Şimdi Ara

1+1 Güzel Konumda Yatırım amacı ile alınır mı?(ist)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tam olarak emin olamadığımdan yazmak/danışmak istedim. Ev almak istesem 400bin gibi bir paraya ancak istediğim evi alabiliyorum. Şu anda bekler gibi :)

Ancak bir miktar kredi çekerek aynı muhitteki bir evi 200bine alabilirim 1+1 olarak, yer İstanbulda. Geçen sene yaklaşık 250 olan evler şu anda 350-400 arasında oldu belirttiğim muhitte.

1+1 Alıp 200 binden tlden alıp, 900 den kiraya versem, yatırım amacı ile mantıklı olur mu sizce? 1-2 sene sonrada satıp istediğim evi alırım diye dusunuyorum. TL de pek kar elde edilmiyor malum bankalarda para eriyor. Şu anda da kirada oturan biriyim.

Tecrübesi olan varsa ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan313 -- 1 Kasım 2015; 15:12:15 >

• Kira getirisi ev değerinin yaklaşık 150'de 1'i olması idealdir.

Bu durumda ya sizin almayı düşündüğünüz ev pahalı ya kira getirisi düşük.
  • Bilgi için Teşekkürler,

1+1 evler genelde 900/1000 arasında kiraya veriliyor evin bulunduğu semtte. Daha aşağı olanlarda var. Az önce satış fiyatları konusunda genel bir tarama yaptım 190-235 bin arasında görünüyor.

Sanırım 1+1 yatırım amacı ile mantıklı değil gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan313 -- 1 Kasım 2015; 18:41:09 >
  • Türkiye de fiyatı mantıklı olan ne var ki.... hele söz konusu konut veya arsa olunca. İstanbul da hemen hemen (semtine göre de değişebilir) bütün daireler kira getirisine göre yüksek fiyatlıdır. Almak istediğiniz dairenin semtini belirtmemişsiniz ancak şu an 200 e mantıksız deyip almadığınız daire önümüzdeki sene en az 250 olur. Bazı semtler hariç o fiyata kesinlikle alınıp kiraya verilebilir. mümkünse site içinde almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbeyazh -- 5 Kasım 2015; 14:28:15 >
  • Siyası İstikrar olduğu sürece fiyatlar düşmez malesef.Büyük şehirlerde.Fiyatlar çok artı evet.Ama artmaya devam edecek ..Kim alacak kim satacak bilmiyorum ama durum böyle.
    Balón balon diye bekleye bekleye biz patlıyoruz ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem olup evler yıkıldıgında millet dasktan para almak için basvuru yapacak. Soyle birsey var daskın azami odeme tutarı 150bin. Sonra yaygara kopacak kardeşim ben bu eve 1 milyon verdim daha da degerlenecekti diye...
    DASK da millete ders verir gibi o senin fiyatındı asıl fiyatı bu diyecek. Işte ozaman kafa dank edecek ama topratan gelen toprakla gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 5 Kasım 2015; 20:30:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.