Şimdi Ara

0dan pc toplama ve diğer konular hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En sonunda bu veya önümüzdeki hafta pc mi toplucam, evde kasa ve güç kaynağı bana bön bön bakıyor

Kasanın içine parçaları yerleştirip, sistemi tümden ben kurmayı planlıyorum.Eski kasamı açıp içine baka baka ve anakart vs. kılavuzlarını okuyarak yapabilirmiyim acaba?Kasanın kendisinin ve güç kaynağının bi sürü kablosu var teorik olarak nereye takılıcağını biliyorum ama daha önce hiç yapmadım sadece ram, ekran kartı ve dvd-rw takmışlığım var .

Asus a8n-sli veya premium
    Amd athlon 3500+
    Corsair veya Twinmos 1gb(512mb x 2 dual channel) 400 mhz ddr pc3200
    250gb w.digital 16mb cache, s.ata 2
    Msi 7800gt
    Powercom 1000va ups
    creative t7900 ve live ultra webcam

varolanlar;

17"lcd sony
    nec 3540-a

Bu sistemi kurduktan sonra eski p4 1.8ghz sistemimi satıcam arkadaşlar buradanda duyurulur.Şimdi sorular;

1-)İşlemciye illa termal macun sürmek gerekli mi?Evet ise silverstar 5 mi nedir bundan kadıköy/yazıcıoğlo işhanında var mıdır?veya ne önerirsiniz?
    2-)biliyorum böyle bir sisteme göre ramler düşük kaldı ama bütçe bu kadar :)
    3-)Böyle bir sistem başta counter-strike: source olmak üzere elderscrolls: oblivion, fear ve yeni çıkacak might&magic oyunlarını takılmadan rahat oynatır dimi?
    4-)Creative t7900 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, özelliklede dvd izlerken ne kadar etki edicek bu çok önemli benim için ve tabi oyunlarda?
    5-)Bu sistem hakkındaki iyi/kötü düşünceleriniz?
    6-)İki pc ye ağ kurmanın en basit/ucuz yolu nedir?Eski pc'mdeki dosyaları yeniye atıcamda...

Not:Bilerek veya yazdım bazıları stokta yok eksenden almayı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronis -- 14 Kasım 2005, 10:34:12 >

• 3200+ ile 3500+ arasında Kdv dahil 70$ fark var. Bence farkı ram için kullanabilirsin. Aynı seçenek anakart içinde geçerli Asus A8N-E ile Asus A8N-SLI arasındaki fark kdv dahil 25$ A8N perminum ile ise kdv dahil 80$ fark var. Fiyatlar eksen'den

Amd64 3200+ 183
    Asus A8N-E 120
    Twinmos 2*512 115
    W.Dig 160Gb 93
    MSI 7800 GT 435
    -------------------------
    Kdv dahil 1119$
  • Raven bitanesin abisi, bu A8N-E tam benim aradığım anakart sli zaten kullanmıcaktım yeni çıkmış sanırım bu anakart of süper ya aralarındada deli fiyat farkı var.Tüm işlemcileride destekliyor...

3200+ 2ghz 183.70 $
    3500+ 2.2ghz %10 performans farkı demek... 244.20$

61$ + 69$ = 130$

sanırım 3200+ alıp o/c etmek daha mantıklı olacak arada ciddi bir fiyat farkı var...

Buarada

Western Digital 160 GB, SERIAL ATA II, 7200 Rpm, 8MB Cache, $100.00
    Western Digital 250 GB, SERIAL ATA II, 7200 Rpm, 16MB Cache, $140.00

40$ farka 90gb kapasite + 16mb cache bence değer fazlasıya...

Buarada Bütçem 1700$ max

YENİ HALİ İLE
    Amd64 3200+ 183
    Asus A8N-E 120
    Twinmos 2*512 115
    Western Digital 250 GB, SERIAL ATA II, 7200 Rpm, 16MB Cache, 140
    Powercom 1000 VA UPS LINE INTERACTIVE-1000 79
    Creative T7900 165
    Creative Live Ultra 111
    MSI 7800 GT 435
    -------------------
    Toplam 1348$

350$ ı nasıl kullanayım sizce 2gb ram mi?7800gtx mi?

