Şimdi Ara

1.2 tsi fabiam neden çok yakıyor ? Benzin yetiştiremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende 2011 1.2 tsi 105 hp fabia var . Güncel fiyatlar ile araca 50 tllik benzin alıyorum şehir içinde 110 km zor gidiyorum .kesinlikle sakin kullanıyorum . Şehir küçük bir şehir dur kalk az . Ben aracı 120.000 kmde aldım aldıktan sonra yağ bakımına götürdüğümde içerisinde 2 lt yağ kaldığını gördüm yani 1 lt yağ eksikti. Daha sonra sahibini aradım arabayla 160-180 bastığını hızlı sürdüğünü ondan eksiltebileceğini söyledi .Computestte motoru %83 çıkıyor . Birde araç vuruntulu çalışıyor . Ayağımın altında o titreşimi ve vuruntuyu hissediyorum.Sizce ne yapmalıyım bu araç ilerde bana masraf açar mı ? Satsam mı binsem mi karar veremedim.

EDIT:Şehiriçi 16 km ortalama hızla 8.7 .uzun yolda 130 km hızla 10.1 lt ORTALAMA TÜKETİM RESİMLER EKLENMİŞTİR.
    1.2 tsi fabiam neden çok yakıyor ? Benzin yetiştiremiyorum.1.2 tsi fabiam neden çok yakıyor ? Benzin yetiştiremiyorum.1.2 tsi fabiam neden çok yakıyor ? Benzin yetiştiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnapDragon -- 19 Mayıs 2017; 12:25:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi bir ustaya götürüp aracın motor durumuna baktır.

Tsi araç yüksek devirde bir miktar yağ yakabilir lakin vuruntulu çalışması sıkıntılı.

Belki bujiden falan basit bişeydir. Önce bu sorunu çözüp sonra yakıtı ölçün.

• Forumun aksine 1.2 TSI (105hp) olani icin konusuyorum sehir ici ozellikle motor sogukken ciddi yakar , ustune sikisik trafik bir yerdeyseniz 10 lt gormeniz icten bile degil o yuzden demem o ki burada gordugunuz 4-5 lt yakiyorumculara aldanip caninizi sikmayin.

Rolantide arada vuruntu hissetmeniz de normal,bu konu cok tartisildi ve tsi motorda sanirim turbo patlamalarindan dolayi rolantide arada sarsilma vuruntu az da olsa duyulabiliyor,hissediliyor onun disinda arac yurur halde vuruntu olayini bilemiyorum.

Yag eksiltme 1 litre ciddi bir rakam fakat genel olarak bir endise durumu hakim sizde o nedenle yag olcumunde hata olabilir mi ?

Cok caninizi sikmayin 1.2 tsi 105 ciddi anlaminda kaliteli.
  • Sıkıntı motorda değil bence sürücüde

• şehir içi özellikle de motorun ısınmasına imkan vermeyecek kısa mesafelerde kullanıyorsanız gayet normal bir değer bence
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    10lt yakıyor, yağ eksiltiyor ama kaliteli motor

Araç sahibi için
    120bin km'deki bir motor %83 ciddi anlamda düşük bir değer. ya söylediği gibi uzun süre devirli binip yağ eksik gezdi. motor da yeterli yağlamayı yapamadı... çünkü motor ömrünün yarısını yemiş demek, %60lara düştüğünde artık o motor rektefiye veya uygun tamir yöntemlerine gidilir.
    Bujileri, yağ ve filtreleri kaliteli malzemelerle değiştirmek lazım. Hala gücünde düşüklük varsa intercooler tıkalı olabilir.
  • Şehir içi yakıt tüketimi => 6.8 Lt/100 km

