Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
165.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karamel

arkadaslar yakıt tüketimlerinizi yazabilirmisinz

1500 km oldu araba, alır almaz uzun yola çıktım trafik yoktu, 130-140 ile gittim araç yeni olduğu için yakıt ortalamam 7.1 idi, sonra sürekli şehir içinde kullandım 10 litre civarına yaktı, 1000 kmden sonra bastım edirne temden 190-200 ile çatalca ayrımına kadar 14 lt yaktı, dün yeni 1500km oldu e dedim rodajdan çıkmıştır artık (kılavuzunda öyle yazıyor) son hızı deneyelim ümraniye temden bostancı, göztepe ayrımına kadar sabah saat 5 te trafik yok 250 yi gördüm ki motor daha hiç açılmadı sayılır, vede 15 lt yaktı inanamadım, söylenenlere göre yakıt tüketimi gün geçtikçe azalacakmış bunu bende diğer kullandığım arabalardan biliyorum, şu an 300km nin genel ortalaması 10 ama ekonomik gitmiyorum arkadaşlar, vede km çok düşük daha, sağlıklı yakıt tüketimini 15000 i geçen arkadaşlar belki söyleyebilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

quote:

Orjinalden alıntı: mrmrmrmr

tesekkurler. peki gelmesi ne kadar suruyor ?
    olmazsa olmaz donanim:
    - DSG
    - sunroof
    - alarm
    - otomatik kapanan ayna
    - MP3 player
    - DVD player'a gerek yok herhalde...

www.vw.com 'da bahsettigin sayfayi bulamadim. (opsiyonlar)

ben voswogen bayisi değilim, çalışanıda değilim, bayiye bir uğra çok değişik alternatifler sunabileceklerini düşünüyorum, belgi sunrooflu ve dsgli bir model sipariş vermişlerdir mp3 özellikli bir teyp ile mevcudu değiştirirler, alarm hepsinde standart ama iç denetimli değil yani optik yada ır gözler yok (kapıların, bagajın ve motor kapağının açılması ile aktive oluyor), dvd player özelliği ile navigasyon vede birçok ilave özellikte geliyor, aynalarda aslında olmazsa olmaz donanım değil...... yani sana bir bayiye gitmeni öneririm, saygılar

bayiye gitmiştim biraz evvel mp3ü sordum, benim araba 2008in ilk partisiymiş ve mp3 konmamış (iletişim hatası), 2.partiler mp3lü gelmiş ve bundan sonra mp3lü gelecekmiş, bilgine

• 3600km ortalama yakıt tüketimi 7-9 arası dsg ve sürekli s de
  • quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mrmrmrmr

tesekkurler. peki gelmesi ne kadar suruyor ?
    olmazsa olmaz donanim:
    - DSG
    - sunroof
    - alarm
    - otomatik kapanan ayna
    - MP3 player
    - DVD player'a gerek yok herhalde...

www.vw.com 'da bahsettigin sayfayi bulamadim. (opsiyonlar)

ben voswogen bayisi değilim, çalışanıda değilim, bayiye bir uğra çok değişik alternatifler sunabileceklerini düşünüyorum, belgi sunrooflu ve dsgli bir model sipariş vermişlerdir mp3 özellikli bir teyp ile mevcudu değiştirirler, alarm hepsinde standart ama iç denetimli değil yani optik yada ır gözler yok (kapıların, bagajın ve motor kapağının açılması ile aktive oluyor), dvd player özelliği ile navigasyon vede birçok ilave özellikte geliyor, aynalarda aslında olmazsa olmaz donanım değil...... yani sana bir bayiye gitmeni öneririm, saygılar

bayiye gitmiştim biraz evvel mp3ü sordum, benim araba 2008in ilk partisiymiş ve mp3 konmamış (iletişim hatası), 2.partiler mp3lü gelmiş ve bundan sonra mp3lü gelecekmiş, bilgine

araban 170 bg lik mi? zira bizim 140 lıklar 220 yi geçmiyorda.