yukardaki 6 soruya da cevap verebilirseniz çok iyi olur birde bu 7800gt veya gtx için ayrı güç kablosumu ne birşey gerekiyor tam olarak nedir o ve nasıl sağlanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronis -- 14 Kasım 2005, 11:53:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ronis
    3200+ 2ghz 183.70 $
    3500+ 2.2ghz %10 performans farkı demek... 244.20$

bu fiyatları nerden buldunuz böyle????
    3200+ 183.70 $ değil 210$
  • Eksen
  • 3200 + === 172 dolar + kdv ama bana bu hafta devamlı görüştüğüm dükkan 158 dolar+kdv ye düştü dedi
    3000+ lar 155 lerde idi 149 lara düşmüş

ancak 3000+ oc yapmak tabi ki iyide desteklediği kod lar açısından amd3500+ alınması gereken 2005 en iyi işlemcilerinden dir, es geçme bunu oc başka şeydir.

erk kartında pahalı geldi 7800gt gerçekten iyi bir işlemci testleride iyi ama gıgabyte 3d1-68gt geforce çift çekirdekli ekr kartınada bak. 350 dolar+kdv
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbukalemun

3200 + === 172 dolar + kdv ama bana bu hafta devamlı görüştüğüm dükkan 158 dolar+kdv ye düştü dedi
    3000+ lar 155 lerde idi 149 lara düşmüş

ancak 3000+ oc yapmak tabi ki iyide desteklediği kod lar açısından amd3500+ alınması gereken 2005 en iyi işlemcilerinden dir, es geçme bunu oc başka şeydir.

erk kartında pahalı geldi 7800gt gerçekten iyi bir işlemci testleride iyi ama gıgabyte 3d1-68gt geforce çift çekirdekli ekr kartınada bak. 350 dolar+kdv

o/c hiç yapamdım tecrübem yok, riski tam olarak nedir bunuda bilmiyorum onun için o/c olmayan iyi bir işlemci istiyorum beni en az 2 sene götürebilecek.7800gt pahalı evet ama 6800gt ile veya ultra olsun aralarında deli gibi fark var.

350$ artmış oldu bu parçaları seçince ya 7800gtx ,ya daha iyi bir ram yada şunu buldum

LCD 19 HYUNDAI Q90U, 0.294 mm, 1280x1024 /75 Hz, 3ms, Multimedia, DVI giriş,USB giriş,TCO'99,(Gümüş)
    $513.70

Hangisi daha iyi gider bilmiyorum, bu monitör hakkında bilgisi olan var mı?

• Ekran kartı olarak 256 Mb X800GTO veya GTO FireBlade alabilirsin. Böylece ram için paran kalır. Bu arada bu sağlam sistemi koyman için bön Bön bekleyen kasa ve güç kaynağı nedir?

1- Evet pasta sürmek şart. Yazıcıoğlu'nda UYGAR Elektronik'te AC5 sorabilirsin.
    2- 1 Gb yeterli 2 GB çok iyi.
    3- Rahat oynatır.
    4- Müstakil evde yaşamıyorsan ve sağır değilsen böyle sistemler bence çok fazla.
    5- Yorum yapmıştım zaten.
    6- En kolay yolu herhalde cross kablo ile ethernet bağlantısı olur.
  • Tekrar teşekkürler cevaplar için raven, daha dün taşındım artık tek başıma yaşayacağım sonra kardeşim gelir ama bi 6-7 ay yalnızım :).O ses sistemini 7+1 den faydalanmak, dvd ve oyunlardan güzel/kaliteli ses almak için alıyorum yoksa pro. müzikle fln uğraşmıyorum + bu ses sistemini tv ye flnda bağlayabilirim herhalde dimi?...Dediğim gibi bir defa alıcam sistemi uzun süre dokunmak istemiyorum bi en fazla ramini arttırırım onun için 7800gt alıcam uzun süre götürsün istiyorum.

Son bir sorum kaldı :), bu 7800gt ler için bi yerde ekstra güç kablosu mu ne birşeyler yazıyordu bu olay tam olarak nedir?Birde bu anakart s.ata diski otomatik tanır dimi sistemde floppy yok çünkü?

Kasa + psu imzamda yazıyor zaten ama yazayım burayada Silverstone temjin06 son test 1.ncisi sessiz/iyi soğutan bir kasa bayıldım zaten ama biraz büyükçe birşey çıktı,güç kaynağıda enermax 500w liberty

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronis -- 14 Kasım 2005, 13:09:51 >

• Ekran kartları artık ekstra güç istiyor. Bu nedenle güç kaynağından kablo ile güç alıyorlar. Farklı bağlantı tipleri kullanabiliyor firmalar. Merak etme ekran kartı ile beraber güç kaynağına bağlmak için gerekli aparatlar verilir. Senin güç kaynağında ekran kartı için özel bağlantı olabilir. Enermax sonuçta

Sata Hdd konusunda emin değilim. İyice öğrenmek lazım . Sonra bir floppy yüzünden sistem bön bön bakmasın değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven70 -- 14 Kasım 2005, 13:27:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raven70

Ekran kartları artık ekstra güç istiyor. Bu nedenle güç kaynağından kablo ile güç alıyorlar. Farklı bağlantı tipleri kullanabiliyor firmalar. Merak etme ekran kartı ile beraber güç kaynağına bağlmak için gerekli aparatlar verilir. Senin güç kaynağında ekran kartı için özel bağlantı olabilir. Enermax sonuçta

Sata Hdd konusunda emin değilim. İyice öğrenmek lazım . Sonra bir floppy yüzünden sistem bön bön bakmasın değil mi ?

