Bildirim
Megane 1 Scenic 1 'leri Nasıl Bilirsiniz ?
Amazon.com.tr: Süpermarket Ürünlerinde 4 Al 3 Öde promosyon
https://www.amazon.com.tr/promotion/psp/A377HWVLBWIRHI
geçen hafta paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
up arkadaşlar -
hocam benim renault a güvenim 2008 den sonra nissan ortaklıgı ile başladı ,belki saçma gelicek ama önceki araçları bende bir türlü güven olurturmadi ki arkadasımın babası renault bayiligi yapıyor oda aynı seyi söylüyor sikayetler 2008 den sonra cok azaldı...quote:
Orijinalden alıntı: Ruoja
up arkadaşlar -
sevgili musch-leequote:
Orijinalden alıntı: witchking34
hocam benim renault a güvenim 2008 den sonra nissan ortaklıgı ile başladı ,belki saçma gelicek ama önceki araçları bende bir türlü güven olurturmadi ki arkadasımın babası renault bayiligi yapıyor oda aynı seyi söylüyor sikayetler 2008 den sonra cok azaldı...
Alıntıları Göster
yorum için teşekkürler .
bana oturaklı araçlar gibi geliyor .
ayrıca 1.6 alacağım
hayırlısı bakalım -
1.6 scenic gitmiyor diyorlar. 1.6 megane uçuyor diyorlar. bu motorda bobin yakma oluyormuş. scenicde daha fazla duydum. fazla maliyetli bir parça değil ama olsun. otomatiklerden uzak durulması gerekiyormuş. scenic 2.0 motor öneriyorlar. bende megane 1'i çok beğeniyorumquote:
sevgili musch-lee
yorum için teşekkürler .
bana oturaklı araçlar gibi geliyor .
ayrıca 1.6 alacağım
hayırlısı bakalım
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: tLqA
1.6 scenic gitmiyor diyorlar. 1.6 megane uçuyor diyorlar. bu motorda bobin yakma oluyormuş. scenicde daha fazla duydum. fazla maliyetli bir parça değil ama olsun. otomatiklerden uzak durulması gerekiyormuş. scenic 2.0 motor öneriyorlar. bende megane 1'i çok beğeniyorum
sevgili tLqA
yorum için teşekkür ederim.
otobanda ve şehirler arası en fazla 120 yapıyorum ki
şuanki aracım 1.3 accent 2001 kasasına göre ufak bir motoru var ama canavar gibi .
1.6 scenic 1.3 accent motorunu parçalar diye umuyorum .
saygılar
Edit : otomatiğe karşıyım , aracın karizmatiği bitiyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 17 Kasım 2011; 1:08:59 >
-
Sorunuzu Renault veya Megané kısmına açsaydınız daha çabuk cevap alabilirdiniz.quote:
up arkadaşlar
2004 Eylül Ayı'nda 2003 Mart çıkışlı, kazasız, darbesiz "doktordan"(!) Megané I Faz II Expression 1.6 16V 110hp aldık. (Faz II = Makyajlı Kasa)
Aracımızı yetkili servisin 2. el kısmından almıştık, ilk sahibi doktor bey Megané II alıp, kendi arabasını takasa vermiş. Servis bakımlıydı biz de tüm bakımlarını zamanında, yetkili servisinde yaptırdık.
Garantisinin bitmesine 1 gün kala evin otoparkında aküsü bitti, Renault Yol Yardım'ı çağırdık, garantiden aküsü değiştirildi.
Son olarak da cam krikosu bozulmuştu, o da serviste yapıldı. Ücretini bilmiyorum.
Zamanının C segment 1.6 araçları arasında en ekonomik ve en performanslı (0-100km/h 9,8sn) olanlarından biridir, biz LPG taktırmadık ancak uyum sorunu yoktur. Yol tutuşu bana zayıf geliyor, lastiklerimizi 2008 Ağustos'ta Bridgestone Turanza Er300 ile değiştirmiştik, ıslak yolda iyi ancak toprak veya çakıllı yolda sert dönüşlerde arkadan ve önden savrulmalar oluyor. (Babamın tahmin edilebileceği gibi böyle şikayetleri yok)
Yumuşak efendi kullanımda karma yakıtı yaz aylarında 6,3lt/100km'ye kadar düşüyor. Uzun yolda çok kasarsanız 5,2lt/100km gibi değerleri yakalayabiliyorsunuz, (2008 Ramazan Ayı'nda Ankara'dan Konya'ya (2,5~3 saatlik yol) iftara 5 saat varken çıkmıştık 80-90 gittim sırf rekor için, araçta 5 yetişkindik, bagaj doluydu) Kışın ise araçların geneli çok yakıyor bizim de ortalama 7,4'e kadar çıkabiliyor.
