 kadar uzun ömürlü olmuyorlar. kaldı ki türkiyede kritik kilometrelerden sonra merdiven altı bakımlarla yürüyor çoğu araç.
  • 0.9 motor bas dondurucu diyoruz
    1.2 motor boyun kiran diyoruz
    Söyle şaş kaza 2.0 motor görsek kim bilir neler yaparız toplum olarak
  • 1 yıl 2014 Clio Joy 1.2 75bg Atiker LPGli araç kullandım. LPG 2.80 - 3.01 arasında alıyordum o zamanlarda kilometrede 22-27 kuruş yakıyordu. Eşim çocuğum ve ben olarak bagaj bebek arabası nargile malzemeleri , sandalya , çadır full çakılı istanbul içi kullandım. Bu araç uzun yola uygun değil yorulursunuz . şehir içindede otobana çıkınca direk en sağ şeride geçip 80 -90 maks gidersiniz.
    hız yapamazsınız yada birini sollayamazsınız. İhtiyaçmı?
    benim için değil.

teşekkürler
  • Konu troll amaçlı açılmamış değil mi arkadaşlar? Aracın 0-100'ü 13 saniye, maksimum hızı 178.. Arkadaş neyin performansından bahsetmiş :D Neymiş yokuşu iyi çıkıyormuş.. Turbo desteğin sayesinde çıkıyorsun sen motorun sayesinde değil. Aynı şekilde 1600cc turbo benzinli bir araçlada yokuş çıkmayı dener misin? Denersen sadece izlersin arkasından sonra gözden kaybolur zaten:) Ha birde şey o yokuşu çıkarken ki aşırı yakıt ortalamanı neden yazmadın :)

Son olarak 0.9 turbo bir aracı yokuşlarda zorlamaya devam edersen yakında motorunu eline alır gezersin sanayilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem095 -- 13 Aralık 2019; 11:5:15 >
  • Şu konuları görünce canım sıkılıyor. Türk insanına layık görülen duruma bak. İnsanlarımız ekonomik olarak o kadar darda kaldı ki fındık motorların olmayan gücü baş döndürür oldu. Üzdü.
  • yokuşta yarım gaz bile yapmıyorum araba rahat yürüyor zaten
  • mustafa_atr kullanıcısına yanıt
    Hahshahaha kesinlikle, 0.9 şehirlerarası çok gitmeyen biri için akıllıca bir tercihtir. Ama vatandaş parasızlıktan alıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Nedir bizim insanımızdaki bu yokuş tırmanma arzusu?
    0.9 clio'nun baş döndürücü performansı

her çıkışımda 2 torba çimentı 50 tuğla atıp zirveye gecekondu yapmak istiyorum

• Broon kullanıcısına yanıt
    parası olan gitsin rolls royce alsın mercedes s alsın arkadaşım. golften sonra clio avrupanın en çok satan arabası. clio 5 golfü de geçer. her şeyi gariban edebiyatına bağlıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

Boyun kiran lakapli 1.2 motor i20 yi unutmayalim hocam
    Heleki sol şeritte giderken dikiz aynanda 0.9 Clio görüp Vitesi çaaaaaatt diye 4 takıp gaz pedalını döşemeye hiç olmadığı kadar sağlam basarak yapıştırdın mı buyrun Clio'nun cenaze namazına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 13 Aralık 2019; 22:29:50 >
  • Gramatik kullanıcısına yanıt
    hahahahahhahahahahahah clio var ya BMW yi falan da tokatlar

• Küçük hacimli turbo beslemeli motorlara hep ilgi duymuş sevmişimdir. 2015 yılnda 0.9 turbo clio aldım kullandım. 2016'da 1.2 turbo Leon aldım kullandım. 2018'de 1.0 turbo Polo aldım kullandım. Şuan 1.4 tsi çift beslemeli 160 beygirlik bir VW CC kullanıyorum. Hepsinin ortak yanı torkları ve kalkış performansları idi. Şuanki 1.4 tsi motor hem turbo hem de charger'a sahip olduğundan stok modda 160'lık olup paşaoğlu yazılım ile şuan 204 beygir güç alıyorum. Şunu açıkça söyleyebilirimki bu aracımdan aldığım zevki çoğu 2.0 lt motora sahip arac kullanıcısı almıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketici06 -- 13 Aralık 2019; 11:44:13 >
  • Broon kullanıcısına yanıt
    yav bizim insanımız clio'nun performansını bile hazmedemiyor baksana biri gelmiş bmw diyor diğeri gelmiş 2.0 turbo motor clioyu geçer diyor. clio'nun performansı gücüne gidiyorsa spor araba alsam burası yangın yerine dönecek demek ki.
  • Gramatik kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ruh hastası mısın ilk mesajımda zaten arabanın iyi bir karar olduğunu söylemişim daha neyini kanıtlıyorsun 3kuruş verdiğinin arabanın Ülkede 0.9 a sahip olanların çoğu fiyatı ucuz diye tercih ediyor bu bir gerçek, araç kötü değil ancak tr de tercih edilme nedeni belli

• Bir sorum olacak.
    0.9 hacimli motor 3 silindir. Silindir başına 0.3 hacim düşüyor. Krank milinin bir turunda 3 silindirin hepsi kullanılıyor bildiğim kadarıyla.

1.6 lt lik motorda 2 silindir kullanılıyor ve tur başına kullanılan hacim 0.8 oluyor. Aradaki performans farkı nasıl ortaya çıkıyor? Yanlışlık varsa düzeltin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.