Şimdi Ara

1.0 120hp firefly varken, yerine 1000₺ mtv farklı 1.4 95hp fire motor satan Fiat.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiat'ta teknoloji var ama akıl yok, motor çıkarıyor, ne egea'da var ne 500 ailesinde var, ne panda'da var, motoru niye çıkardı kendide bilmiyor vitrinde sergilemek için herhalde.

Enteresan firma, 10 seneye dacia tokat manyağı yapar Fırat'ı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Senelerdir B segmenti model çıkaramayan egea hariç bazı araçlarda 5 bazılarında 10 senedir aynı kasayı ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyan firma 1.0 motor getirmemiş çok mu?Fiorino Doblo 500x 500 Ducato Panda yıllardır aynı kasayla üretiliyor.10 senedir bir firma kasa yenilemez mi?Bakınız clio polo corsa hemen kasa yenilediler.Araçlar hem tasarımı hem de teknolojik oyuncaklarıyla iyi araçlar olmuşlar.Rakipleri lcd ekran göstergelere led farlara süper konsollu araçlar üretirken bizim fıat hala egeadaki 90 model kadranlara devam.208 i20 nin yeni kasaları da yolda.Rakipler ha bire C heçbekleri sedanları Suv araçları vs çatır çatır yeni kasalarıyla piyasaya sürerken fıatta tık yok.Egea yetiyor onlara.Ben diğer firmaların ne zaman kasa yenileyeceğinin farkına bile varmadan pat diye kasa yeniliyorlar.Fiorino makyaj yiye yiye şebeğe döndü.Bundan çok değil 7-8 sene önce fıat diğer firmalarla her konuda başa baş gidiyordu.Bravolar punto evolar 500 500 L ler Freemontlar.....Şimdi bakıyorsun resmen fıss.Araç üretmeyi bırakacaklar mı diye düşünüyorsun.Sürekli her konuda fıatı savunurdum ama sonuçta babamın malı değil.Onlar müşteri kitlesini düşünmüyorlarsa biz hiç düşünmeyiz.
  • Renaultta mı akıl var daha yeni yeni talisman 1.3 benzinli getirdiler.

Çoğu getirdiği model sabit secenekler kısıtlı , d sınıfında ne yaptığı ortada. Kaç model gitti geldi etti.

Bide bu konunun amacı ne nereye varacağız bu konuda ne degisicek ? Kime ne faydası var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 10 Şubat 2020; 18:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Renaultta mı akıl var daha yeni yeni talisman 1.3 benzinli getirdiler.

Çoğu getirdiği model sabit secenekler kısıtlı , d sınıfında ne yaptığı ortada. Kaç model gitti geldi etti.

Bide bu konunun amacı ne nereye varacağız bu konuda ne degisicek ? Kime ne faydası var ?
    Değişen birşey olmayacak ama mantığı çalıştırmak lazım.

Renault d segmentinde tutturamadı doğru ama başka hatası yok, 1.3 benzin getirmesindeki problem nedir 160hp araba, ne getirsin 0.9 100 hp mi?

Dizel diyorsan o kalkacak mecburen yapacak birşey yok.

Donanım diyorsan bu ülkenin yüzünden, araba fiyatlarını biliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Değişen birşey olmayacak ama mantığı çalıştırmak lazım.

Renault d segmentinde tutturamadı doğru ama başka hatası yok, 1.3 benzin getirmesindeki problem nedir 160hp araba, ne getirsin 0.9 100 hp mi?

Dizel diyorsan o kalkacak mecburen yapacak birşey yok.

Donanım diyorsan bu ülkenin yüzünden, araba fiyatlarını biliyorsun.

Alıntıları Göster
    1.3 benzinli getirmesine bir şey demiyorum geç getirmesine bir şey diyorum ben.

Sana iyi mantık calistirmalari hocam.

• Egea'nın aslinda sportif bir tasarimi var. Şoyle biraz heyecan yaratacak turbolu bir motor iyi olurdu aslinda.

• quote:

1.3 benzinli getirmesine bir şey demiyorum geç getirmesine bir şey diyorum ben.

Sana iyi mantık calistirmalari hocam.

Alıntıları Göster
    Ülkenin durumundan ötürü geç geldi, dizel fetişini bu ülkede biliyorsun herhalde.

Daha yeni yeni dizeller azalmaya başladı.

Türkiye'yi diğer ülkelerle kıyaslama çok farklı bir ülke bura.

Ve dünyanın en pahalı ülkeleri arasında ilk beşe giren bir ülke.

• quote:

Ülkenin durumundan ötürü geç geldi, dizel fetişini bu ülkede biliyorsun herhalde.

Daha yeni yeni dizeller azalmaya başladı.

Türkiye'yi diğer ülkelerle kıyaslama çok farklı bir ülke bura.

Ve dünyanın en pahalı ülkeleri arasında ilk beşe giren bir ülke.