Şehir dışı yakıt tüketimi => 4.5 Lt/100 km

Ortalama yakıt tüketimi => 5.3 Lt/100 km

Aracın fabrika tüketim değerleri bunlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normal çünkü TSİ hem çok yakar hem de yağ yakar. bütün bunlara rağmen kaliteli motor demek enteresan. sizin aracı da hor kullandıkları için 200 bini görmeden işi bitecektir.
  • şehir içi istanbul da bile olsanız 8lt geçmeniz zor ufak şehirde 6lt - 7lt rahat görmelisiniz
    şehierler arası 90 ile giderseniz 5.2 lt civarı yakması 120-130 ile giderseniz 6.5 lt civarı yakması lazım

aracı yetkili servise gidip inceletin

TSİ Çok yakıyor dandik motor diyen fesatlığından der anca önce tarihi 1.6 çöp motorları elden çıkarsınlar https://forum.donanimhaber.com/tsi-motor-gercek-yakit-tuketimi-videolu--124802999

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Mayıs 2017; 11:52:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Forumun aksine 1.2 TSI (105hp) olani icin konusuyorum sehir ici ozellikle motor sogukken ciddi yakar , ustune sikisik trafik bir yerdeyseniz 10 lt gormeniz icten bile degil o yuzden demem o ki burada gordugunuz 4-5 lt yakiyorumculara aldanip caninizi sikmayin.

Rolantide arada vuruntu hissetmeniz de normal,bu konu cok tartisildi ve tsi motorda sanirim turbo patlamalarindan dolayi rolantide arada sarsilma vuruntu az da olsa duyulabiliyor,hissediliyor onun disinda arac yurur halde vuruntu olayini bilemiyorum.

Yag eksiltme 1 litre ciddi bir rakam fakat genel olarak bir endise durumu hakim sizde o nedenle yag olcumunde hata olabilir mi ?

Cok caninizi sikmayin 1.2 tsi 105 ciddi anlaminda kaliteli.

Aracı ustaya yağ değişimi için götürdüm . Yağı alttan boşaltmak yerine vakumla çekti içindeki tüm yağ boşalınca o aletteki göstergeye baktım 2 lt gösteriyordu . Önceki sahibi aracı sıkıştırarak kullanmış . Bujileri filan kendim değiştirdim hava filtresi de değiştirdim tüketim azalmadı. En son ne zaman yağı değiştirdiğini bilmiyorum.

• Kimileri yine vag düşmanlığı peşinde. Focusum varken vag fanlariyla sürekli tartışma içindeydim, şimdi de leonum var ve anti vagcilarla tartışma içindeyim.

Yok çok yakar, yok çöp motor. Boş lakirti bunlar, geciniz.

16 km ortalama hız çok çok düşük bir kere, siz bu hızda kaç yakmasını bekliyorsunuz? Yada bu hızda benzin değil dizel arabayla 6 7 yakan mı varmış? Yağ eksiltmesi 11 modelde var mı yok mu emin değilim ama güncel motorlar eksiltmiyor. 130 km ile de 10 litre yakması bir sorun göstergesi. Benim ortalama 100 110 ile 5.6 civarı bi tüketim oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

şehir içi istanbul da bile olsanız 8lt geçmeniz zor ufak şehirde 6lt - 7lt rahat görmelisiniz
    şehierler arası 90 ile giderseniz 5.2 lt civarı yakması 120-130 ile giderseniz 6.5 lt civarı yakması lazım

TSİ Çok yakıyor dandik motor diyen fesatlığından der anca önce tarihi 1.6 çöp motorları elden çıkarsınlar https://forum.donanimhaber.com/tsi-motor-gercek-yakit-tuketimi-videolu--124802999

Oncelikle A fani B fani degilim,yasini basini almis Volvo Grup calisani olarak Polo 1.2 tsi tercih ettik 105 hp olani sanirim Turkiyede 90hp mevcut .

Neyse Istanbulda degil fakat Polonyanin buyukce bir sehrindeyim,is cikisi,sikisik neredeyse kilit trafik,soguk motor ve klima acik 10 lt ve ustu goruyorum. 8 litreyi gecmek sanirim cok da zor degil ya da bizim aracta sikinti var yazilanlara gore.

