Şimdi Ara

0.9 clio'nun baş döndürücü performansı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
10.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru aslında 3 silindirin 3000 devirde yaptığı piston vuruşunu 4 silindir 4000 devirde yapabilir anca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Doğru aslında 3 silindirin 3000 devirde yaptığı piston vuruşunu 4 silindir 4000 devirde yapabilir anca.
    Herkes kendine göre birşey diyor ama teknik olarak bilgi veren yok. Bir çevirimde nekadar hava yakıt yakılıyor, nekadar güç elde ediliyor bilen yok. Kendim de dahil.

• SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Ona kalırsa LPG'li arabaya binip performanstan da ödün vermez.. yer mi benzinde binmeye?

• Ekonomi bu ivme ile devam ederse benzer mantıkla 5 sene sonra açılacak konu: Bajaj Qute aldım, 1. viteste rakip tanımıyorum. Rampalardan korkmanıza gerek yok, hafif kasa ile her yere çıkabiliyorum

0.9 clio'nun baş döndürücü performansı

• @sayın konu sahibi. Şu konu başlığını değiştir bi zahmet. Bu ne yav her gördüğümde aklıma baş döndüren dolgun saçlar reklamları geliyor hayır performansın baş döndürdüğüde yok normal 1.4 atmosferik araba gibi. Tek + sı az yakması.

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Her şehirde her köyde everest var ellaam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o baş dönmesi başka bir şeyden olmasın ,misal suluyu fazla kaçırmak gibi :)
    (sulu derken hakaret ettiğimi falan zannedenler de çıkabilir o nedenle bir açıklama yapayım bari ,içki içki işte bahsettiğim yahu)
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Yazdığın mesajın bir üstündeki mesajı okur musun rica etsem?

• okudum ama bir baş dönmesi görmedim
    hani fiyatına göre şöyle böyle dersin anlaşılır da ,baş döndürücü ne demek ?
  • Koltuk kılıfı önerin nedir.

• Mesajınızı cevapladığınız kişi ile tamamen aynı düşünceye sahip olduğumdan, aynı zamanda da akıl sağlığımın yerinde olduğunu düşündüğüm için size yanıt verme gereği hissettim.

Mevcut ekonomik şartlarda 0.9 Clio'nun fiyatı ve yakıt sarfiyatı konusunda aracı eleştirmiyoruz, aksine son derece mantıklı bir araç. Ancak konu başlığı "0.9 Clio'nun baş döndürücü performansı" ve konu sahibinin açıklaması da 1.4-1.6 atmosferik araçlar sürünürken ben yanlarından uçarak geçiyorum tarzında bir mesaj. Hal böyle olunca yakıt ve fiyat gözetilmeksizin 0.9 motor performans nezdinde tabikide eleştirilir.

Ekonomi odaklı üretilen bir araçtan inanılmaz performanslar alıyorum, rampaların ustasıyım atmosferiklerin düşmanıyım dersen böyle tiye alınırsın. Üstelik motorun ürettiği torka bakıyorum 135 Nm @ 2500 d/dk veren atmosferikten hallice bir motor. İnsan şu özellikteki motor için 1.6 atmosferik tokatlıyorum demeye utanır. Acaba tokatlanan araçların Clio ile bir yarış içinde olduğundan haberi var mı?

Hayatında atmosferik motoru hakkıyla kullanmamış adamlar bu motor tipine atıp tutuyor. O performansını çok övdüğünüz 0.9 motorun 2500 devirde verdiği 135 Nm torku zaten çoğu standart 1.6 atmosferik motor benzer devirlerde verebiliyor. 2007 model Peugeot 308'de kullanılan 1.6 VTi motor 2500 d/dk'da yaklaşık 140 Nm tork üretirken devir yükseldikçe güç ve tork değerleri daha da artıyor. Bu motor Clio emsali olan 301'de kırpılmış halde hala kullanılıyor;

www.automobile-catalog.com
    Horsepower and Torque curve for 2007 Peugeot 308 1.6 VTi 120 (man. 5) offered since September 2007 for Europe
    https://www.automobile-catalog.com/curve/2007/2621765/peugeot_308_1_6_vti_120.html

www.automobile-catalog.com
    Horsepower and Torque curve for 2018 Peugeot 301 1.6 VTi (man. 5) offered up to August 2018 for Europe
    https://www.automobile-catalog.com/curve/2018/2624165/peugeot_301_1_6_vti.html

Eğer konu sahibinin bahsettiği gibi performanslı kullanım ile hem 0.9 Clio'yu hem de atmosferik motoru redline'a kadar zorlarsanız ister düz ister rampa her koşulda atmosferik motorlu araç Clio'nun tabiri caizse içinden geçecektir.

Tamam baş döndürücü biraz sert bir giriş olmuş ama işin özeti bu fiyata alınana sıfır arabadan beklenmeyecek kadar iyi performansı. Atmosferik 1.0 Hyundai i10dan ve Kia picantodan daha ucuz bu araba bu motorla.

• truvacity T kullanıcısına yanıt
    Kullanmıyorum, önermiyorum. Sizden sonra kullanacak adam temiz kullansın diye siz neden kılıfla kullanıyorsunuz? 1000 lira aşağı satarsınız koltuklar kirli diye. Bu konuya nerden geldik bu arada

• öyle demiş olsa zaten bu kadar dalga geçen olmazdı ,aksine çok destekleyen olurdu
    fazla ilgi çekici olsun diye böyle bir başlık açmış olabilir ama gelecek cevapları da tahmin etmesi gerekirdi
    DH reklamcılığı yapmış arkadaş

• doğrusu konu başlığını okuyunca bende öyle bir şey hissettim :)

0.9 clio'nun baş döndürücü performansı
    dağ taş dinlemez ,karda çamurda yolda bırakmaz ,yokuşta ceylan ,düz yolda aslan ,yolların fatihi ,sollama beni sollarım seni

falan filan yani :)

aslında güzel bir konu ,hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz ,başka konularda kavga dövüşlerden geçilmiyor :)
    Hiç sorma. Herkes kendi kullandığını savunuyor. Hiç kötü diyen görmedim. Ben her zaman diyorum bu araba bu paraya sıfır alacak insan için biçilmiş kaftan. Motor sorunsuz 2012 den beri piyasada. Malzeme kalitesi düşük. 1.6 arabayla karşılaştıracak bir performansı yok. Anca 1.4 atmosferik. 1.0 TSI bundan daha iyi diyenler var. Doğru. Ama onun LPG uyumu yok. Diyeceklerim bu kadar

• Renault elemanları harıl harıl çalışıyorlar terbik ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.9 clio'nun baş döndürücü performansı,,, woooooowww

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.