Dün, yani 02.03.2010 tarihinde sizde benim gibi izmirde uydunet kullanıyorsanız akşam üzeri yaklaşık 6 saat kadar kesinti olduğunu farketmişsinizdir.
Kesintinin nedeni ip ve dns bloklarındaki çalışmalar. İzmir genelindeki uydunet ipleri 2 farklı merkeze bölünmüş. Eskiden hepsi tek merkezden çıkış alıyorlarmış, şimdi hatları rahatlatmak için ikiye ayrımışlar, aynı zamanda hatlar da daha rahatladı.
Şu saate kadar pinglerde farkedilir bir artış hissediyorum. Eski pinglerim 17-20 arası iken şimdi 10-13 arası.
Aynı zamanda download ve upload hızarında da ufak bir artış var.
Birde docsis 3.0 gelse de artık, tamamen rahatlasak. Asıl fark o zaman daha da ortaya çıkacak.
evet dün akşam eve geldim kesikti. daha sonra geldi. umarım bir daha olmaz kızarım ben böyle şeylere
İzmir'de docsis 3.0 olup olmadığını veya yoksa ne zaman geleceğini nerden öğrenebiliriz? Abone kaydı yapan merkezlere danışsak bilirler mi? Yeni abone olmayı düşünüyoruz ama docsis 2.0 ile 3.0 destekli modemler arasında en az 100 liralık fark var. Değer mi değmez mi, İzmir'e fiber optik gelir mi? kafamızda bir sürü soru işareti var.
Selamlar,
Bende Basın sitesi'ndeyim ve 2 martta hiçbir kesinti yaşamadım. sanıyorum bu bölgenin çalışmalarını daha önceden yaptılar. ikiye ayırdıkları farklı ip leri bir trace route edip gösterebilirmisiniz.
ya o gün bendede 6 saat kdr bir kesinti oldu karşıyakadayım bende..demin 50mb'lık bir dosya indiriyodum 1mb bağlantım var normalde 10dk fln sürerdi fakat şmdi 30 saniyede indi şaştım kaldım..normalde 100-150kbps ile inerken şmdi ise 1.2mbps yazıyor..alla alla dedim habersiz bunlarda hızı 10mb'mi yaptılar fln girdim hızı test etmeye sonuçlar: