Şimdi Ara

1.0 TSI Gitmez Diyenler Buyursun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
15.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içinde ideal onun dışında 4kisi dolu uzun yolda rampa çıkın yada 120km hizi geçinde benzin ibresini seyredin bana kimse uzun yolda az yakiyor demesin 1.0tsi otm highline polo kullandım aldıktan 3 hafta sonra sattım tek avantajı kar ettirmesi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Hocam siz 1.6 tdizeli gözünüzde baya büyütmüşsünüz. Neyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalamar01

Şehir içinde ideal onun dışında 4kisi dolu uzun yolda rampa çıkın yada 120km hizi geçinde benzin ibresini seyredin bana kimse uzun yolda az yakiyor demesin 1.0tsi otm highline polo kullandım aldıktan 3 hafta sonra sattım tek avantajı kar ettirmesi oldu
    110 u geçersen her benzinli yakıtı içer.

TSI a has bir durum değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Yakar ama 1.0tsi uzun yolda iyi yakanlardan 1.4tsi fr leon otm vardı o da uzun yolda az yakip şehir içinde içiyordu sonra dizel otm golf aldım rahatladım onuda dsg belasindan dolayi sattım dizel otm focus aldım gelmesini bekliyorum. Benzinli araba benim gibi uzun yol yapanlar için değil

• kalamar01 kullanıcısına yanıt
    2.0 benzinli araçla 140 civarı hızda 7.5-8 litre arası yakıt yakıyorum, sen neden bahsediyorsun ya? Uzun yolda dizel benzin farkı çok azdır. Olay şehir içi. 1.0 7-8 ileri bir araç 120 ile gitse 7 falan yakar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Nisan 2020; 21:32:39 >
  • Bi bitmediniz be kardeşim ne büyük sevdaymış bu az yakan fındıklar
  • Tork aşığı arkadaşlara söylüyorum, 1.6 TDI 115 HP 250 NM torka sahip, 1.4 TSI 125 HP 200 NM torka sahip. Ama ben diyorum ki 125’lik TSI 50 NM daha düşük torkuna rağmen; 1.6 TDI’ı havada karada suda düzde rampada yüklü yüksüz geçer...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritt31

Tork aşığı arkadaşlara söylüyorum, 1.6 TDI 115 HP 250 NM torka sahip, 1.4 TSI 125 HP 200 NM torka sahip. Ama ben diyorum ki 125’lik TSI 50 NM daha düşük torkuna rağmen; 1.6 TDI’ı havada karada suda düzde rampada yüklü yüksüz geçer...
    TDI in insan icine cikicak halı kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Ama ben normal trafikte karsıyım boyle seylere daha 2 gun evvel bi makas kazasında canlar gitti reis.

İstanbulpark acıldıgında denemek isterim yazılımlı yada yazılımsız nasıl istersen :)

Hatta bitanede punto tjetci bi abi vardı yukarıdaki postlarda onlada denemek isterim arac ne bu arada sizin ?
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Sevgili ölü 120 beygirlik araçla 95 beygirlik aracı geçip bundan büyük bir başarı duyduğun icin kendi adına tebrik ederim.

Lakin 150 beygirlik dsg golf en yeteneksiz insanın elinde bile maksimum hızına minimum sürede robot gibi çıkacak bir makine.

Fabrika verisi olarak hem 0-100 de hem maksimum hızda aracından üstün. Ayrıca 12 yıllık bir arac yazılım vs olmadığı sürece fabrika verisini tutturamaz.

O yüzden kendini daha fazla komik duruma düşürme bence.

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda dizel benzin farkı az demek vay be :) kardeş ya sen arabadan anlamıyorsun yada laf olsun diye konuşuyorsun dizel araçla uzun yolda 130la git benzinli ile 130 'la git bakalım. Dizel uzun yolda litrede 22-23 km gidiyorsa benzinli 15-16 km gider.Ben ne demisim şehir içinde 1.0 iyidir ama uzun yolda araç doluluğuna göre iyi yakar. Dizel aracla rampa cik anlik yakıta bak sonra bir de benzinlide bakmanı tavsiye ederim. Benim kendi kullanıcı deneyimim. Yilda ortalama 50bin km üzeri yapiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalamar01 -- 23 Nisan 2020; 22:26:12 >
  • Pritt31 kullanıcısına yanıt
    Bu doğru fakat ikisinin yakacağı yakıt tüketimini de hesaba katmanız lazım. Konudaki mevzuda bu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Sevgili ölü 120 beygirlik araçla 95 beygirlik aracı geçip bundan büyük bir başarı duyduğun icin kendi adına tebrik ederim.