Eheh evet, komedi olur.Hmm olmazsa yakınlarda arkadaşım oturuyor ondaki floppyi söker benimkine takar s.ata h-d yi tanıtırım ama otomatik tanıması lazım.Psu dan çıkan onlarca kablonun bir tanesinin üstünde Pci-express yazıyor o herhalde ekran kartınınki oluyor

• Başta Raven olmak üzere yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, sistemi aldım.W.digital h-d kalmamıştı, samsung aldım.Birde creative webcam kalmamıştı,philips iyidir dedi adam 800x600 30fps veren bi webcam aldım.Eksendenki abi güzel bi indirimde yaptı, yorumuda süperdi yanlız hiç unutmucam;

Ben "Sistem iyi değil mi?, en az bi 3 sene götürür dimi?"
    Temsilci X "Abi sen manyakmısın ya"

Yanlız tek başıma taşıdım 2 koli + kocaman bi poşet çok ağırdı belim çıkıyordu :).Özellikle t7900 ve ups çok ağırdı bir an ölüyorum sandım...

Herşey kutusunda verildi hard-disk haricinde, h-d yi şeffaf beyaz plastik bir kapta verdiler normal dimi?

Geriye bi pastayı almak kaldı, bu pasta ac5 in bi özelliği var mı?Sistemi kurmayı beceremezsem buradan birisi yardımcı olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronis -- 15 Kasım 2005, 16:13:24 >

• hdd nin kabı normal / pasta olyında %99 gümüş içersin ve abartma sürme konusunda teknolojisisi 1- 1,5 yıl gider ancak ömrü 5-10 yıl kadar rahat olacaktır bu kullanım amacı - işletim sistemi - driver lara bağlı ancak eski bilgisayarlar günümüze ulaşması teknoloji seyrine bağlı idi , yakında hepsini altüst eden bir şey çıkarsa bu mümkün olmaz tabi. ısı ve güç sorunu hala çözülemedi :((

bence kendin yapma, yada ortma ve bir adam daha bul yanına.
  • Ya kendin yapma derken parçalardan herhangi birine yanlışlıkla zarar verebilirim diye mi söyledin yoksa yapamam diye mi?Eski kasayı açıp orda bağlantılar nasıl yapılmışsa yapsam, birazda kılavuzları fln okusam yapamaz mıyım

Buarada bahsettiğin termal macunu firebalda buldum %99 saf gümüş adı arctic silver 5 bu galiba bahsettiğiniz macun...
  • anakartı ya dışarda düz ve kasaya dikkatlice yerleştir , sonradan parça çıkarma takma sorunu yaşama, yada anakartı şekle göre vidala ve işelmciyi yerleştir , sonra diğer parçaları ve bağlantıları yap ama güç kaynağı+kasa bağlantılarını kontrol et bari. yerin uygun mu? diğer kasa sana ne kadar referans olacaktır yorum şu an bana düşmez sanırım. hayırlı olsun, kolay gelsin.
  • Teşekkürler, deneyeceğim biraz.Demin Asusturk sitesinden pc montajı makalesi buldum orda herşey yazıyorda biraz demode olmuş sanırım.Benim en zorlanacağım konu anakarta gerekli kabloların vs. takılması, anakartta eğer varsa gerekli ayarların yapılması(hardware)...
  • Birşey değil. İnşallah sorunsuz kurarsın. Genede işi garantiye almak için Eksen'nin teknik servisinde ücretsiz kurmalarını isteyebilirdin. Genelde sistemi kurup test ediyorlar.

Neyse en azından tecrüben olur. Şimdiden güle güle kullanmanı diliyorum.
  • İşten geç çıkıyorum henüz kurma fırsatı bulamadım bu akşam eksen teknik servisden de yardım alarak bi deneyeceğim.2 günüm full parçaların kitapçıklarını okumakla geçti.Bileniniz varsa bi kaç şey daha sormak istiyorum?Tüm aletlerin kitapçıklarını okudum bir bilgim oldu ama bu teorik :).

