Şimdi Ara

1.2 tsi fabiam neden çok yakıyor ? Benzin yetiştiremiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüketim gayet normal, yağ yakması da normal, küçük hacim-yüksek gücün kaçınılmaz sonucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 19 Mayıs 2017; 17:11:32 >
  • 1.4 tsi 140hp golf'üm vardı...Araç yağ yakıyordu.Adana'dan Ankara'ya dönüş yolunda araba çekişten düştü.Ne gösterge panelinde yağ seviyesine dair bir uyarı aldım ne de başka bir şey.Kaputu açtığımda motor yağını komple dışarı püskürtmüştü.Aracın motor rektifiye oldu.Yakıtı zaten cabasıydı Ankara ş.içi 9-10lt, uzun yolda 90km hız bandında 6 lt ye düşüyordu.Hakkını yememek lazım gücü mükemmel hissettiriyor.Düşük hacim-yüksek güç beni o günden beridir korkutur.
  • ik mesajda 16km ortalama hız diyor, yanlış anlamıyorum değil mi?

Aracın şehiriçi değeri 6.8lt ymiş. Zaten maksimum dikkat ve 25-30km ortlama ile ile 7lt yakacaktır.

Şehir/trafik/ortalam hız/aracın durumu/kullanım şekli vs. etkenler üzerine bindiğinde daha fazla değerlere ulaşmak çok da şaşırtıcı değil.
  • Arkadaşlar aracı sattım yerine 2005 model pug 206 1.4 hdi aldım . O araç sorunlu bir araçtı kurtuldum diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SnapDragon S kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın fatihasını okumuşlar zaten %83 ciddi sıkıntılı. Geçen 2008 corsa sattık, biz aracı 2014 de almıştık ekspertizde 85 beygir araç 82 beygir çıktı. 6 yaşında araç öyleyken, sizin dahasını yeni nesil motora sahip 5-6 yaşında araç da %83 çıkmış, en doğrusunu yapmışsınız. Ekspertiz yaptırmadan katiyen almayın, içine canınızı koyuyorsunuz neticede. 1.4 motorlar da biraz sıkıntı yaratabiliyor ama temiz araçsa bakımları yapıldığında sorun çıkmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sahibinden sevis bakımlı haya değişen Yok . Benim fabiada ön kaputu sol far değişik sol çamurluk boyalı 3000 civarı hasar kaydı vardı. 30.000 tl ye verdim pejoyu 25e aldım .

• quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

Hocam aracın fatihasını okumuşlar zaten %83 ciddi sıkıntılı. Geçen 2008 corsa sattık, biz aracı 2014 de almıştık ekspertizde 85 beygir araç 82 beygir çıktı. 6 yaşında araç öyleyken, sizin dahasını yeni nesil motora sahip 5-6 yaşında araç da %83 çıkmış, en doğrusunu yapmışsınız. Ekspertiz yaptırmadan katiyen almayın, içine canınızı koyuyorsunuz neticede. 1.4 motorlar da biraz sıkıntı yaratabiliyor ama temiz araçsa bakımları yapıldığında sorun çıkmaz.

İş arkadaşımdan aldım . Karşılıklı güven dedik olanlara bakın . Exper raporu olsaydı atardım . Experci üst kapaktan da yağ kaçırıyor demişti.

• SnapDragon S kullanıcısına yanıt
    O zaman size denilebilecek bir şey yok hocam, insanlık bunu gerektirir, güven duyduğunuz insan sorgulanmanız beklenir bir şey değildir zaten. Sizin karşınızdaki hayvan çıkmış, o da onun ayıbı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: SnapDragon

Arkadaşlar aracı sattım yerine 2005 model pug 206 1.4 hdi aldım . O araç sorunlu bir araçtı kurtuldum diye düşünüyorum.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmazsınız umarım. 206 hdi modelleri de sorunlu araçlardan.
  • Hatasız boyası servis bakımlı ilk sahibinden aldım pejoyu. Sütten ağzı yanan derler ya o hesap tabi şans işi

• 16 km hızla 8.7 lt normal sayılabilecek bir değer ortalama hızınız düşük baya. Yaklaşık aynı değerleri bizde 1.4 leon ile elde ediyoruz İstanbul'da

• Sizdeki 1.2 motor eski tip ve 8v. Trieri zincirli, uzama sıkıntısı var.

Yeni 1.2ler 16v, kayışlı. Daha da az yakıyorlar.

İkisinde de az çok yağ eksiltme olayı var. Sizdeki zincirli olduğundan vuruntu problemi triger znc uzamasına emare olabilir.

• Şehiriçi 16 km ort hız ile 8.7 lt mükemmel bir değer. Sen buradaki yorumlara bakma sakın. Bende 1.4 hdi citroen vardı. Piyasanın en az yakan motorlarından biridir. Buradaki yakıt değerlerini okudukça acaba dedim benim araçta sorun mu var. Burada yazılanların üzerine 1.5-2lt ekle aracını öyle değerlendir. Ben 1.4 tsi ve 1.6 tdi golf kullandım. Burada yazılan değerleri hiç görmedim.

Aracını satıp 1.4 hdi motorlu 206 almışsın. O motoru 100 binden fazla kullandım. 16 km ort hızla 6.7-7.3 arasında yakar hava sıcaklığına göre. Burada sana 4-5 litre yazanları dikkate alma boşuna canını sıkarsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 24 Mayıs 2017; 13:16:56 >
  • motorda değil sürücüde sıkıntı var gibi

• 2001 model aracım 170binde %81 çıktı. sizin arabayı 4-5 bin devir bandında mı kullanmış ne yapmış artık
  • quote:

Arkadaşlar aracı sattım yerine 2005 model pug 206 1.4 hdi aldım . O araç sorunlu bir araçtı kurtuldum diye düşünüyorum.

Hocam hayirli olsun allah kaza bela vermesin 206 da bende tam 1 sene once almistim 2005 x-design 1.4 hdi sorunsuz kullaniyorum hatasiz degisensizdi tam 20 bin km bindim ,o araçtan sonra hdi'in yakiti ilaç gibi gelir size ,tekrardan hayirli olsun

• benim yazılımlı modifiyeli polo gti'ım bile o kadar yakmıyor. araca baktırın.
  • quote:

ne çabuk sattın,ne çabuk aldın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

ne çabuk sattın,ne çabuk aldın

Hocam zaten araç ilandaydı satılıktı yani . Hatta burda da konu açmıştım . Pejo da zaten babamın arkadaşı satıyordu. Pazartesi 30.000 TL'ye sattım salı da Peugeotu aldım 25e .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.