Şimdi Ara

1,2 - 1,3 Milyon civarı e-208 veya clio 1.0?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Eve şehir içi kullanım için ikinci bir araç almayı planlıyoruz. Bütçe 1,2 - 1,3 milyon. BYD lansmanını bekliyordum ama fiyatlar can sıktı. Bu fiyat bandında elektrikli olarak e-208 ve corsa gözüme çarptı, e-208 tasarım olarak daha albenili. Elektriklilerden çekincem olurda ihtiyaç olursa ikinci el satış hızı. Bu nedenle bu fiyat bandında clio ya mı yönelsem dedim. Araç sadece şehir içi kullanılacak ve yılda max. 3-4 bin km yapılacak. Forumdan da bir görüş alayım dedim, varsa başka fikirleri de değerlendirebilirim.

Bu arada Fiat 600e de güzel duruyor ama fiyat olarak biraz yüksek kalıyor.

• Bahsettiğiniz koşullarda elektrikli almayı daha mantıklı buluyorum.

Clioyu alsanız km yapmasanız bile yağı, bujileri, filtreleri ıvir zıvır herseyini degistirtecekler.

Ancak elektrikli bir aracı kullanmadan uzun süre bekletmek iyi olmayabilir. Bu sebeple bana göre yaptığınız bu 3-4 bin km tüm yıla yayılıyorsa daha iyi bir tercih olur.

Elektrikli araçlarda daha hızlı bir değer kaybı söz konusu. Bence zaten yol yapmadığınız için ikinci elede yönelebilirsiniz.
  • Yatırım
  • elektrikli araç alacaksanız 2. l fiyatlarına bakın. 2-3 bin km yol yapmış olanları bile sıfırından 300-400 bin tl kadar ucuz olabiliyor. elektrikli araçlar ne yazıkkı kontagı cevirdiğinde en buyuk zararı ediyorlar. ama 2. el alırsanız, satarken de zaten ilk alıcı zararı odediği için paraya cevirmek ve satmak daha kolay oluyor

• ARES007 A kullanıcısına yanıt

Şu anda C5 aircross aracım var. Elektrikli küçük bir araba alırsam muhtemelen şehir içinde zorunlu olmadıkça eski arabayı kullanmam gibi geliyor :). İkinci el e-208 lere de baktım ama 250 bin TL %0 faiz olduğundan sıfır ile arasında çok bir fark kalmıyor gibi. Aklıma takılan, çoğu yorumda elektrikli alınacaksa doğuştan elektrikli modeller tavsiye edilmesi, içten yanmalıdan elektriğe devşirmelere bir ön yargı var gibi geldi.

• n1ghtfall kullanıcısına yanıt

Evet doğuştan elektrikli diyorlar ama bana pek mantıklı gelmedi.

Sonuçta içten yanmalı motorun olduğu yerde elektrik motoru yer alıyor.

Aküler bagaj ve arka koltuk zeminine doğru yayılmış olacak.

Bilakis e208 örneğinde olduğu gibi yedek parça olarak motor mekaniği haricinde neredeyse her şey ortak.

Bu durum da yedek parça bulunabilirliği ve kaportadan anlayan her ustanın bir çok noktaya müdahale yetkisini getirecektir.

Keza zaten elektrik donanımı çok basit olduğundan iyi bir oto elektrikçi ile mekanik bakım da aradan çıkacaktır.

B sınıfı için doğuştan elektrikli olup olmamasının bir önemi yok. Arka koltukta şaft tüneli oluyor diğerlerinden farklı. Motor önde, araç önden çekiş, bagajda bir miktar kayıp var ama yükleme alanı benzer. 2. el makyajlı corsa 1 milyon civarına işinizi görebilir. Ben ağustosta 10bin kmdeki aracı 1 milyona aldım, çok memnunum.

• masterap M kullanıcısına yanıt

Bugün bayileri gezme şansım oldu Peugeot ve Opel deki kredi kampanyası avantajlı oluyor. 208 içi 1,3, Opel için 1,28 milyon fiyat aldım, bu fiyatlar üzerinden 250bin kredi kampanyası var. BYD dolphin 1,28 hiçbir kampanya yok. Mg4 comfort için de 1,35 istediler. Onda da %0 faiz kampanyası var.

fiat 600e de çok güzel olmuş ama 1,41 lansman fiyatı veriyorlar. Başka da kampanya yok

Bende 2. araç olarak corsa, abimde mg4 luxury var. İkimiz de memnunuz. Baktığınız araçların hepsi güzel. Ben aracı yenileyecek olsam ilk sıraya fiat 600 ü yazardım

Sıfır faizli kredi güzel ama elbette bir maliyeti var. Sonuçta elektrikli araç konusunda tereddütleriniz var gibi. Geçen ay corsanın peşin fiyatı 1120 civarıydı. Yani sıfır corsa alsanız 1.050 ye max satış fiyatınız olur. O yüzden 2. el alırsanız zararsız çıkabilirsiniz

Bu arada ek bilgi mg4 luxury ağustos ayında 1.350 ye aldık 300bin tl sıfır faizli krediyle

• İkinci el Mg4 Luxury tercih ederdim. Varsa E C4X veya C4 te olabilir.

Mg4 Luxury 204 Hp güçlü bir motor var. Daha dolu corsa-208 den segment olarak da üstün. Malzeme kalitesi olarak C segmentte Mg4 çok iddialı değil ana 208 ve corsa da zaten B segment hiç iddialı değil.

Mg4 arkadan itişli ve ev platformu sonradan dönme değil. Bence baya avantajı var.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

Mg4 hem arkadan itiş hem de 204hp evet çok keyifli bir kombinasyon ama bu sıradan bir kullanıcı için dezavantaj olabilir. Frenlemede de çok kolay abs'ye düşüyor. Corsanın 0-100'ü 8.2sn, bence o bile gereksiz hızlı. Ben eko modda kullanıyorum çoğu zaman

Daha kötüsü de byd dolphin, o araçta 204 beygirin hiçbir manası yok zaten leylek gibi araç. Hem dar hem uzun hem de yüksek

Elektrikli araçlarda yüksek beygir = yüksek mtv. Tesla model y lr için yeni yılda nerdeyse 60bin tl mtv ödenecek. Bunun yanında elektrikli corsa/208'in mtvsi 2025'de 4500tl'yi bile görmeyecek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.