Şehiriçinde de babam kullanıyorken 7'yi hiç geçmez. (Şehir Konya, trafiği akıcı, eğim=0)
Genel olarak konforu olsun, performansı ve ekonomisi olsun çok memnunuz ancak ben isterdim ki 2 hava yastığı yerine sürücü ve yolcu yan ile perdeler de olsun. Bir de ESP olsun isterdim, onun dışında hiçbir eksiği yoktur, klima dijital olup olmaması beni pek ilgilendirmiyor.
Donanımlarını sayacak olursak;
- ABS
- Fren destek sistemi
- Aktif ön gergili emniyet kemerleri
- Adaptif sürücü ve yolcu hava yastığı
- Klima
- Polen Filtresi
- Yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon
- Yükseklik ve bel destek ayarlı sürücü koltuğu
- Uzaktan kumandalı hıza duyarlı merkezi kilitleme + Immobliser
- Sürücü tarafı tek dokunuşlar açılıp kapanabilen elektrikli ön ve arka camlar
- Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
- Yol Bilgisayarı
- Asimetrik katlanır arka koltuklar
- Elektrikli far yükseklik ayarı
- Direksiyondan kumandalı radyo-teyp
- Fasıla süresi ayarlanabilir, hıza duyarlı silecekler
- Ön/Arka Sis Farı
- Gövde rengi kapı kolları ve tamponlar
- Krom ön panjur ve bagaj çıtası
- Alüminyum alaşımlı jantlar
- Çift optik farlar
- Arka koltuklar 1/3 ve 2/3 oranında yatırılabiliyor, bagaj zemininden itibaren dümdüz bir zemin elde edilebiliyor
- Arka koltuklarda yüksekliği ayarlanabilen 3 adet kafalık mevcut
5750 d/d'de 79 kW (110 HP/DIN) maksimum güç üretirken 3750 d/d'de 148 Nm maksimum tork sağlamaktadır.
Scénic, Renault'un en özel araçlarından birisidir, ilk başlarda Megané adı altında çıksa da Megané'dan çok üstün yanları vardır, 2 adet sunroof, dijital klima (dynamique donanımda) gibi artıları vardır. 2. el piyasası Megané'a göre daha düşüktür, Oturma pozisyonu çok yüksektir ve çok iyi bir hakimiyet sağlar. Uzun süre binmeyi düşünüyorsanız Scénic alın derim ama temizini bulmak zordur, bakımlısını temizini bulmazsanız 2. elde her araç sıkıntı yaratır, 2 adet sunroof başlı başına bela olabilir. Motoru Megané'da da kullanılan K4M kodlu, günümüzde Megané 2, Scénic 2, Fluence ve Megané 3'te de kullanılan en başarılı atmosferik motorlardan bir tanesidir. Ekonomik ve performanslıdır ancak turbo beslemeli, daha küçük hacimden daha yüksek güç üreten motorların yanında eski kalmıştır.
- ABS
-
Sevgili crazyarifquote:
Orijinalden alıntı: Arif
Sorunuzu Renault veya Megané kısmına açsaydınız daha çabuk cevap alabilirdiniz.
2004 Eylül Ayı'nda 2003 Mart çıkışlı, kazasız, darbesiz "doktordan"(!) Megané I Faz II Expression 1.6 16V 110hp aldık. (Faz II = Makyajlı Kasa)
Aracımızı yetkili servisin 2. el kısmından almıştık, ilk sahibi doktor bey Megané II alıp, kendi arabasını takasa vermiş. Servis bakımlıydı biz de tüm bakımlarını zamanında, yetkili servisinde yaptırdık.
Garantisinin bitmesine 1 gün kala evin otoparkında aküsü bitti, Renault Yol Yardım'ı çağırdık, garantiden aküsü değiştirildi.
Son olarak da cam krikosu bozulmuştu, o da serviste yapıldı. Ücretini bilmiyorum.
