Şimdi Ara

1.000.000 TL paranız olsa hangi işi kurardınız? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
8
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuriBoyaka

Bimden 300 milyon tane su alır tanesi 50 kuruştan satar parayı 2ye katlardım

:) mantıklı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 lira verirsen söylerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Porthos_

Paranın neredeyse tamamını gayrimenkule yatırırdım. Kuracağınız hiçbir iş gayrimenkul kadar kazandırmaz.

Gayrimenkul derken hocam tam olarak neyden bahsediyorsunuz? Ev alıp satmak gibi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: partypat

5 lira verirsen söylerim.

İyiymiş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaragucu1910

quote:

Orijinalden alıntı: Tomris Hatun

1000000tl isbankasi 33 gunluk faiz 10.95. Ayda 8415 lira net faiz + param elimde kalmis olur ve risk nerdeyse yok, gerci bizim sansimiza banka batar ya neyse ,ben olsam boyle yapardim.

Faiz parasını yiyen kendi anaparasını yer. Siz faizini yersiniz ama anapara erir. Faiz zaten ekstra verilen bir şey değil,paranızın kaybettiği değerin farkını üstüne koyarak paranızı koruyan bir olay. Siz onu yerseniz
    cebinizden yemiş olursunuz. Mesela 2 sene öncenin 1 milyon lirasıyla şu anın 1 milyon lirası bir değil. 2014 Ocaktaki 1 milyon lira, 2016 ocakta 1 milyon 178 bin lira ediyor.
    Şuradan yıllara göre hesaplayabilirsin:
    http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyonyeni.php

Aynen hocam. Söylediklerinize tamamen katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: xPhoeniXx

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Belki 4 tane alınır hocam, evlerın cogu eskı oldugu ıcın oyle asırı pahalı degıller.

O zaman çok iyi hocam. 4 tane ev aylık 10000 lira kira getirirse gayet mantıklı bir yatırım olur

1 milyona alacağınız 4 evin toplam 10 bin kira getirmesi çooook zor :)

250 bin değerindeki evler ortalama 800-1000 tl arası kira getiriyor ankarada. istanbulda daha da az.. hadi en iyi ihtimal 1250'ye verdiniz diyelim. 4x1250: 5000 tl yapar.

ama yine de gayrımenkul iyi yatırımdır her zaman. değer kaybetmez çok nadir durumlar dışında. bi evi 200 bine aldınız diyelim. 5 senede toplam 45 bin falan kira getirir, üstüne bi de 5 sene sonra 300 bine falan satarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

quote:

Orijinalden alıntı: xPhoeniXx

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Belki 4 tane alınır hocam, evlerın cogu eskı oldugu ıcın oyle asırı pahalı degıller.

O zaman çok iyi hocam. 4 tane ev aylık 10000 lira kira getirirse gayet mantıklı bir yatırım olur

1 milyona alacağınız 4 evin toplam 10 bin kira getirmesi çooook zor :)

250 bin değerindeki evler ortalama 800-1000 tl arası kira getiriyor ankarada. istanbulda daha da az.. hadi en iyi ihtimal 1250'ye verdiniz diyelim. 4x1250: 5000 tl yapar.

ama yine de gayrımenkul iyi yatırımdır her zaman. değer kaybetmez çok nadir durumlar dışında. bi evi 200 bine aldınız diyelim. 5 senede toplam 45 bin falan kira getirir, üstüne bi de 5 sene sonra 300 bine falan satarsınız.

Bende sizin gibi düşünüyorum hocam ama arkadaş İstanbul'daki eski yapılı evlerin semtine göre kiralarının fazla olduğunu söylediği için 10 bin lira kira getiriyorsa almak mantıklı olur dedim :)

Ama dediğiniz gibi gayrimenkul her zaman para yapar Örnek verecek olursam bir abim inşaattan ev aldı ve inşaat tamamlanınca yani 2 sene sonra tam 2 kat fiyatına sattı. Buna bizzat şahit oldum...

• Kesinlikle taşımacılık sektörüne girerdim. Uluslararası taşımacılık. Alabildiğine tır al, müşterisi her zaman var zaten.

• Bilişim firması kurardım, çünkü bu sektör gün geçtikçe Türkiye 'de yerleşmeye başladı devlet bile yatırım yapıyor kurumlarına ilanları görüyorsunuzdur..

Ve çalışma ortamına çok önem verirdim.. Çalışma saatlerini 7 - 8 saat ile sınırlamaya çalışırdım piyasadaki firmalar 09:00 - 18:00 diyor ama tanıdık çalışan arkadaşlar akşam 21:00 'lere kadar çalışıyoruz yalan onlar diyorlar ha büyük bir iş alırım ve 3 aylık zaman vardır önümde o zaman oturur toplantı yapar çalışanlarıma arkadaşlarım olarak gördüğüm için durumu anlatırdım ve bu işi çabuk bitirmemiz gerek sonra bir iki hafta dinlenme yapar derim ve aldığım paradan onlara prim ikramiye ya da telefon tablet laptop tatil gibi hediyeler ile memnun kalmalarını sağlardım ne olacak 300.000 tl den 30.000 eksik kazansam ne olacak zırt pırt yoğunluktan dolayı beni bırakan beni başkasına tercih eden bir çalışanımı kaybederek sıkıntı çekeceğime işi aksatacağıma ve bu şekilde para kaybedeceğime baştan 30.000 tl yi yok bilirim misal verdim..

