Şimdi Ara

1.0 TSI Gitmez Diyenler Buyursun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
0
Favori
15.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 kişilik bir aileyiz ve bagaj dolu vaziyette 1,0 tsi motorla tatile de gittim, pikniğe de. Yaylaya çıkarım mesela hep tırmanış ne yakıtta üzdü ne performansta.

Motorun torku belli, gücü belli içine adam binince çekmez nedir ya 😂 bir de o kadar beğeni almış epey komedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

punto'yu mu keyif için aldın.

Alıntıları Göster
    Biraz teknik bilgin olsa böyle bir yorum yapmazdın. Diğer aracım 1.6 cdti insignia. 1.4 tjet motor içine girmeden sadece turbo ve enjektör büyütme ile zorlamadan 1.2 bar ile 260hp alınabilen bir araç. Bu fiyat bandında bu kadar yükleyebileceğin bir araç yok. Ben aracı yüklemek için aldım. Zatem hali hazırda d segment bir aracım var. Forum köşelerinde şu kadar az yaktım ettim muhabbeti de yapmam. Param vardı keyfime yüklemek için araç aldım. Şu anda sadece cold air intake ile bile çoğunuzun kullandığı araçtan hızlıdır.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Çekmez demedik çeker ama 1.6 kadar rahat ve az tüketerek değil dedik. Bende 1.2 3 silindir kullandığımı yazmışım kullandığımız için söylüyoruz.

• SertyAdams kullanıcısına yanıt
    1.0 motor hiç kullanmadım, sesini bilmiyorum.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Sürekli yokuş mu çıkyorsunuz 5 kişi bagaj bir de 6. vites? Sürüşün %1'ini bile oluşturmayan koşullarla savunma yapmayın, saçma oluyor.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    İstanbul 7 tepe gerçi istanbulda sürdüğüm toplam sürüşümün %20si etmez.

Uzun yol ve Trabzon içinde sürdüklerimin çoğu da yokuşlu yollar. Karadenizin dik dağlarını bilir misin 2000 metre rakımlı dağ yollarında sürdün mü hiç?

• Tek kişi eyvallah düz yolda da eyvallah. Yüklü ve yokuşa denk geldi mi hacim ve tork işin içine girer o zaman anlarsınız.

• 1.5 dci otomatik fluence'den 1.0 tsi otomatik octavia'ya geçtim. Octavia'nın performansı fluenceden iyi diyebilirim. Başka aracım olmadığı için kiyas yapamam. Yakıtı sorarsanız sakin kullanan birisiyim şu an ortalama yakıt 6 litre. Uzun yolda 4.5 litre. Dediğim gibi sakin kullanıyorum araçta 1.5 yaşında kızım var. Dediğim verilerin ekran görüntülerini de atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple Developer -- 23 Nisan 2020; 18:32:23 >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Aracım 1.4 tsi scirocco cth motor

Aracımda gforce motorsport yazılım mevcut 210 ps 300 tork suan stock hali 160 ps 240 tork

yazılımı sildirip orjinalede dondurebiliriz denemeye varmısınız istanbulpark acıldıgında ? gecemeyen arabasını benzin döküp yakacak okeymiyiz ?

görelim 1.6t mu 1.4 tsi mı :)
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    İstanbulpark acıldıgında 1.4 tsi sciroccomla denermiyiz ?
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Trabzon, Gümüşhane tarafını bilirim. İstanbul'da öyle dik yokuş yok, Ankara desen hadi neyse. Yokuşların hepsini 5 kişi full valiz ve 6. viteste gidiyorsun yani? Binde bir olan bir olay üzerinden hala ısrar. Dağın rakımı önemli değil ayrıca, yokuşun dikliği önemli.

Bizim insanımızdaki yokuş fetişini hiç anlayamayacağım sanırım. Sanki sürekli yukarı gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Nisan 2020; 18:54:6 >
  • Konu iyice komediye döndü millet 1.0-1.6 arabalarıyla yarış triplerine giriyor.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Bu dediğim 6. Vites olayı istanbul-trabzon arası için geçerli.

Geri kalanda var kardeşim bağcılar yokuşunu bilir misin benim evde yokuşta kalıyor.

Trabzon’da heryer yokuş dağ olmayan yer yok.

1.6 atmosferik benzli araçta kullandık çektklerimizi Allah bilir.

