Şimdi Ara

[1.1.2 - 4.6 OTB][1.1.3] Software Unlock [GeoHot] Türkçe Anlatım %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • George Hotz bugün sabaha karşı 2de kutudan çıkan 1.1.2 sürümleri için unlock işlemini yayınladı.
    Ayrıntılı bilgi için:http://iphonejtag.blogspot.com/2008/02/11246unlock-good-enough-for-prize.html

Ben kendi telefonumu 1.1.2 OTB 4.6 Bootloader 04.02.13_G Firmwire iken bu yöntemle unlock yaptım..
    Bu Yöntem aynı zamandada 1.1.3 telefonlar içinde kullanılabiliyor geohotın dediğine göre. Aynı işlemleri 1.1.3 telefonununuz üzerindede yapabilirsiniz, fakat kendi cihazım 1.1.2 olduğu için 1.1.3ü deneme şansım olmadı. Fakat dediğim gibi üstteki linke girip okuduğunuzda 1.1.3 içinde aynı işlemlerin aynı sonuca ulaşacağını görebilirsiniz!

Aşağıdaki işlemi gerçekleştirirken Turbosim Takılı Hattımı Kullandım. Ama Jailbreak edilmiş herangi bir iPhone bu işlemi uygulamanızda yeterli olacaktır.

Gerekli dosyalar için linkler:
    Unlock dosyası için gunlock.rar indirilecek: http://lpahome.com/geohot/gunlock.rar
    Baseband firmware için ICE04.02.13_G-eep-fls.rar indirilecek: http://www.iphonefix.de/filebase/index.php?dir=Firmware%20Baseband/
    Yukarıdaki iki linkde problem varsa gerekli olan dosyaları buradan bulabilirsiniz:http://r a p i d s h a r e.com/files/90141653/112geohot_dh.rar.html
    WinSCP programı:http://winscp.net/eng/download.php

Aşağıda yazan yöntemler için bir garanti yoktur. Bu sorunların hepsi sizin sorumluluğunuzdadır.

1.Jailbreak yapılmış 1.1.2 OTB telefonda installer programını açın. OpenSSH, Term vt100 ve BSD Subsystem programlarını indirin

2. Telefonunuzda Settings/Wi-Fi ye girip oradan bağlı olduğunuz ağın yanındaki oka tıklayın. Orada bir IP adres göreceksiniz. Oradaki ip adresi not edin.

3.WinSCP programını açın karşınıza çıkacak hostname kısmına biraz önce karşınıza çıkan ip adresini yazın.

4.Username:root ve şifre içinde jailbreak yaparken tanımlanan şifreyi girin.
    (genelde değiştirmediyseniz şifre "alpine" olacaktır. eğer bir problem olursa şifrenizi telefonunuzdan SSH programına girerek oradan şifreyi değiştirebilirsiniz.)

5. File protocol kısmını SFTP yerine SCP yapın. ve Login butonuna tıklayın.

6.Karşınıza Winscp Programı çeşitli dosyalarla çıkacak. Oradan ikinci pencereden(sağdaki) en üst / <root> klasörüne çıkın.

7. usr klasörüne tıklayın. Sonrada bin klasörüne tıklayın.

8. İlk olarak indirdiğiniz rarlı dosyaları açtıktan sonra gunlock, secpack ve ICE04.02.13_G.fls dosyalarını üzerine sürükleyerek kopyalayın.

9.Sonra gunlock dosyasını bulun üzerine tıkladıktan sonra F9 tuşuna basın. Aşağıdaki Octal yazan kutucuğun yanındaki sayıları 0755e değiştirin.

10. Materyeller şu anda telefonunuzda ve kırma işlemine başlamaya hazırsınız.

11.iPhoneunuzu uçak moduna alın.