Lakin 150 beygirlik dsg golf en yeteneksiz insanın elinde bile maksimum hızına minimum sürede robot gibi çıkacak bir makine.

Fabrika verisi olarak hem 0-100 de hem maksimum hızda aracından üstün. Ayrıca 12 yıllık bir arac yazılım vs olmadığı sürece fabrika verisini tutturamaz.

O yüzden kendini daha fazla komik duruma düşürme bence.
    1. Polo punto karşılaştırmasındaki latife 1.0 tsi motora dünya para verip aracının yürüdüğünü zannedenlere ufak bir göndermeydi. 12 yıllık bir araç sizden daha iyi yürüyor hesabı.

2. 150hp dsg golfün 0-100 ü 8.5 saniye. Benim aracımın fabrikasyon verisi 8.9 saniye. Ben aracımda k&n cold air intake olduğunu önceki mesajlarda yazdım. 0-100 ölçümü de kadranda 8-8.5 saniye. Kutu içi ve cold air intake arasında da 80-160 sürelerinde 2 saniye kısalma olduğunu tecrübe ettim. IAT yi yaklaşık 10 derece düşürdüm. Golf de kalkışta 1 boy fark açılıp sonra fark ilerlemiyor dedim ki veriler de bunu gösteriyor. Golf ile punto arasında yaklaşık 250 kg ağırlık farkı var ki bu durumun olması sürpriz değil.

3. Kendini komik duruma düşüren üzülerek söylüyorum ki sizlersiniz. Her tsi sahibi olan buraya gelip hem yakıtım az hem uçup kaçıyorum diyor. Görüyoruz ki o kadar da kaçamıyor. 95 hp kullanıcısı da 150 hp kullanıcısı da kendini performanslı araba kullanıyor zannediyor.

• Normal trafikte gazlamak yakışmaz, ben zaten tapa gaz gitmekten bahsetmiyorum mesela bir eleman kendini çok hızlı zannediyor ona olmadığını gösteriyorum Levorg benim araç. Hem ağır hem cvt var ha mesela karda tırmanma kapışalım senle

• Yorumlar mantıksız değil mi ? Ben senden hızlıyım benim arabam senin arabanı geçer muhabbetleri. Hepiniz trafikte arka arkaya ya da yan yana gidiceksiniz gün sonunda :) Neyin egosu bu. Dizel alan dizel alır, benzinli alan benzinli. Tercih meselesidir. Ben yaklaşık 5-6 senedir dizel kullanıyorum F10 dan sonra, anladım ki F10 da olsa benzinli arabanın hissiyatı bambaşka. Bundan sonraki tercihim de benzinli olacaktır. Ama seven dizeli sever, ekonomi yapması gerekiyodur. Sanki Almanya forumundayız da herkeste 540i ler 550d ler var bu iki arabayı "Yarın otobanda deneyelim de gör" gibi konuşuyosunuz. Alt tarafı 1.0, 1.2, 1.6 motorlar. Biz de otobanda yok trafik her yer :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Hayır degilim fakat yaklasık 5 senedir Oto yedek parca sektorunun icindeyim, hangi aracta ne var ne yok, ne sıkıntı var ne kronik problemi var cok iyi biliyorum.

Bilmek icin bunları mühendis olmaya gerek yok, İşin icinde olmak sürekli arabalarla araba parcalarıyla hasır nesir olmak yetiyor;)

2 tane vw aracım var essek degiliz eger problemli arabalar olsa alcak kadar. Aldıysam var bi bildigim
    Ağırlıkta VW parçası satıyor olman VW almanın en büyük sebebi olmasın hocam

• Ay bayılazaaammm

• kalamar01 kullanıcısına yanıt
    Kullandınız mı ? Aldınız mı ?
    Daha önce hangi araçları kullandınız bilmiyorum ancak , ben 1.0 tsı ve 1.0 mpi poloların yakıt tüketimine hayranım.

• Benzinli ile 7k devir çevirirsin dizelle 5k devir. Dizell çok güçlü değilse benzinli uzar. benzer beygir güçlerinden bahsediyor olsak bile. Tork araba 5 kişi varsa farkeder anca, o zaman dizel uzar benzinli üzer. Asıl durum budur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.