1.6 turbo dizel gibisi yok üretenlerden Allah razı olsun.

Benim alım gücüm ancak 1,6 motora yetiyor yoksa bende bilirim 5.0 v8 motora binmeyi ama onun vergisini verecek para yok bende.

1,6 turbo dizelde hiç üzmedi şu zamana kadar 4 sene olacak alalı neredeyse. Hala iyiki almışım diyorum. 2000 metre rakımlı yayla yolunda 5 kişi arabada 90 basabildin mi hiç mesela ben bastım viraj olmasa daha da basardım. Hava şartları yokuş mokuş atmosfer basıncı değişimi filan dinlemiyor namussuz maşallah 🧿

• ekonomi için tasarlanmış motorlara o geçer öteki öttürür muhabbeti çok komik. bu motorları alıyorsan ş. içi 70 ş. dışı 110 efendi efendi gideceksin. heyecan arayanlar için 2. elde daha güzel alternatifler mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç şu an erzurumda. Yüklemeye başlayınca o taraflara uğrarsam tabii ki.

Edit: youtube da cevatın kanalında yüklü bir puntonun videosu var. Ben yükleyince aşağı yukarı öyle bir makineye dönecek. İstersen videoyu inceleyebilirsin.
    CV Filmsyoutube
    Fiat Punto 1.4 T-JET 250 HP Stage 3 / Egzozdan Ateşler Çıkıyor / Big Turbo'yu Test Ettik
    https://www.youtube.com/watch?v=pCf11wUOwYs&feature=youtu.be

Setup olarak td04 düşünüyorum. Videodaki setup ile aynı. Puntolarda en çok kullanılan setup.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 23 Nisan 2020; 19:24:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Değerler eyvallah ama yakıt 1.0 da 2 katına çıkar. Dizel araç düşük devirde yüksek tork verdiğinden ekonomiktir 1.6 motor çekişte 1.0 kadar zorlanmayacağından normal kullanımda aradaki 1 2 sn nin hiçbir anlamı yoktur. 2 araca da 4 kişi binin bir de öyle deneyin hangisi daha rahat daha iyi gidiyor. Tiguan aracımı yeni sattım 1.6tdi 280 tork araç 1700kg şimdi sen bu araca 1.0 motor koy bakalım düşün nasıl gider :D Herşey 0-100 değildir.
    1.5 3 silindir turbo benzin araba aynı 1.6 4 silindir turbo dizel gibi 1 silindiri eksik

Sizler kafa gereği kamyon kamyonet şoförü müsünüz bilmem ama hep bir yük çekme derdindesiniz , 4 kişi binsek üstüne 12 bavul koysak vs

Buyrun o zaman benzinli 1.5 3 silindir turbo benzin 290nm tork 200hp Fiesta 5.1 litre şehir dışı 7.6 litre şehir içi ortalama 6 litre verisi var

Şimdi dizel iyi hoş ama aynı motora özelliklerine sahip olsalar bile benzinli aracın farkı aşağıdaki videoda evet benzin biraz fazla yakar ama ona göre araba kullanırken sürüş keyfi başkadır minibüs gibi sürülmez

AutoTopNLyoutube
    2020 FORD FIESTA ST | TOP SPEED on AUTOBAHN (No Speed Limit) by AutoTopNL
    https://www.youtube.com/watch?v=Uhuc0kp7Hfk&feature=youtu.be

• Arkadaş her yazıya neden sataşarak cevap veriyorsunuz? Sen aracı kullandın mı? 3 silindir araç sahibi oldun mu? Sen benim kaç araç kullandığımı ne kullandığımı biliyor musun? Önce al bi 1.0 motor ondan sonra gel konuş. Neymiş 1 silindir eksikmiş eksik tabi ondan diyoruz bizde 1.6 kadar verimli olamaz. şehir içi veri her araca kişiye yola göre değişir ben 208 ile 10.5lt ort yakıt tüketiyordum bana mı anlatıyorsun. Önce neden bahsettiğimizi bi anla ondan sonra düşün neden 1.6 neden almalı.
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Haklısınız sanırım forumda alışkanlık yaptım

• Ağırlığı unutuyorsunuz.Aslında daha verimli ya da performanslı değil.
  • Benim pistte geçebilmem çok zor, D segmemt SW arabayla Coupeyi nasıl kovalayayım pistte

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.