Şimdi Ara

1.100 lira verip cihaz yenileme - iPhone 6 - Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorular:

1.) 1100 lira verip cihazı yenilediğimiz zaman sıfır cihaz mı veriliyor yoksa swap cihaz mı?
    2.) Yeni gelen cihazın garantisi ne kadar?
    3.) 1100 lira cihaz değişimi sadece ilk 2 yıllık garanti süresi içinde mi yapılabiliyor?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy The Butcher -- 4 Ocak 2016; 11:21:46 >

• Swap zaten sıfır cihazdır.Degisim cihazina swap adini veriyorlar.Refurbished ise sifirlanmis cihazdir.Garanti suresince degisim yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VioLee kullanıcısına yanıt
    Ben de onu merak ettim: Sıfır mı, refurbished mi? Bir de yeni cihazın garantisi ne kadar oluyor? Teşekkürler
  • Cihazin garantisi kaldigi yerden devam ediyor.Mesela suan 15 ay garantin varsa yeni cihazinda bu sure artmiyor kaldigi yerden devam

Edit : Sifir cihaz veriyorlar refurbished degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VioLee -- 4 Ocak 2016; 11:47:20 >
  • Üstad son bir soru:

Diyelim cihaz yere düştü. Köşesi zarar gördü. Ekran kırıldı.

Garanti dışı mı kalır, yoksa 1100 lira verip yenileyebilir miyim?

Teşekkürler
  • O konuda malesef bilgim yok ama degisim oluyordur diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: heathrow was there

Merhabalar,

Sorular:

1.) 1100 lira verip cihazı yenilediğimiz zaman sıfır cihaz mı veriliyor yoksa swap cihaz mı?
    2.) Yeni gelen cihazın garantisi ne kadar?
    3.) 1100 lira cihaz değişimi sadece ilk 2 yıllık garanti süresi içinde mi yapılabiliyor?

Teşekkürler

Böyle Bir Değişim Yakın Akrabam Yapmıştı.Cihazı Çok hor kullandı Yanları vuruk,Ekranı Çatlaktı ve son zamanla kasmaya başlamıştı.Garanti ile Görüştü 1100 TL Karşılığında Cihazın Yenileneceğini Belirtiler ve Ödemeyi Yapıp Yeni Cihaz Aldık. Aldığımızda Sıfır Telefondu(Aksesuarlar Full), Yeni bir telefondan hiçbir farkı yoktu. Garantisi, İlk Cihazın Garanti Süresinden Devam Ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HERKESE BENDEN CAY -- 4 Ocak 2016; 12:10:39 >

• telefonu kılıfsız kullanmaya başladım, o yüzden soruyorum bunları

köşe üstü çakılır da kasa zarar görür ve ekran falan dağılır diye
  • Arkadaşım cihazını ücretiyle değiştirdi(6 plus). Sanırım o da 1100 tl civarında bi ücret ödemişti. Garantisi de sıfırlandı. Ücretli değişimlerde garanti sıfırlanıyor galiba. Mantıklı llan da bu gerçi bi bakıma eskiyi getir yeniyi götür mantığı olduğundan sıfırlanması normal

• Ben zaten 1.850 liraya aldım bu cihazı. Ufak tefek birkaç çiziği var, onun dışında temiz. İkinci el aldığım için üstüne 1.100 lira vermek koymaz.

• swap cihaz mı veriyorlar?
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Sıfırlanmış cihaz değil, kutusunda açılmamış sıfır cihaz veriyorlar.

• sıfır cihazsa iyi bence
  • iPhone 5 ve 5S modellerini değiştirmeye değmez, telefonun değeri en az 2500 lira olanlar için uygun sayılır.

• Telefonun değişim işlemine swap denmekte. Bazen derler ki;
    "Apple arızalı telefonları tamir edip swap olarak veriyor. "
    - Örneğin yeni piyasaya çıkan bir cihazı aldığınız gün kırdınız. Ücretli değişim yaparken size vericekleri cihaz mecburen sıfır bir cihazdır. Bu bile yukarıdaki tezi çökertmeye yeter. Sonuç olarak Apple ın size verdiği cihaz kalite kontrolden geçmiş sıfır bir cihaz. Ben swap alıpta kullanılmış telefon alan ne gördüm ne de duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Telefonun değişim işlemine swap denmekte. Bazen derler ki;
    "Apple arızalı telefonları tamir edip swap olarak veriyor. "
    - Örneğin yeni piyasaya çıkan bir cihazı aldığınız gün kırdınız. Ücretli değişim yaparken size vericekleri cihaz mecburen sıfır bir cihazdır. Bu bile yukarıdaki tezi çökertmeye yeter. Sonuç olarak Apple ın size verdiği cihaz kalite kontrolden geçmiş sıfır bir cihaz. Ben swap alıpta kullanılmış telefon alan ne gördüm ne de duydum.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.

Refurbished olarak adlandırılan durumdan haberiniz var mı?

Bozulan cihaz değiştirildiğinde sıfır değil refurbished cihaz verilir.

Yani toplanan cihazlar parçalara ayrılır, yeni bir cihaz yapılır bu parçalardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

iPhone 5 ve 5S modellerini değiştirmeye değmez, telefonun değeri en az 2500 lira olanlar için uygun sayılır.

Hocam 5S modelini 850 liraya yeniliyorlar sanırım.

• Madem temiz neden degism istiyeceksin ki

• quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

Madem temiz neden degism istiyeceksin ki

Kılıfsız kullanıp aleti düşürür kırarsam diye. Yukarıda da yazmış olmam lazım

• O bahsettiğiniz farklı bir şey. Swap cihazlar fabrikadan çıkan cihazlardır. Değişim cihazlarındaki çalışan parçalar kullanılıyor olabilir ki çöpe atmayacakları malumunuz. Sonuç olarak yeni bir iphone nasıl üretim bandından ve kontrolden geçiyorsa swap verilen cihazda aynı şekilde bir cihazdır. Benim ekranı kırık diye verdiğim cihazı,zorluda tamir edip swap olarak vermezler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.