Alıntıları Göster
    Katılmıyorum bu yorumunuza , ülke durumundan geç geldiyse vw firmasi neden getirdi ? 1.0 1.2 1.4 motor seçeneklerini.

Bence renaultta iş yok hedefleri yok ne satsak kar mantığı ile satıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar Türkiye’yi bırak Avrupa’da Bile tahminlerinin üstünde bir başarı yakaladı . 1.4 95hp gayet iyi bir motor .

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Adamlar Türkiye’yi bırak Avrupa’da Bile tahminlerinin üstünde bir başarı yakaladı . 1.4 95hp gayet iyi bir motor .
    Motora kötü demedim zaten dikkatli oku, ortalama 800-1000₺ fazla vergi verdiriyor bu motor.

Bize 1.3 altı lazım c ve altı segmentte

• quote:

Katılmıyorum bu yorumunuza , ülke durumundan geç geldiyse vw firmasi neden getirdi ? 1.0 1.2 1.4 motor seçeneklerini.

Bence renaultta iş yok hedefleri yok ne satsak kar mantığı ile satıyor.

Alıntıları Göster
    Çok güzel soru, sebebi şu çünkü Türkiyede Renault=dci motor diyordu insanlar bunuda mais bildiği için bilerek benzin getirmedi ama işler son 1 senede değişti değişince benzinde getirmeye başladılar.

Bunda Renault'nun kuruş suçu yok.

Bak şuan talisman benzin var lakin icon donanım yok, bu neden, çünkü ülkede çok ağır ekonomik kriz var kimse hissetmesede.

Ekonomi düzelmezse bir çok marka model çıkar gider ülkeden symbol clio megane sedan bile kalabilir.

Ülke bitikleri oynuyor şuan fark edilmesede.

B segment 170.000₺ oldu olayın vehametini anlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Ben benzin kullanıyorum, benim motor 1.4 t-jet 120hp.

Şimdi 1.0 120hp hp varken neredeyse yarı yarıya mtv farkı varken neden 1.4 motor kullanayım?

Böyle düşün.

Fakirlikle alakası yok bunuda ödüyorum ama yarı yarıya daha az ödeyip aynı hp motoru kullanmak varken neden daha yüksek hacim?

Şuan 0.9 sandero alsam benim 5 senelik 500l den 300₺ daha az vergi verecem

• quote:

Çok güzel soru, sebebi şu çünkü Türkiyede Renault=dci motor diyordu insanlar bunuda mais bildiği için bilerek benzin getirmedi ama işler son 1 senede değişti değişince benzinde getirmeye başladılar.

Bunda Renault'nun kuruş suçu yok.

Bak şuan talisman benzin var lakin icon donanım yok, bu neden, çünkü ülkede çok ağır ekonomik kriz var kimse hissetmesede.

Ekonomi düzelmezse bir çok marka model çıkar gider ülkeden symbol clio megane sedan bile kalabilir.

Ülke bitikleri oynuyor şuan fark edilmesede.

B segment 170.000₺ oldu olayın vehametini anlayın.

Alıntıları Göster
    Alakası yok bence , B7 kasadan beri benzinli dizel modeli getiren bir firma üstüne hem benzine hem dizele otomatik ve aynı donanım seçeneği getiren bir firmanin tutması gayet doğal. Renault çok geri kaldı bu konuda sadece Renault değil bir çok firma geri kaldı vw gore.

Talismanin 10 senelik bir geçmişi olsaydı ve duzgün donanım seçenekleri ve alternatifler ile gelseydi belki bir Passat yerine talisman gorebilirdik.

Şuan talisman var icon yok diyorsun da ülkenin ağır ekonomisi ile alakası yok o zaman vw de getirmesin elegance paket sadece impression ve business satsın ?

Ülke belki eski düzende değil ama insanlar halen daha takir takir vw alıyor bu vw geçmiş başarısını gösterir renaultta geçmiş berbat :) Yani demek istediğim vw suan iyi arabada yapsa kötü de yapsa geçmişinin kaymağını yiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 10 Şubat 2020; 21:2:3 >

• Mtv farkı 700tl. 1000tl değil.

1.4 turbo 120hp getirdi, neden kimse almadı?

1.0 motora lpg ne kadar uyumlu olacak?

1.0 motor 1.4 ucuz motordan ne kadar daha pahalı olacak? Aradaki fark ikinci elde ne kadar eriyecek?

1.0 motor uzun vadede ne kadar arıza çıkaracak? Mis gibi atmosferik motor var karşısında.

1.0 motoru kim alacak? Sırf ikinci eli yok diye almaz kimse.
  • quote:

Alakası yok bence , B7 kasadan beri benzinli dizel modeli getiren bir firma üstüne hem benzine hem dizele otomatik ve aynı donanım seçeneği getiren bir firmanin tutması gayet doğal. Renault çok geri kaldı bu konuda sadece Renault değil bir çok firma geri kaldı vw gore.