(Uzun yolda sabit 130-140 km hizlarinda 7-7,5 gibi degerleri goruyorum burdada forumdan yuksek deger sanirim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

10lt yakıyor, yağ eksiltiyor ama kaliteli motor

Araç sahibi için
    120bin km'deki bir motor %83 ciddi anlamda düşük bir değer. ya söylediği gibi uzun süre devirli binip yağ eksik gezdi. motor da yeterli yağlamayı yapamadı... çünkü motor ömrünün yarısını yemiş demek, %60lara düştüğünde artık o motor rektefiye veya uygun tamir yöntemlerine gidilir.
    Bujileri, yağ ve filtreleri kaliteli malzemelerle değiştirmek lazım. Hala gücünde düşüklük varsa intercooler tıkalı olabilir.

Yag yaktigina dair bir ifade kullanmadim

10 lt arac sogukken ciddi anlamda sikisik trafikte klima acik gordugum deger,uzun sureli ortalamasi 7.1

Arac yakiti kalite anlaminda tek kistas olmamali ozellikle Turkiye disinda yasayanlar icin

Ayrica uslup hos degil konustugumuz muhabbetler "Arac" uzerine,bu kadar deger yuklenip taraf secilip bu tarz smileyler kullanmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 19 Mayıs 2017; 13:28:51 >

• İstanbul 18 mayis tatil trafigi :) sonuc olarak ortalama hiza gore normal yakiyor araciniz.. Yalniz motor hor kullanilmis, bilginize

1.2 tsi fabiam neden çok yakıyor ? Benzin yetiştiremiyorum.

• Su turbo benzinli motorlarin yag yakma derdi bence cogu acemi kullanici icin buyuk sorun. Anca yag isigi yaninca yagin tehlikeli yere geldigini fark edebilirler( bayansa cok acemi ise onuda es gecer) 2. El turbo benzinli alirken cok dikkatli olmak lazim .

Hayirli gunler.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

şehir içi istanbul da bile olsanız 8lt geçmeniz zor ufak şehirde 6lt - 7lt rahat görmelisiniz

@_DIESEL_
    Yukarıda video var ortalama hız 17 km gidilen mesafe 23 km toplam süre : 1 saat 25 dakika yakıt ortalaması 8 LT

sadece denemek için böyle bir trafiğe girdim ana yol yerine aralardan gittim böyle yaktı normalde ana yollarda kullanıyorum ara ara dur kalk oluyor aracın ortalaması 7lt genelde istanbulda uzun dönem ortalaması 6.5 lt ortalama

daha önceden 1.6 atmosferik motor kullanmış biri olarak arada dağlar kadar fark var Turbo beslemeli motor varken ben artık Düşük atmosferik motor almam bassan gitmez ama deli gibi yakar hiç bir özelliği olmayan saçma sapan bir motor seçeneği 1.6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Mayıs 2017; 13:27:9 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    arac ilk çıkan eski 1.2 tsi 8v 105 lik motor bence tüketim normal
  • Aracı yeni almışsınız, bence bir süre binin ve yağ eksiltip eksiltmediğine bakın. Eğer ciddi oranda yağ eksiltiyorsa ya yaptırın, ya da bu sorunu söylerek aracı satın.

Yakıt tüketimine gelince, aynı aracın 1.2 atmosferik 70 hp olanını babam kullanıyor. Şehir içi şehir dışı yakıt tüketimi gözetmeden yaptığımız kullanımda 100km/7 lt yakıt tüketiyor. 1.2 tsi için bahsettiğiniz yakıt tüketimi çok yüksek.

Ancak şu da bir gerçek ki kısa mesafeler de dizel motorlar bile 100km/6-7 lt yaktığı oluyor. Bence aracınız ile bir uzun yol yapın. Yakıt tüketimi o şekilde daha iyi anlaşılır. Çünkü şehir içi çok değişken bir ortam. Şehir içi yakıt tüketimlerini karşılaştırmak o yüzden çok sağlıklı olamıyor.
  • Benzinli aracın 8-9 litre yakması normaldir. Motor küçük diye yakıt tüketimi de az olacak diye bir şey yok.
  • Ben yakıtında bi anormallik görmedim hocam. Sen bence beklentini epey az tutmuşsun sorun ordan kaynaklanıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.