Şimdi Ara

1.3 CDTI ve 1.3Mjet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrica multijet;cdti den daha dayaniklidir

• Ortak geliştirilmiş motordur yani aynıdır.
  • Opel'in Fiat Powertrain Technologies firmasından aldığı 1248cc hacmindeki turbodizel motora Opel'in verdiği isimdir CDTI. Sadece külbütör kapağını kapatan plastik kapaklar farklı gerisi aynı.

Aynı zamanda malzemelere birebir aynı. Daha az dayanıyor gibi bir olay varsa Kasa ve şanzıman farkı sebebiyle motora daha çok yüklenilmesindendir. Örneğin 1000 Kilogram Palio ile 1400 Kilogram Doblo da aynı tüketim ve etkiyi göstermez.
  • Tıpa tıp aynı motorlardır. Şanzıman ve yazılım farkı bulunur. Onun dışında muadil araçlarda opelin daha az yaktığını biliyorum. Ayrıca linealara astra yazılımı atıldığını duymuştum daha iyi performans almak için ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de opeldeki motor daha sessiz gibi sanki bana da öyle gelmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkolds -- 19 Mayıs 2015; 20:21:49 >
  • İkisi de aynı motor. Biri daha sessiz vs. gibi algılar kafanızı karıştırmasın. O tamamen markanın kasadaki izolasyonu ile alakalı. İki motor da aynıdır.
  • Aynı motorlar. Benim bildiğim tek farkı CDTI da intercooler var. Yanlış biliyor olabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    Clio 1.2
    8 yıl önce açıldı
    1.4 hdi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

Tıpa tıp aynı motorlardır. Şanzıman ve yazılım farkı bulunur. Onun dışında muadil araçlarda opelin daha az yaktığını biliyorum. Ayrıca linealara astra yazılımı atıldığını duymuştum daha iyi performans almak için ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de opeldeki motor daha sessiz gibi sanki bana da öyle gelmiş olabilir.

alakası yok punto corsa dan bariz az yakıyor
  • entelim kullanıcısına yanıt
    75 liklerde intercooler yok 90ve 95 liklerde var ikisindede.

• Evet iki motor birebir aynıdır.

75HP olanlar sabit turbolu, 90HP olanlar değişken geometrili turboludur. Sonraki modellerde yazılım güncellenerek 90HP'lik motorlar 95HP'ye çıkarılmıştır.

Edit: Ayrıca Punto'nun Corsa'dan az yaktığı doğrudur. Bunun sebebi ağırlık farkı ve aktarma. Punto biraz daha hafif. Ayrıca Punto'nun 0-100'ü 11.9, Corsa'nın 12.3. (90HP olan model).
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Biri italyan biri alman nasıl aynı motor birisi açıklayabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Biri italyan biri alman nasıl aynı motor birisi açıklayabilir mi?

Ortak motor kullanmalarına engel değil ki...
    Nissan Japon mesela ama dizel motorları Renault ile ortak kullanıyorlar. Biri Fransız, biri de Japon.
  • RoLaN R kullanıcısına yanıt
    Yani multijet multijetten daha mi dayanikli oluyor? kiyasladiginiz motorlar ayni haberiniz olsun

• 95liği güzel gidiyor, punto ile birçok 1.6 TDI, 1.5 dci tokatlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

75 liklerde intercooler yok 90ve 95 liklerde var ikisindede.

70, 75, 90, 95 hepsinde intercooler mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.