Bu şekilde çalışanına zaman ve parasal yönden tatmin eden patron daha vefa duyulacağından çalışanlarıma bu şekilde davrananarak saygımın artmasını onların gözünde bir değer olmak isterdim ki bu da iş yaptığım şirketlere karşı saygınlık kazandırır..

İş hayatını görüyorum patronlar bir daha para biraz daha para diye diye işçilerini çabuk kaybediyorlar ha işsiz kalmazlar ama işler aksar yıla döktüğünde ciddi kayıplar eder ve işçilerinin ahlarını alıp işlerinin kötüye doğru gitmesine vesile olurlar inanmazsınız ama bir iki patronum işçilerinin haklarını yedi battı gittiler kimsenin hakkını yemeyeceksin arkadaş bir şekilde çıkıyor..

• Bu parayla kurulacak en iyi iş oto aksesuar işidir. Ama öyle sticker vs. değil, hakiki modifiye

Devasa bir mağaza, atölye ve garaj...
  • iş kurmazdım devlete vergi vermemek içinde bir adaya kaçar sonsuza dek 1milyontelem ile yaşardım.
  • O kadar param olsa neden iş açma gereksinimi duyayımki

• o kadar yorum var 1-2 kişi dışında kimse yazmamış gıda diye :)

1 milyon değil, 300 bin param olsa, tunalıda/bestekar'da aklımda olan bikaç yerden birini kiralayıp kendi markamı yaratmak üzere cafe/bistro açardım.

200-250 bin dekorasyona gider, kalanı da dekore edilene kadar geçen sürede verilecek kira ve ruhsat, eleman vs gibi diğer giderler. zaten adam akıllı bir yer açtınız mı 6-7 aydan sonra masrafınızı çıkarıp kar etmeye başlıyorsunuz. türkiye ekonomisini sirküle eden en büyük 2 sektör inşaat ve gıda zaten..

ikinci seçeneğim de müteahhitlik yapmak olurdu. mesleğimden dolayı o da .
  • quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

O kadar param olsa neden iş açma gereksinimi duyayımki

Çünkü hazıra dağ dayanmaz derler hocam :) elbet o para da tükenir ya da değerini kaybeder

• quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

o kadar yorum var 1-2 kişi dışında kimse yazmamış gıda diye :)

1 milyon değil, 300 bin param olsa, tunalıda/bestekar'da aklımda olan bikaç yerden birini kiralayıp kendi markamı yaratmak üzere cafe/bistro açardım.

200-250 bin dekorasyona gider, kalanı da dekore edilene kadar geçen sürede verilecek kira ve ruhsat, eleman vs gibi diğer giderler. zaten adam akıllı bir yer açtınız mı 6-7 aydan sonra masrafınızı çıkarıp kar etmeye başlıyorsunuz. türkiye ekonomisini sirküle eden en büyük 2 sektör inşaat ve gıda zaten..

ikinci seçeneğim de müteahhitlik yapmak olurdu. mesleğimden dolayı o da .

Hocam benim o kadar param olsa kendi markamı yaratmam şahsen. Çünkü hazır markaların yanında kendi markan tanınmadığı için büyük risk altında olursun. Örneğin diyelim ki kahvefalan diye bir cafe açtınız. Sizin hemen yanınıza Kahveci Hacıbaba açıldı. Bittiniz, geçmiş olsun :) kimse yüzünüze bakmaz. Zaten bu her sektörde böyledir. Her zaman için ismi duyulmuş markalar tercih edilir...

Müteahhit olmak ise gayet güzel bir meslek. O paraylada rahatlıkla yapılabilir bence. Tabi detayları iyi bilmek gerekir...

Bana kalırsa yapılacak en güzel iş bu parayı franchise veren güçlü markalardan birine yatırarak riski minimuma indirip bol kazanç sağlamaktır. Yapacağınız sektör tercihine göre bayilik almaktır...

• kiracı milletiyle UĞ-RA-ŞIL-MAZ !!! unutun gayrimenkul işini. alacaksanız da 1 tane dükkan alın, ev falan boşverin.

ben kotası dolmamış bir şehre halı saha açardım.
  • İş kurmazdım.

Belki butik hamburgerci açabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 29 Mayıs 2016; 7:01:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

kiracı milletiyle UĞ-RA-ŞIL-MAZ !!! unutun gayrimenkul işini. alacaksanız da 1 tane dükkan alın, ev falan boşverin.

ben kotası dolmamış bir şehre halı saha açardım.

Gayrimenkul sektöründe kiracılı sistem değilde al-sat yapılarak para kazanılabilir. Mesela inşaattan girdiğin evi 1 buçuk sene sonrasına 2 katına yakın satmak gibi. Tabi tanıdığın, güvendiğin bir müteahhit olması şart :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

İş kurmazdım.

Belki butik hamburgerci açabilirdim.

Butik hamburger derken hocam? Kiosk tarzı bir yere kurulu hamburgerciden mi bahsediyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.