Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UML

Ağır olanlar demir blok olanlar, pek çok dizel motorda günümüzde alüminyum blok kullanıyo. Alüminyum olmasa bile yüzde olarak büyük fark olsa da kg olarak çok fazla bişey ifade eden ağırlıklar değil.

1.2 TSI: 97 kg
    1.4 D-4D : 99 kg
    1.3 CDTI-Multijet: 140 kg

En kolay bunları buldum benzer hacimlerde, kaynaklar:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_petrol_engines
    https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_ND_engine
    https://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine
    Çok cahil kalmışım. Ben alüminyum bloklu dizel yok diye biliyordum. Hakikaten artık ağırlık bakımından denk hale gelmişler.

Bilgi için teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr.Mechanic kullanıcısına yanıt
    Aynı ortalama uzun yolda 1.4 turbo Astra J ile de tutturulabiliyor. Demek ki o kadar da az yakmıyormuş 1.2 Tsi. Şehir içinde 1 lt fazla yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 7 Ocak 2019; 4:25:20 >
  • Dizeldeki fiyat farkı ve arızaların getireceği maddi zarar şu an az yakmasına mazotla benzinin fiyat fiyatı bu kadar birbirine yakınken değmez.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorsanız ben bizzat kendi aracımla test sürüşüne davet ediyorum sizi. Yeterki ön yargınız kırılsın.

Arkadaşın dediği gibi çoknrahat yokuşta tırmanır, videomdaki gibi hızlara hatta videodaki gibi hızlarada çıkar emin ol. (tamamen düz yolda 225 de sabitleniyor. Videoda 220 sonrası çok tatlı bir eğim var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 7 Ocak 2019; 6:28:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum size 3 kişi 70 kg bagaj ile neredeyse 97 km ortalama hız ile 5 litre tutuyor kayseri sivas arası yol.

161 km ve 127 ortalama ilede 6.3 litre tutturdum. Turbo benzinli aracı sakin kullanımda şehir içi bile olsa ideal yakiyor. Şehirici sakin kullanımda 7.5 ile 8 litre... araç otomatik

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • az yakıyor dıye 1.2 turbo benzın juke aldım. almaz olaydım, 50 lıraya 80 km gıdıyor araç. 100 lıralık alıyorum 200 km gıdemıyorum.

nasıl satacagımı sasırdım, 4 ay bındım bınmedım.

sımdı yenı kasa 1.0 ibiza aldım, araç cıdden yakmıyor. 240 lıraya fulluyorum su an 700 cıvarı gıdıyor, ıstanbul sehır ıcı.

bu sartlarda dızele gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musluk Suyuu

benzinli candır ama bastığın zaman bi ayarı yok makinenin, normal kullanımda 6-8 yakıyorsa performanslıda12-14e kadar çıkıyor.Yani normal ile performansda fark büyük.

dizelde ise max 2 litre farkediyor.millet bunun için dizel alıyor.
    Aynen katılıyorum. Keyif anlamında benzinli çok iyi, ayrıca kış şartlarında çabuk ısınması sessizliği ve yüksek devirlerdeki o keyfi harika. Ama basınca ucu açık, 1.4 motor da olsa yakıyor 2.0 da olsa. Yeni nesil turbo benzinli motorlar evet az yakıyor. Konu sahibi arkadaşın dediği kadar olmasa da az ama çok sakin kullanmak lazım. Bazen müziğin gazına gelip, başka arabanın gazına gelip basınca 10 ve üzerini rahat görüyor

• Avrupa da adamlar dizeli komple yasaklamaya programlanmışlar artık,burda da hala,yav ama dizel başka yav..vah vah yazık şu ülkeye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaaa olurmu ya fındık motor bu gidermi hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 7 Ocak 2019; 9:12:29 >
  • 2012 1.2 tsi dsg jetta ortalama 6.5 lt 0-20000 km 1,5yıl
    2014 1.5 dci qashqai ortalama 5.2 lt 0-40000 km 2,5yıl
    2016 1.4 tsi dsg passat ortalama 5.8 lt 0-20000 km 1,5 yıl
    2017 1.6 tdi dsg golf ortalama 5.4 lt 24000-36000 6 ay(halen kullanıyorum)

2015 nc750 integra 5350 km ortalaması 3.8 lt(halen kullanıyorum)

bunlar sırayla 2012 den beri kullandığım arabaalr. arada 6 ay 320 bmw(7000 km ortalama 7.5 lt idi) ve 2 ay citroen elyyse var ama kısa zamanlı olduğu için yazmadım. aynı kullanım şekli ile yukarıda belirttiğim ortalamaları yakaladım. golfe kadar otoyolda bile 100km hızı pek geçmezdim. artık otoyollarda 120 km altına inmiyorum. dün gece izmirden çorluya dönüşüm yaklaşık 600 km ortalama hız 102 km yakıt ortalama 5.2 lt.

yukarıdaki tablodan herkes istediği sonucu alabilir. bu ortalamaları fuelio diye bir program ile elde ediyorum yakıt ve km bilgisi girerek. bir sonraki tercihim büyük ihtimal yeni golf geldiğinde 1.0 tsi dsg olacak. burdan tdi yaramaz yada gerek yok sonucu çıkmasın sakın. ortalama yıllık 20 bin km nin altında kullanımım var. trafiksiz bir şehhirde yaşıyorum. benim için tdi çok gerekli değil desemde 2 arabada bir yine tdi alıyorum sanırım :)

• ydn06 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.2tsi ibiza sahibiyim. Yakıt konusunda tüyo verir misiniz? şehir içi 10u görüyorum. Ortalama hız 19 falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: burinyo35

Hocam 1.2tsi ibiza sahibiyim. Yakıt konusunda tüyo verir misiniz? şehir içi 10u görüyorum. Ortalama hız 19 falan.
    Tüyo; 35km ortalama hızı yakalayın.

Zaten az yaktıcılara bakın; boş yolda gezenler ve ortalama hızı yüksek olanlar.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız
  • Merhaba yağ eksiltmesinin bir zararı olur mu sizce ? Çünkü düşünüyorum da bu kontrol edilebilir bir şey ise çok sıkıntı değil. Her araç yağ yakar yakmaz denen bir iki model belki çıkar. Lakin bu fazla yaksa da kontrol edilebilir bir durum olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Keşke daha iyi işler çıkarabilse firmalar....
  • Bende ayri bir bomba birakayim buraya o halde

2010 model polo 1.2 tsi manuel,tek kapi (105 hp) sehir ici agir dur kalk trafikte 2 litre atmosferik skyactive motordan daha fazla yakiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Yani??

31 km yol gitmişsin! Gösterge mi bu?

Geçin bu işleri...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akulkerberkay

Merhaba yağ eksiltmesinin bir zararı olur mu sizce ? Çünkü düşünüyorum da bu kontrol edilebilir bir şey ise çok sıkıntı değil. Her araç yağ yakar yakmaz denen bir iki model belki çıkar. Lakin bu fazla yaksa da kontrol edilebilir bir durum olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Keşke daha iyi işler çıkarabilse firmalar....
    Sorun çıkartmayacak düzeyde ki eksiltmeler tabip edildikleri ve eksiltme tamamlandığı sürece sorun çıkartmaz ancak bu eskiltme düzeyinin bu seviyede kalacağının garantisi yok , ileride çoğalması artması muhtemel, ayrıca katalitik könvektör dediğimiz parçayada zararı var bu eksiltmenin, erken tıkanmasına - dolmasına sebep oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.