1-Arctic Silver Ceramique adında bir termal macun aldım, kitapçığından kullanımı hakkında bilgi aldım ama birde burda sorayım diyorum.İşlemcinin ortasına az miktar sürüp daha sonra peçete ile biraz yayıyoruz hepsi bu dimi?
    2-Creative t7900un kalitesini çok merak ediyordum kurdum eski pc'me 4 hoparlörü çalıştıramadığım halde müthiş ses geliyor.O 4 hoparlördede arkasında kırmızı ve siyah delik var, oraya gelen kablonun ucundada bakır kablo var.Kırmızı uçluyu hoparlörün arkasındaki kızmızı deliğe, siyah olanıda siyah deliğe sokuyoruz bu kadar dimi?Eski pc'de 24bit creative ses kartı var acaba bu yüzden mi ses gelmiyor o 4 hoparlörden yoksa zamanında anakartı kuran içeriden bağlantıları mı yapmayı unutmuş?Veya 7.1 ses desteği yok ondan mı?
    3-Anakartının kitapçığında anakart üzerinde chassis_fan 1 ve chassis_fan 2 girişleri gösterilmiş ve anlatılmış herşey iyi güzelde benim kasada 3 fan var, 3.ncü fan nereye ?
    4-Anakart 8 kanal ses desteği sunuyor yani bu otomatikman 7.1'ide destekliyor demek dimi?
    5-1 h-d, 1 optik sürücü takıcam bu ide kablosundan kaç tane takmam gerekir(1 tane sanırım ), h-d yi primary master, optik sürücüyü primary slave yapmam yeterli mi?
    6-İnsan vücudu statik elektrik taşıyor bu parçalara zarar verebilir yazıyordu kitapçıkta ya topraklanmış metal bir objeye(Kasa ???) yada anti-static eldiven giyin diyor?Kasaya bi kaç sn dokunmam yeterli mi?

Yerde halı var dolayısı ile static elektrik ihtimali mevcut, anakartı yatağın üzerinde süngerinde takıcam parçalarını en uygunu bu olur herhalde?

Buarada kasayı tamamen çözdüm ve hayran kaldım gerçekten çok iyi iş çıkarmışlar tüm parçalar çok kaliteli, geniş yer var, kurulumu kolay h-d den - optik sürücülere - ekran kartlarını takmaya kadar...

Eksende kuruyorlar biliyorum da, onlara vermemin bi kaç sebebi var 1 defa kasa çok değerli ve pahalı herhangi bir zarar görmesini veya çizik olmasını istemedim ayrıca pc benim ilgi alanım bir çok şeyi biliyorum/yapabiliyorum ama bu montaj işini bilmiyorum öğrenmek istedim hem bir sorun olursa kendimde çözebileyim istiyorum + parçaları kendin takman ayrı bir haz veriyor

Creative live ultra yoktu + temsilci creative'in web camlari o kadar iyi değil dedi philips SPC700NC önerdi beğendim bundan aldım.Live ultra ile neredeyse aynı hatta daha iyi özelliklere sahip + kutusundan headset çıkıyor ve kamerasını çok beğendim.

Çok soru sordum yine

• 1- Arada kağıt parçası kalırsa iyi olmaz. Kredi kartı gibi bir plastik parçası ile ince bir film şeriti kalacak şekilde yayman gerekiyor.
    2- Ses ayarlarından 5+1 veya 6+1 diye programı ayarlayınca olur.
    3- 3.Fanı güç kaynağından alabilirsiniz.
    4- Evet
    5- Evet
    6- Bir sorun çıkmaz.

Sadece işlemciyi anakartta taksalar yeterli olurdu. Benim için zor olan kısmı bu. Diğerlerinde zorlanacak bir şey yok.

Kolay Gelsin.
  • Ses ayarları derken software olarak mı bahsettin hardware mi?Eğer hardware olarak dediysen subwooferın arkasında 3 tane ayar vardı direct, 5.1 -> 7.1 birde 5.1 -> 6.1 diye hatırlıyorum.Switch directte olarak geliyor, onu 7.1e geritip hoparlörü kulağıma yerleştirdim bir ses duyamadım.Software olarak diyorsan pc'mde öyle bir yazılım yok, belki bu kuracağım yeni anakartta o ayar vardır...

Daha öncede dediğim gibi en zor kısım işlemci ve fanını takmakta gibi gözüküyor zaten diğer kabloların nereye gireceği bile boyutlarından ve şekillerinden az çok belli...

Tekrar sağol akşama haberleri veririm yine
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.