Şimdi Ara

1.000.000 TL paranız olsa hangi işi kurardınız? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
8
Favori
7.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: microlap

kedime 61-62 strat alırdım bir de fazlaca kabin amfi vb... sonra siteme güzel bir konser verip intihar ederdim.

Alıntıları Göster
    ciddi cevaplamak istiyorum bunu hep kafamda olan bir şey.

1 milyon tl olsa.

üniversiteye yakın bir kafe açarım.100 150 bini oraya gitse.

kendime güzel tek katlı bi ev alırım havuzlu falan 400 500 metre kare olsa yeter.400 bin tl diyelim

bi bmw 520 dizel alırım oda 150 160 bin civarı 2.el bak sıfırda almıyorum =D

geriye 300 350 bin mi kaldi artık.

onun bi 50 60 bin tl sini zaten piyango mu çıkar bi yerden mı gelir yerim ilk 2-3 gün içinde,kıbrısa falan giderim ne biliyim romanya falan bi tur yaparım.

150 bin tl sini ing banka yatırırım mis gibi faizlensin.100 bin tl kaldı diyelim 30 40 bin tl si ev döşemeye gitti aha para bitti ya la :)))

ama cidden elime para geçse köküne kadar kuruturum ben durmaz bende para şuan ki arabamı da 90 model bi mazdam var fabrika çıkış haline getirtirim veririm bi ustaya 10 15 bin tl misssssssss

• Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    500 metrekare ev nerde var 400.000 liraya söylede alak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

su an hangi sektordesiniz ve hangi firmalarda mudurluk yaptiniz :)

Şuan bir ıddaa bayi sahibiyim hocam :) Levi's,Swatch ve FLO'da mağaza müdürlüğü yaptım...

• MuhteremDede kullanıcısına yanıt
    cebinden 50 lira çıkmazda yine sölyim

istanbul boğazköy,

Tekirdağ

çanakkale

edirne ? .

sen evi newyork tan falan mı alacağımı sandın ?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

ciddi cevaplamak istiyorum bunu hep kafamda olan bir şey.

1 milyon tl olsa.

üniversiteye yakın bir kafe açarım.100 150 bini oraya gitse.

kendime güzel tek katlı bi ev alırım havuzlu falan 400 500 metre kare olsa yeter.400 bin tl diyelim

bi bmw 520 dizel alırım oda 150 160 bin civarı 2.el bak sıfırda almıyorum =D

geriye 300 350 bin mi kaldi artık.

onun bi 50 60 bin tl sini zaten piyango mu çıkar bi yerden mı gelir yerim ilk 2-3 gün içinde,kıbrısa falan giderim ne biliyim romanya falan bi tur yaparım.

150 bin tl sini ing banka yatırırım mis gibi faizlensin.100 bin tl kaldı diyelim 30 40 bin tl si ev döşemeye gitti aha para bitti ya la :)))

ama cidden elime para geçse köküne kadar kuruturum ben durmaz bende para şuan ki arabamı da 90 model bi mazdam var fabrika çıkış haline getirtirim veririm bi ustaya 10 15 bin tl misssssssss

Güzel hayaller hocam :) İnşallah sizede nasip olur böyle bir para :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

eğer şu an ihtiyacın yoksa gelire arsa al 10 sene sonra satarsın belki 7 8 katına hatta daha fazla bile olabilir
    kafe açma fikri iyyimiş
    ama burgerking değilde daha küçük mesela pizza pizza gibi yerler daha az para ister sanıyorum oda olabilir
    yada amerikada şirketlerden hisse al özelllikle teknoloji ağırlıklı
    2 3 katına kısa sürede çıkartabilirsin
    belki kredi çeker burger açadabilirsin
    ev veya dükkan alıp kiraya verebilirsin ben olsam bunu yapardım ama öyle klasik ev al kiraya ver değil ya türkiyenin bir kaç sene içinde en değerlenecek yerden dükkan alır kiraya veririsin
    yada yurt dışından bazı şartları yerine getirip dükkan alabilirsin

Hocam edindiğim tecrübelere göre bu hayatta yapılacak en iyi iş zevke yatırım yapmaktır. Mesela yemek bir zevktir ya da kahve içmek bir zevktir, giyinmek bir zevktir vs vs vs... O nedenle bence en mantıklı olanı böyle bir parayı franchise veren güçlü markalardan birine yatırarak riski minimuma indirip bol kazanç sağlamaktır...

• Wüste kullanıcısına yanıt
    bunu gören tarlacı paragözler senin ağaçlarını meyvelerini görüp zarar vermek isticekler belki düşlerindeki ormanı bi alevle kül etcekler bi odunla bütün hayaller çöp olur :( ıssız bi adaya ve ya hayvanların bulunduğu tek bi ormana gitcen en iyisi kuş panda sincap vb..
  • quote:

kedime 61-62 strat alırdım bir de fazlaca kabin amfi vb... sonra siteme güzel bir konser verip intihar ederdim.

Alıntıları Göster
    Ne işi be çatır çatır yerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

Güneş enerjisi ne kadar övülse de verimsiz, rekoru yeni kırıldı ki o bile çok tatmin edici değil kârlılık için. Avrupada vs. yapanlar devlet desteği olmasa yanına yaklaşmaz. Rüzgar türbinlerinin ise endüstiriyel olanlarında işte bu çiftlik kurayım enerji üreteyim devlete satayım olanlarında üretim sırası çok uzun. Boeing sırası gibi. Kaldı ki bir tanesinin tek kanadı bile alınmıyor 1m tlye.