12. Ana menüye geri dönüp Term-vt100 programını açın.

SiLME İMKANINIZ OLMADIĞINDAN. BÜTÜN HERŞEYİ (BÜYÜK KÜÇÜK HARF dahil) SIRASIYLA BİREBİR OLARAK YAPACAKSINIZ ONUN İÇİN DİKKATİNİZİ TOPLAYIN! HATAYA YER OLMAYACAĞINI VE SADECE UZUN SUREN ISLEMLERLE GERI DONULEBILECEGINI UNUTMAYIN!
    Eğer bir hata yaparsanız return tuşuna basarak, makinanın yanlış bir komut almasını sağlarsınız. Yanlış bir komut telefona zarar vermeyecektir. Ama panik yapıp ilk işlemi yaptıktan sonra programdan çıkarsanız, devreden çıkarttığınız CommCenterı bir daha etkin hale getirmeniz imkansızdır ve ancak telefonu restore yaparak geri dönülebilir.)

launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist yazın ve Return tuşuna basın. (Burada ekran kayabilir problem değil siz yazmaya devam edin.)

cd /usr/bin/ yazın ve returne basın.

./gunlock secpack ICE04.02.13_G.fls yazın ve tekrar returne basın ve bir süre bekleyin.... Normalde bittiğinde enjoy your unlocked iphone yazısı çıkması lazım. Bittikten sonra
    launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist yazın ve returne basın.

13. Unlock işlemini başarıyla tamamladınız! telefonu yeniden başlatın ve uçak modundan çıkarın. Eğer Searching... yazısı hala kalmışsa bir daha telefonu yeniden başlatın.

14. İşlem tamamlanmıştır... Güle güle kullanın :)

(15. Eğer telefonununuz benimki gibi 1.1.2 OTB ise, Official 1.1.3 Dev Team Upgrade ile 1.1.3 e geçtim problemsiz şekilde turbosim gerektirmeden çalışıyor... Programı Installerdan All Packages'ı seçtikten sonra O harfinin orada bulabilirsiniz...)

Eğer kodları yazarken problem çıkarsa:
    İlk işlemden sonra programdan çıkmanız telefonu altüst edecektir onun için çok dikkatli olun. O hataya düştüğümden herşeyi en başından yaparak düzeltme şansı buldum. iPhoneu 1.1.1e restore edip tüm eski jailbreak işlemlerini yaparak geri dönebilirsiniz. Ama bu işlem sırasında At&T Kartına ihtiyacınız olacaktır. Eğer AT&T kartınız yoksa turbosimli bir hatta sahipseniz, sim kartınızı başka bir telefona takıp, pin kodu sormayı kapatmanız gerekmektedir. Daha sonra Turbosiminiz ile en baştan 1.1.1den jailbreak işlemini yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoktay -- 8 Şubat 2008; 20:04:33 >

• teşekkürler haber için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isson

teşekkürler haber için...
    ing iyi olmadıgı için anlıyamadım biri bakıp işin aslını söyliyebilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldcurse

Alıntıları Göster
    çevirim konusunda fleischman arkadaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var , yani bu haber harika eğer gerçekse tabi vede umarım basit ve uygulanabilirdir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hackintosh forumlarında telefonların gerçekten unlock edildiği ve çalıştığı yazıyor..
    Yakın bir zamanda ingilizcede olsa kılavuz hazırlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoktay -- 8 Şubat 2008; 11:37:03 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    süper eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamboree -- 8 Şubat 2008; 17:16:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoktay

Arkadaşlar hackintosh forumlarında telefonların gerçekten unlock edildiği ve çalıştığı yazıyor..
    Yakın bir zamanda ingilizcede olsa kılavuz hazırlanacak

Alıntıları Göster
    Blog yazısına "OMG NOW supports 1.1.3 TOO" bu yazısını da eklemiş... Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum ama 1.1.3'lerde unlock edelebilecek mi demek sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemnahit

Blog yazısına "OMG NOW supports 1.1.3 TOO" bu yazısını da eklemiş... Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum ama 1.1.3'lerde unlock edelebilecek mi demek sizce?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cemnahit

sanırım öyle.. forumda hep 1.1.2 için olumlu yanıtlar gördüm ama 1.1.3 içinde çalışacağı konusunda yazılarda var..

• quote:

quote:

sanırım öyle.. forumda hep 1.1.2 için olumlu yanıtlar gördüm ama 1.1.3 içinde çalışacağı konusunda yazılarda var..