Zamanının C segment 1.6 araçları arasında en ekonomik ve en performanslı (0-100km/h 9,8sn) olanlarından biridir, biz LPG taktırmadık ancak uyum sorunu yoktur. Yol tutuşu bana zayıf geliyor, lastiklerimizi 2008 Ağustos'ta Bridgestone Turanza Er300 ile değiştirmiştik, ıslak yolda iyi ancak toprak veya çakıllı yolda sert dönüşlerde arkadan ve önden savrulmalar oluyor. (Babamın tahmin edilebileceği gibi böyle şikayetleri yok)
Yumuşak efendi kullanımda karma yakıtı yaz aylarında 6,3lt/100km'ye kadar düşüyor. Uzun yolda çok kasarsanız 5,2lt/100km gibi değerleri yakalayabiliyorsunuz, (2008 Ramazan Ayı'nda Ankara'dan Konya'ya (2,5~3 saatlik yol) iftara 5 saat varken çıkmıştık 80-90 gittim sırf rekor için, araçta 5 yetişkindik, bagaj doluydu) Kışın ise araçların geneli çok yakıyor bizim de ortalama 7,4'e kadar çıkabiliyor.
Şehiriçinde de babam kullanıyorken 7'yi hiç geçmez. (Şehir Konya, trafiği akıcı, eğim=0)
Genel olarak konforu olsun, performansı ve ekonomisi olsun çok memnunuz ancak ben isterdim ki 2 hava yastığı yerine sürücü ve yolcu yan ile perdeler de olsun. Bir de ESP olsun isterdim, onun dışında hiçbir eksiği yoktur, klima dijital olup olmaması beni pek ilgilendirmiyor.
Donanımlarını sayacak olursak;
- ABS
- Fren destek sistemi
- Aktif ön gergili emniyet kemerleri
- Adaptif sürücü ve yolcu hava yastığı
- Klima
- Polen Filtresi
- Yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon
- Yükseklik ve bel destek ayarlı sürücü koltuğu
- Uzaktan kumandalı hıza duyarlı merkezi kilitleme + Immobliser
- Sürücü tarafı tek dokunuşlar açılıp kapanabilen elektrikli ön ve arka camlar
- Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
- Yol Bilgisayarı
- Asimetrik katlanır arka koltuklar
- Elektrikli far yükseklik ayarı
- Direksiyondan kumandalı radyo-teyp
- Fasıla süresi ayarlanabilir, hıza duyarlı silecekler
- Ön/Arka Sis Farı
- Gövde rengi kapı kolları ve tamponlar
- Krom ön panjur ve bagaj çıtası
- Alüminyum alaşımlı jantlar
- Çift optik farlar
- Arka koltuklar 1/3 ve 2/3 oranında yatırılabiliyor, bagaj zemininden itibaren dümdüz bir zemin elde edilebiliyor
- Arka koltuklarda yüksekliği ayarlanabilen 3 adet kafalık mevcut
5750 d/d'de 79 kW (110 HP/DIN) maksimum güç üretirken 3750 d/d'de 148 Nm maksimum tork sağlamaktadır.
Scénic, Renault'un en özel araçlarından birisidir, ilk başlarda Megané adı altında çıksa da Megané'dan çok üstün yanları vardır, 2 adet sunroof, dijital klima (dynamique donanımda) gibi artıları vardır. 2. el piyasası Megané'a göre daha düşüktür, Oturma pozisyonu çok yüksektir ve çok iyi bir hakimiyet sağlar. Uzun süre binmeyi düşünüyorsanız Scénic alın derim ama temizini bulmak zordur, bakımlısını temizini bulmazsanız 2. elde her araç sıkıntı yaratır, 2 adet sunroof başlı başına bela olabilir. Motoru Megané'da da kullanılan K4M kodlu, günümüzde Megané 2, Scénic 2, Fluence ve Megané 3'te de kullanılan en başarılı atmosferik motorlardan bir tanesidir. Ekonomik ve performanslıdır ancak turbo beslemeli, daha küçük hacimden daha yüksek güç üreten motorların yanında eski kalmıştır.
Alıntıları Göster
yorum için çok teşekkür ederim.
beni tamamı ile aydınlattın .
saygılar
- ABS
-
Crazyarif cok iyi aciklamis araci. Benimde gorusum megane dan yana. Yakit ve performans gayet iyi. Ozellikle alize olanlarindan tavsiye. Cunku alizelerin jantlari falan guzel duruyor. Scenic bana cok hantal gorunuyo :) -
Bizde 1998 model 2.0 olanı var, babam kullanıyor bakımlarını düzenli yaptırmamıza rağmen çok sorun çıkarttı, (birazda yaşından dolayı tabii) ama benim kendi 1998 model Polo aracım çok daha sağlam. Bulabilirseniz makyajlı 2001 model sonrası bakmaya çalışın.quote:
Orijinalden alıntı: BenTugay
Crazyarif cok iyi aciklamis araci. Benimde gorusum megane dan yana. Yakit ve performans gayet iyi. Ozellikle alize olanlarindan tavsiye. Cunku alizelerin jantlari falan guzel duruyor. Scenic bana cok hantal gorunuyo :) -
98 model Scenic`i sifir aldik ve 2006 yilina kadar kullandik. Megane 1 e gore Scenic neredeyse apayri bir aractir. Her ne kadar gorunusleri benzese de gerek icindeki malzeme kalitesi gerekse donanim olarak bir hayli fark vardir. Simdi senin resmini koydugun arac birinci nesil ama makjayli kasa. Eger makyajli kasa ise dusunun derim bir cok sorun bu kasalarda giderildi. Mesela makyaj oncesi aku yolcu koltugunun altinda idi ve bu bizim Renault ile mahkemelik olmamiza gidecek kadar sorunlara yol acti. Makyajli kasa da akunun yeri degisti.quote:
Sevgili crazyarif
yorum için çok teşekkür ederim.
