Merhaba arkadaşlar psu hariç her şey 0 bugün sistemi kurdum başlat tuşuna bastığımda anakart RGB şeklinde ışığı bir kere yanıp sönüyor ne fan dönüyor ne ram ışığı geliyor ne ekran ne ses. Ramı söküp denedim.Start tuşunu söküp denedim sadece işlemci ve anakart pinini takıp denedim işlemci fanı çalışmıyor psu yu eski anakartıma taktığımda başlatınca sisteme güç gitti yani işlemci fanı çalıştı zaten sabah sistemden söktüm Anakart modeli msi mpg b550 gaming plus işlemci r5 5600x İlk starta böyle hata verdi bios güncellemeyi denedim flashback ışığı 10 kez yanıp söndü olmadı yani normalde 5 dakika yanıp sönmeliydi bileşenleri söktüm denedim başka flashla bu sefer yandı bir daha sönmedi sizce sorun anakart mı arızalı yoksa bios güncellerken hatadan dolayı mı biostan olsa en azından fanlara güç gelmesi gerekmez mi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masteroguz -- 27 Mart 2022; 2:5:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
0 aldığım sistem çalışmıyor anakarttan şüpheleniyorum
-
-
Msi b 550 nin biosu updateli olmadığından 5000 serisini görmez direk takılınca. Bios önceden 3000 serisi işlemci ile veya arkadan bios flashback tuşu ile update edilecekti. Yopksa görüntü gelmez.
Bios flashback tuşu ile update edilecekse indirilen bios dosyasının formatı değiştirileckti normal yapılır gibi olmaz. Msi larda usb deki dosya MSI.ROM diye değiştirilecek arkadan bios flashback işlemi
Yapılırken o şeklde okutulacaktı. Büyük ihtimalle siz öyle yapmadınız dosya adı değişmeden yapıldığı için olmadı. En sağlıklısı anakarta hiç bir şey takmadan işlemci ramler dahil, psunun 24 pin ve
8 pin işilemci güç çıkışını bağlayarak bunu yapmaktır. Bu işlem yapılırken arkada ışık işlem boyunca yanar 5-10 dakika arası sürebilir. Sonra kendiliğinden anakartı resetler sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Daha sonra açıldığında o ışık bir daha yanmaz (ikinci açılşta 3-5 dakika çalışsın yinede acele etmeyin kapatmaya) işlem doğru yapıldıysa her şey olmuştur. Siz usb nin içindeki dosyayı bnm dedim gibi yapın ve usbnın içinde dosya oluşturmayın sadece -
Tıklayınca usb ye MSI.ROM yazsın dosya adı olşturmayın klasör olarak ve beta sürüm bios olmasın.Ben bunu kendi 5800x i msi x570 unıfly a yaparkende arkadaşın msi b550 tomahawkına 5600x yaparkende yaptım ve oldu. Elimizde o an eski işlemci yoktu mecburen böyle yaptık.
Her şey doğru yapılıpta olmuyorsa (ama dikkat etmek lazım püf noktalara) anaka rtta küçük bir ihtimalde olsa arıza olabilir. Ama bu biraz enderdir tabi.
Bence sistemde parçalarda arıza yoksa şansa, anakart biosu 5000 serisini updateli olmadığından açılmıyor. Bios flash back işlemini bnm dedim gibi yapın doğru yaparsanız olucaktır kolay gelsin.
-
Hocam bios güncellemesi olmasa dahi sistemi ilk start verdiğimiz de güç gelmesi gerekemezmiydi en azından fanların dönmesi lazımdı ben de hiç bir şey olmadı ve bu olaydan sonra bios güncellemesi için tıpkı dediğiniz gibi yaptım dosyayı indirdim flashı fat 32 formatladım dosyanın adını MSI.ROM yaptım flashı taktım flashback tuşuna bastım 10 kez ya yandı ya yanmadı ışık ve söndü ben de sistemi kapattım.Sorun biosta olsa dahi fanların dönmesi gerekmezmiydi ilk startta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazen biostan da olsa fanlar ya tam hız döner böyle son rpmde, bazende hiç dönmez saçmalar. Yani benim anlatıklarım aslında yapıldı ama yine işlemci takıldı yerine sistem toplandı , yinemi hiç tepki yok sistemde.
Herşeyi dikkatlice baştan söküp parçalar ve kablolar dahil psunun hepsini baştan bir araya getirin. Psunun daha önceden sorunsuz çalıştına eminiz değilmi ? Tabi bu kadar parça değişince bios doğru yapılıp anlatılana göre doğru yapılmış gibi ( tabi görmeden konuşuyorm ) bios işlemi doğru ise parçaların birinde de sıkntı olabilir veya doğru takılmayan yanlış yapılan bir şeylerde etkiler. Parçaları bir araya getirince hiç beep sesi uyarıları alınıyormu ? Sistem başlatılırken.
* Birde sizden ricam cevap verilecekse cevap yaz yanıtla bölümünden cvb verinki bildirim gelsin konu ile ilgili. Yoksa kendim şansa girip bakmam gerekiyor. Çok geç gördüm bu şekil.
-
Video cekin resim cekin buraya atın daha faydalı olur yardım edecek kisiler icin diye dusunuyorum.
-
Hocam problem çözdüm en son sistemimi 2015 de toplamıştım 750 ti ve ona güç girişi gerekmiyordu o zamandan beri işlemciye 6+2 pin kullanıyordum sorun olmamıştı ekran kartına güç takmadığımdan 6+2 nin ekran kartı olduğunu da bilmiyordum meğersem işlemciye 4+4lük pin girecekmiş ufacık bir bilgi nelere sebep oldu buna da şükür :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şükür çözülmüş. İşte ben bazen yardımcı olmaya çalışırken karşı tarafı tanımadığımdan bazen soruyorum , yanlış anlaşılmaya sebep vermeden bu montaj işlerinden anlıyormusunuz diye kişilere :) Çünkü bazen parçalarda sıkıntı olmazsa
montaj gibi şeylerde sıkntı veya gözden kaçan bir şeyler oluyor. Montaj her şey doğru olsaydı biosta dahil, o zaman parçalarda sorun var diyecektik , parçalarda sorun olması daha kötü ya yenisi yada değişim süreci falan
beklenecekti. Geçmiş olsun hayırlı olsun sisteminiz. Montaj işleri bittiğinde mutlaka şunlar yapılmalı psunun güç kabloları anakartta takılması gereken her yere takıldımı . Ssd hdd gibi şeyler varsa m2 dışında onların kabloları düzgün takıldımı. Ekran kartı güç girişleri karta takıldımı doğru şekilde. Kasanın power swıtch , power led, reset gibi kabloları anakarta takıldımı gibi vs... şeyler. Bazen kullanıcılar yeni sistem ve parçalar aldığında aceleci davranıp hurra sistemi
çalıştırmaya başlayınca gözden bir şeyler kaçıyor istemeden Başınıza yine gelirse ilerde 24 pin 8 pin 4 pin gibi şeyler ramlere falan dikkat edin yine, iyi günler.
-
Haklısınız valla 2 gündür denemediğim şey kalmadı ama işte insanın bilmeyince 8 pin ha 7+2 ha 4+4 hiç aklıma gelmemişti. Yardımlarınız için ayrıca teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X