Alıntıları Göster
    orda yapanlar olmuş ve çalışmış kılavuzu bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: belmont

orda yapanlar olmuş ve çalışmış kılavuzu bekliyoruz

Alıntıları Göster
    Baseband'i 04.03.13_G olanlar için bir çözüm oluşturabilecekmi acaba bu işlem.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ama olmazki ya.. Daha dün TurboSim in siparişini verdim şu an kargoda bir kaç saate kadar elime ulaşır bu kadar şanssızlık
  • quote:

Alıntıları Göster
    xsim aldiktan bir gun sonra bu yapilmaz ki :) insallah olur tabi bekleyelim ve gorelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ranilin

Ama olmazki ya.. Daha dün TurboSim in siparişini verdim şu an kargoda bir kaç saate kadar elime ulaşır bu kadar şanssızlık

Alıntıları Göster
    Bende dün cihazımın kayıdını hallettikten sonra yarım saat uğraşıp xsim'i taktım.

Birkaç güne millet yapsın.Bende atarım xsim i camdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emr²

Bende dün cihazımın kayıdını hallettikten sonra yarım saat uğraşıp xsim'i taktım.

Birkaç güne millet yapsın.Bende atarım xsim i camdan.

Alıntıları Göster
    1. Downgrade your iPhone to 1.0.2
    2. Jailbreak with AppTapp installer
    3. Install BSD Subsystem and Open SSH
    4. Copy the files to /usr/bin in you iphone directory
    5. Open a SSH connection with PuTTY
    6. Kill CommCenter: launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    7. cd /usr/bin/
    8. gunlock secpack ICE04.02.13_G.fls (for ootb1.1.3 Phones use the ICE04.03.13_G.fls file)
    9. Drink a coffee
    10. Reload CommCenter: launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    11. Jailbreak you iPhone to 1.1.2 using OktoPrep

• quote:

1. Downgrade your iPhone to 1.0.2
    2. Jailbreak with AppTapp installer
    3. Install BSD Subsystem and Open SSH
    4. Copy the files to /usr/bin in you iphone directory
    5. Open a SSH connection with PuTTY
    6. Kill CommCenter: launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    7. cd /usr/bin/
    8. gunlock secpack ICE04.02.13_G.fls (for ootb1.1.3 Phones use the ICE04.03.13_G.fls file)
    9. Drink a coffee
    10. Reload CommCenter: launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
    11. Jailbreak you iPhone to 1.1.2 using OktoPrep

Alıntıları Göster
    1.0.2 ye downgrade yapmaya gerek yok sanırım. Hatta Geohotda ayrıca gerek olmadığını söyledi. Söylediğim metodda başarıya ulaşan insanlar var. Bende şimdi o şekilde yapmaya çalışacağım.

• quote:

1.0.2 ye downgrade yapmaya gerek yok sanırım. Hatta Geohotda ayrıca gerek olmadığını söyledi. Söylediğim metodda başarıya ulaşan insanlar var. Bende şimdi o şekilde yapmaya çalışacağım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: atoktay

başarıya ulaşan derken, 1.1.3 firmware 04.03.13_G basebandi içinmi söylüyorsun ?

• quote:

quote:

başarıya ulaşan derken, 1.1.3 firmware 04.03.13_G basebandi içinmi söylüyorsun ?

Alıntıları Göster
    kaynak:http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=28441&page=6

THIS DOES WORK with 1.1.3OTB

"Also, its a simple matter to use the second exploit to erase 1.1.3 OTB. Just extend the range further. So yes, this is a 1.1.3 OTB unlock too. In fact, this is a truer unlock than the 3.9 one, since you don't really need a secpack to erase."

Hadi hayırlı olsun

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

04.02.13_G basebandi için

• quote:

quote:

quote:

04.02.13_G basebandi için

Alıntıları Göster
    1.1.2 softupgrade yapılmıs cihaza bunu deneyebilirmiyiz?

• quote:

Alıntıları Göster
    1.1.2 den 1.1.3 e yükseltmiş olanlar da işlemden sonra
    1.1.2 - 4.02.13G olarak kullanabiliyor deniyor.

Binlerce kişi birden yapmaya başladı, içinde 1.1.2 46 başaranlar da
    1.1.3 46 başaranlar da var ama düzgün bir anlatım beklemekte fayda var.

quote:

Orjinalden alıntı: oldcurse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamboree -- 8 Şubat 2008; 12:58:26 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.