beni tamamı ile aydınlattın .
saygılar
Alıntıları Göster
Makyaj oncesi 1.6 larin hepsinde klima yoktur. Klima varsa cift sunroofta vardir ki cok keyif verir. Bu arac Renault icin bir ilktir zaten bu sinifi yaratan aractir. O yuzden ozenilmistir. Fakat surus pozisyonu cok yuksektir. Upuzunda bir vites kolu vardir. kendinizi minibus suruyormus zannedersiniz.
Makyaj oncesinde 1.6 motor 8v`dir cok guclu degildir ama araci rahat rahat goturur. Alt devirleri canlidir. Biz klima acik dahi olsa hic sorun yasamadik ki cogu zaman aracta 6 kisi seyehat ettik.
100.000 kmye kadar servisin yarattigi sorunlar haric sorun cikmadi diyebilirm ama KM arttikca aracin sorunlari da artti. Bir ara sunrooftan su girdi vs. SOnunda sattik kurtulduk. siz de eski alacaksiniz O yuzden sorunsuzluk beklemeyin derim.
Tabi butun bu yazdiklarim o zamana gore yorumlardir simdiki guncel araclara gore bir hayli eskimis bir aractir. Megane 1 mi Scenic mi derseniz kesinlikle scenic derim. Alabiliyorsaniz makyajli kasayi alin derim.
-
megane 1quote:
Orijinalden alıntı: Hemican
98 model Scenic`i sifir aldik ve 2006 yilina kadar kullandik. Megane 1 e gore Scenic neredeyse apayri bir aractir. Her ne kadar gorunusleri benzese de gerek icindeki malzeme kalitesi gerekse donanim olarak bir hayli fark vardir. Simdi senin resmini koydugun arac birinci nesil ama makjayli kasa. Eger makyajli kasa ise dusunun derim bir cok sorun bu kasalarda giderildi. Mesela makyaj oncesi aku yolcu koltugunun altinda idi ve bu bizim Renault ile mahkemelik olmamiza gidecek kadar sorunlara yol acti. Makyajli kasa da akunun yeri degisti.
Makyaj oncesi 1.6 larin hepsinde klima yoktur. Klima varsa cift sunroofta vardir ki cok keyif verir. Bu arac Renault icin bir ilktir zaten bu sinifi yaratan aractir. O yuzden ozenilmistir. Fakat surus pozisyonu cok yuksektir. Upuzunda bir vites kolu vardir. kendinizi minibus suruyormus zannedersiniz.
Makyaj oncesinde 1.6 motor 8v`dir cok guclu degildir ama araci rahat rahat goturur. Alt devirleri canlidir. Biz klima acik dahi olsa hic sorun yasamadik ki cogu zaman aracta 6 kisi seyehat ettik.
100.000 kmye kadar servisin yarattigi sorunlar haric sorun cikmadi diyebilirm ama KM arttikca aracin sorunlari da artti. Bir ara sunrooftan su girdi vs. SOnunda sattik kurtulduk. siz de eski alacaksiniz O yuzden sorunsuzluk beklemeyin derim.
Tabi butun bu yazdiklarim o zamana gore yorumlardir simdiki guncel araclara gore bir hayli eskimis bir aractir. Megane 1 mi Scenic mi derseniz kesinlikle scenic derim. Alabiliyorsaniz makyajli kasayi alin derim.
Alıntıları Göster
scenic 1
sizin resmini koyduğunuz araç makyajlısı mı oluyor?
-
askerde megane 1 çok kullandım güzel makine ön takım falan güzel kemikli hem sürüş keyfide veriyorquote:
Orijinalden alıntı: AlkanExclusive
megane 1
scenic 1
sizin resmini koyduğunuz araç makyajlısı mı oluyor?
Alıntıları Göster
kullanmadım ama duyduğum kadarıyla scenic 1 1.6 motor biraz hantal kalıyor diye duymuştum...