Arkadaşımın dayısının şirketi bu işi yapıyor hocam. Sürekli bize bahseder. Hatta kullanılan alanlar epey büyük, kâr etmeseler uzun süredir açık tutmazlardı diye düşünüorum.

Rüzgar paneli olayı sıkıntı. Onun için böyle en verimli olan alanı seçiyorlar. Kaldı ki o alan belli olduktan sonra bile ruhsattı, imardı izindi ayrı bir süreç. Zaten fiyatları fahiş dediğiniz gibi. Şahıs veya şirketin gireceği iş değil, devletin kendi başına yapacağı bir iş. O işe el atsalar bile inşaat işine girip, 6 ay sonra batan şirketler gibi batanları görmemiz muhtemel.

• Gayet yeterli bir ücret, 1mw'lık bir tesis kurmaz da 0,75mw'lık bir tesis kurabilirsiniz. Herhangi bir kısıtlaması yok, hatta devlet teşvik ediyor. Tek yapmanız geren arsa alıp santrali kurdurtmak sonra devlete satmak. İsterseniz araştırın şuanda büyük bir kitle bu sektörün peşinde koşturuyor. Özellikle Emin Evim, Konya'da bulunan kendi güneş santrallerinden insanlara hisse satıyor ve bu hisselere ücret ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Gayet yeterli bir ücret, 1mw'lık bir tesis kurmaz da 0,75mw'lık bir tesis kurabilirsiniz. Herhangi bir kısıtlaması yok, hatta devlet teşvik ediyor. Tek yapmanız geren arsa alıp santrali kurdurtmak sonra devlete satmak. İsterseniz araştırın şuanda büyük bir kitle bu sektörün peşinde koşturuyor. Özellikle Emin Evim, Konya'da bulunan kendi güneş santrallerinden insanlara hisse satıyor ve bu hisselere ücret ödüyor.

Evet gelişen bir sektör. Geleceği var bu işin. Araştırmak lazım iyice. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

• İcini ve dısını kısaca herseyini kendi tasarladıgım dugun salonu insa edip acardım heralde sonra gelsin paralar

• quote:

Orijinalden alıntı: IQunaa

İcini ve dısını kısaca herseyini kendi tasarladıgım dugun salonu insa edip acardım heralde sonra gelsin paralar

Güzel fikir ama kış aylarında ne yapacaksınız peki? :) yani sonuçta sezonluk bir iş bu...

• DH yi satın alıp komple değişim [ yeterse tabi ]

• Bimden 300 milyon tane su alır tanesi 50 kuruştan satar parayı 2ye katlardım

• Az değil yapcagin ise gore 100 lira sermaye ile de is kurulur 1 milyon TL yede. Ne yapacagini bil yeter ki.

• Islek bir yerde surucu kursu kurardim

Kurulum yillik kira 200bin olsa

100 binden 6-7 araba ve saglam ehliyet hocalari (1.500-2.000 maasa oluyor )
    2000 den 7 hoca 14bin . 4 ay is yapmasan 50binden ona cik

Toplam 950 bin filan yapiyor 7 luks araba 7 hoca

Bi hoca bir donemde (1.5-2aylik) yaklasik 25-30 ogrenci aliyor

Bir ogrenci minimum 1000tl olsa 2 ayda bir hocadan 30bin kalir bunun 5 binini benzine cik 25bin

7 hoca 25 binden 175 bin tl 1.5 - 2 ayda

Saglam ve cok sayida araba ve hoca olacak ve tutacagin yerde merkezi olduktan sonra neden olmasin birkac yerel gazete radyo reklami ile is tamamdir

175 bin den 1 senede 2.1 Milyon yapar :)
    10 Senede yeni arabalar ile 18-19milyon
    100 senede 150-160 milyon
    Sonraki nesillere servet birakmis oluyoruz 1 milyon ile

• quote:

Alıntıları Göster
    Teknoloji konusunda yatırım yapardım
  • Paranın neredeyse tamamını gayrimenkule yatırırdım. Kuracağınız hiçbir iş gayrimenkul kadar kazandırmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tomris Hatun

1000000tl isbankasi 33 gunluk faiz 10.95. Ayda 8415 lira net faiz + param elimde kalmis olur ve risk nerdeyse yok, gerci bizim sansimiza banka batar ya neyse ,ben olsam boyle yapardim.

Faiz parasını yiyen kendi anaparasını yer. Siz faizini yersiniz ama anapara erir. Faiz zaten ekstra verilen bir şey değil,paranızın kaybettiği değerin farkını üstüne koyarak paranızı koruyan bir olay. Siz onu yerseniz
    cebinizden yemiş olursunuz. Mesela 2 sene öncenin 1 milyon lirasıyla şu anın 1 milyon lirası bir değil. 2014 Ocaktaki 1 milyon lira, 2016 ocakta 1 milyon 178 bin lira ediyor.
    Şuradan yıllara göre hesaplayabilirsin:
    http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyonyeni.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 29 Mayıs 2016; 1:47:53 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.