Şimdi Ara

1.3 TCE motoru nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.3 TCE motoru nasıl bilirsiniz? Kronik sorunları var mıdır?

• Termostat.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugün bir video gördüm termostat su kaçırıyormuş su bitmiş araç sahibi farketmemiş, zaten hararet yaptığında herşey için çok geç oluyor. Devirdaim ve termostat kroniği dışında megane 1.3 tce 6 ay kullandım yakıtı fazla ama çok istekli ve atik bir motor. Bu kroniklere dikkat ederek kullanıldığında taş gibi motor. Şuan çoğu markanın motorlarında kronik var örneğin 1.2 puretech kayış koparması parçalanması vs.

• GayrimeşruDanışmanıÖzgür kullanıcısına yanıt

yalnız bu çok ciddi bir sorun. tsi ve tdi'lerde halen tek bir sorun yaşamadım ben kullandığım 10 sene içinde.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

katılıyorum hocam ama 1.5 dci'de bu sorun var termostat renault motolarında kronik bunu göz önünde bulundururak almak gerek

• Blok ve kapak alüminyum blok, ısınma ve soğuması başarılı, aynı zamanda günümüz teknolojisinde alüminyum olması hafiflikten kazanım sağlıyor.

10.6 sıkıştırma oranı var.
    Renault - Nissan - daimler ortak yapımı, bakımları düzenli yapılır ve kaliteli yağ kullanılırsa, kullanırken fazla sıkıştırmazsanız bir problem olmaz.

Evet termostat sorunu var, değiştirdiniz mi bir problemi yok. Termostat atla deve değil. Yani devirdaimi 60 - 70 bin km de takip ederek kullanıp değiştirmek lazım. Zaten triger zincir.

Motor rektefiye olmuyor evet ama, düzenli bakımla bireysel kullanıcı 400 bin km üst kapak açılmadan gider. Düşük hacimli turbo motor.

Günümüzde vag 1.5 tsi motoru ile en iyi içten yanmalı motordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıng365 -- 9 Ocak 2025; 18:4:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GayrimeşruDanışmanıÖzgür kullanıcısına yanıt

termostat maalesef genel kalite düşünce ilk sorun çıkaran yerlerden oluyor. italyan, fransız, rus araçlarında çok termostat sorunu yaşadım, çok yordu beni.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.2 TSİ Nasıl Bilirsiniz?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    1.5 tsi ve 150 hp 1.4 tsi çok güzel motorlar. 1.4 motoru audi a4'de 7 sene kullandım, çok memnundum.. hem ekonomi hem de performans ve sorunsuz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.