-
scenicleri olsum olası sevmişimdir.quote:
Orijinalden alıntı: Delgado
askerde megane 1 çok kullandım güzel makine ön takım falan güzel kemikli hem sürüş keyfide veriyor
kullanmadım ama duyduğum kadarıyla scenic 1 1.6 motor biraz hantal kalıyor diye duymuştum...
Alıntıları Göster
ilerde grand scenik alma olasılığım fazla. -
Eskiden 2000 model Megane 1 1.6 16v aracımız vardı performansı gerçekten beklenilenden fazladır.Yakıtı da gerçekten azdır.Biz hiç problem çıkarmamıştı.2 yıl kullanıp sattık.Tek sıkıntısı manyetik kaptör tutucu kartuş(sanırım adı böyleydi) da çıkardığı sorundu onuda ustamız halletmişti parça değişimi yapmadık.quote:
Orijinalden alıntı: derememo
scenicleri olsum olası sevmişimdir.
ilerde grand scenik alma olasılığım fazla.
Alıntıları Göster
Scenic araç arkadaşımda var.1.9 dti gerçekten aracın yakıt tüketimi şaka gibi.Ama motor çok gürültülü.Bazen ortalama da 3.6 LT leri görebiliyoruz :) Onunda pek sorun çıkarttığını duymadım.Ayrıca keyifli araçtır.Geniştir.2 adet sunroof u vardır dolu modellerinin.
-
megane 1 ile ankara-kayseri arası yolculuk yapdım bir hafta önce.1.6 dıydı araç yakıtı iyi süratlanması iyi oturaklı bir araç tavsiye edilirquote:
Orijinalden alıntı: derememo
scenicleri olsum olası sevmişimdir.
ilerde grand scenik alma olasılığım fazla.
Alıntıları Göster -
Megane I 'ler cidden iyi arabalar, zaten ilk sahipleri satmıyor aranayı. Kullanan tanıdık çok var hiçbiride maagne I'den vazgeçemiyor.quote:
Orijinalden alıntı: ÇVK
Eskiden 2000 model Megane 1 1.6 16v aracımız vardı performansı gerçekten beklenilenden fazladır.Yakıtı da gerçekten azdır.Biz hiç problem çıkarmamıştı.2 yıl kullanıp sattık.Tek sıkıntısı manyetik kaptör tutucu kartuş(sanırım adı böyleydi) da çıkardığı sorundu onuda ustamız halletmişti parça değişimi yapmadık.
Scenic araç arkadaşımda var.1.9 dti gerçekten aracın yakıt tüketimi şaka gibi.Ama motor çok gürültülü.Bazen ortalama da 3.6 LT leri görebiliyoruz :) Onunda pek sorun çıkarttığını duymadım.Ayrıca keyifli araçtır.Geniştir.2 adet sunroof u vardır dolu modellerinin.
Alıntıları Göster
-
yorumlar için teşekkür ederimquote:
Orijinalden alıntı: 35turka
Megane I 'ler cidden iyi arabalar, zaten ilk sahipleri satmıyor aranayı. Kullanan tanıdık çok var hiçbiride maagne I'den vazgeçemiyor.
Alıntıları Göster -
İlk çıktığı zamanlar insanların Renault'a bakış açısını değiştirmişti bu araba temizini bulursan kaçırma bencequote:
yorumlar için teşekkür ederim
Alıntıları Göster -
5 sene boyunca 2.0 8v 120 hp scenic kullandim. 1999 modeldi. Genel olarak sorunsuzdu. Ben lpg ile kullandim. 8v olmasindan dolayi alt devirlerde guzel ivmelenirken ust devirlerde bassan da gitmezdi. Cok ferah bir aracti. Yolculara rahat bir seyahat sunar herkesin yolu gorerek seyehat etmesini saglardi. Yanliz tikirti takirtisi bana illallah dedirtmisti. Sunroof a alismis olmama ragmen bu gurultu sorunu nedeniyle bir daha alirsam sadece hareketsiz cam tavana sicak bakabiliyorum su an. Guzel arac ama bende 2000 sonrasi 1.6 110 hp lik megane tavsiye ederim. Lpg ile cok keyifli kullanabilirsiniz.
Benzer içerikler
- otomatik arabada fren tutmaması
- eski boyanın üzerine vernik atılır mı
- p1336 arıza kodu
- viano nun en çok tutulan modeli
- mercedes c serisi hangi segment
- dfsk e5 fiyat
- byd dolphin ne zaman türkiye"ye gelecek
- toyota highlander türkiye fiyatı
- reev fancy fiyat
- citroen c4x shine bold fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X