Talismanin 10 senelik bir geçmişi olsaydı ve duzgün donanım seçenekleri ve alternatifler ile gelseydi belki bir Passat yerine talisman gorebilirdik.

Şuan talisman var icon yok diyorsun da ülkenin ağır ekonomisi ile alakası yok o zaman vw de getirmesin elegance paket sadece impression ve business satsın ?

Ülke belki eski düzende değil ama insanlar halen daha takir takir vw alıyor bu vw geçmiş başarısını gösterir renaultta geçmiş berbat :) Yani demek istediğim vw suan iyi arabada yapsa kötü de yapsa geçmişinin kaymağını yiyor.

Alıntıları Göster
    Renault talisman ile devam ederse ülke ekonomisi en azından 2015 yıllarına gelirse satar.

Bence laguna ismi hiç değişmemeliydi, yada talisman ismini latitude a koysalardı bir kere değişmiş olurdu.

Vw geçmişteki yaptığı algıdan dolayı satıyor geçmişi Fiat gibi olsa şuan satamazdı.

Renault en azından sadece d segmentini tutturamadı, clio megane 90'lı yıllardan beri var.

Fiat 1899 dan beri tutturamadı modelleri

• Senelerdir B segmenti model çıkaramayan egea hariç bazı araçlarda 5 bazılarında 10 senedir aynı kasayı ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyan firma 1.0 motor getirmemiş çok mu?Fiorino Doblo 500x 500 Ducato Panda yıllardır aynı kasayla üretiliyor.10 senedir bir firma kasa yenilemez mi?Bakınız clio polo corsa hemen kasa yenilediler.Araçlar hem tasarımı hem de teknolojik oyuncaklarıyla iyi araçlar olmuşlar.Rakipleri lcd ekran göstergelere led farlara süper konsollu araçlar üretirken bizim fıat hala egeadaki 90 model kadranlara devam.208 i20 nin yeni kasaları da yolda.Rakipler ha bire C heçbekleri sedanları Suv araçları vs çatır çatır yeni kasalarıyla piyasaya sürerken fıatta tık yok.Egea yetiyor onlara.Ben diğer firmaların ne zaman kasa yenileyeceğinin farkına bile varmadan pat diye kasa yeniliyorlar.Fiorino makyaj yiye yiye şebeğe döndü.Bundan çok değil 7-8 sene önce fıat diğer firmalarla her konuda başa baş gidiyordu.Bravolar punto evolar 500 500 L ler Freemontlar.....Şimdi bakıyorsun resmen fıss.Araç üretmeyi bırakacaklar mı diye düşünüyorsun.Sürekli her konuda fıatı savunurdum ama sonuçta babamın malı değil.Onlar müşteri kitlesini düşünmüyorlarsa biz hiç düşünmeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Senelerdir B segmenti model çıkaramayan egea hariç bazı araçlarda 5 bazılarında 10 senedir aynı kasayı ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyan firma 1.0 motor getirmemiş çok mu?Fiorino Doblo 500x 500 Ducato Panda yıllardır aynı kasayla üretiliyor.10 senedir bir firma kasa yenilemez mi?Bakınız clio polo corsa hemen kasa yenilediler.Araçlar hem tasarımı hem de teknolojik oyuncaklarıyla iyi araçlar olmuşlar.Rakipleri lcd ekran göstergelere led farlara süper konsollu araçlar üretirken bizim fıat hala egeadaki 90 model kadranlara devam.208 i20 nin yeni kasaları da yolda.Rakipler ha bire C heçbekleri sedanları Suv araçları vs çatır çatır yeni kasalarıyla piyasaya sürerken fıatta tık yok.Egea yetiyor onlara.Ben diğer firmaların ne zaman kasa yenileyeceğinin farkına bile varmadan pat diye kasa yeniliyorlar.Fiorino makyaj yiye yiye şebeğe döndü.Bundan çok değil 7-8 sene önce fıat diğer firmalarla her konuda başa baş gidiyordu.Bravolar punto evolar 500 500 L ler Freemontlar.....Şimdi bakıyorsun resmen fıss.Araç üretmeyi bırakacaklar mı diye düşünüyorsun.Sürekli her konuda fıatı savunurdum ama sonuçta babamın malı değil.Onlar müşteri kitlesini düşünmüyorlarsa biz hiç düşünmeyiz.
    Hocam, 16 senedir ağır Fiat'çı olarak ve bırakmış biri olarak düşüncelerimi yazdın

Ciddi ciddi Fiat severdim ama artık bitti bende, sıktı artık tutumları batsa üzülmem o derece.

Sende Fiatçısın senide bıktırmış.

Bundan sonra Renault alacam alamadım dacia alırım ama Renault grubuna geçecem, bana çocukluğumu hatırlatan tek marka.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Bakalım PSA dokunuşu nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tabiki öyle ama, mtv?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.