• alma vakti gelince bayiye gidecegim zaten ancak dah abiraz erken.
    bu arada yanlis anlasilma olmasin seni bayi yerine koyup soru sormadim.
    sadece bu konuda bir deneyimin oldugu icin tahminlerine yonelik soru sormustum...
  • ARKADAŞLAR BU TSI MOTOR PERFORMANAS OLARAK MI İYİ YOKSA YAKIT TASARRUFU OLDUĞU İÇİN Mİ İYİ.BEN ARABAMI ŞEHİR İÇİNDE KULLANACAĞIM HANGİSİ DAHA İYİDİR
  • ARKADAŞLAR BİRİ FSI KÖTÜ DİYOR TSI TAVSİYE EDİYOR Bİ BAŞKA BİRİ DE TSI KÖTÜ FSI DİYOR...BEN BUNDAN BİŞEY ANLAMADIM....
  • tsı süper bi motora sahip 4. viteste rahat 170 i gördüm son 250 ye çıktım ne yazıkki yol bitti bence tsı ekonomik kullanılırsa 5.9 u yakalıyor
  • nasıl olmasını istersen öyle bir motor .bazen canavar gibi,bazen sakin kullanımda uzun yol 6 vites dizelmiş gibi....
  • agresif kullanmassan vitesleri 2000 devirde değiştirirsen, uzun yolda 5 civarı, şehir içi 7-8 arası, çok agresif kullanırsan vitesleri 7000de değiştirsen sürekli 200ün üstünde gidersen maksimum 15, bu diğer araçlarda 20nin üsütne çıkar emin ol, yani olay şu 1.4 motorun yakıt avantajı, supercharher ve turbochargerın kombiğne gücü ve motor desteği, bir arkadaş bir şey sormuş bizim araçlar 220den fazla yapmıyor diye benimk 170hp ve bayinin söylediği 250de gaz kesmediği deneyemedim daha arkadaşlar 250yi gördüm temden gelirken bostancı göztepe ayrımında yol bitti, vede motor açık değil tabii 1500de araba gitmedi daha öte 250de bayağı uzun süre kaldı ama gaz kesmedi, benim astra turbodiesel ile bu kilometrelerde 170i geçemiyordum sonra 200leri görmüştüm sanırım 250yi çok rahat geçerim ama kaç yaparım bunu yaptığımda emin olun kameraya çekip youtube a koyacam ibret olsun aleme diye, 50000 ytl ye hem konfor hem performans

• quote:

agresif kullanmassan vitesleri 2000 devirde değiştirirsen, uzun yolda 5 civarı, şehir içi 7-8 arası, çok agresif kullanırsan vitesleri 7000de değiştirsen sürekli 200ün üstünde gidersen maksimum 15, bu diğer araçlarda 20nin üsütne çıkar emin ol, yani olay şu 1.4 motorun yakıt avantajı, supercharher ve turbochargerın kombiğne gücü ve motor desteği, bir arkadaş bir şey sormuş bizim araçlar 220den fazla yapmıyor diye benimk 170hp ve bayinin söylediği 250de gaz kesmediği deneyemedim daha arkadaşlar 250yi gördüm temden gelirken bostancı göztepe ayrımında yol bitti, vede motor açık değil tabii 1500de araba gitmedi daha öte 250de bayağı uzun süre kaldı ama gaz kesmedi, benim astra turbodiesel ile bu kilometrelerde 170i geçemiyordum sonra 200leri görmüştüm sanırım 250yi çok rahat geçerim ama kaç yaparım bunu yaptığımda emin olun kameraya çekip youtube a koyacam ibret olsun aleme diye, 50000 ytl ye hem konfor hem performans

aman streptozotocinus kardeş son hızı yakıcam diye kendini bu kadar zorlama dikkat et
    motorun neler yapabildigini
    iyi biliyoruz kimseye bişey ispatlamak zorunda degiliz istenildiginde az yakar istenildiginde canavar olur

• 250 giden araba 15lt yakması çok normaldir bende bora varken 2 sene önce 210 u geçemezdim 12lt yakardı sürekli 200km hızda 22litre yakardı sanırım passat vardı 1.8t o 220 sabit giderdi hız göstergesi çıktıkça benzin aynı hızla inerdi vw ler yakar caravelle var o bile 200km hızlarda 18 litre yakiyor bunlar deniz ötöbüsü gibi ama nevar araba gidiyor önemli olanda budeyilmi sorunyok
  • kardeş tutmadı ne demek ? tutmak anlamındaki yorumun için gazetelerin aylık satış degerlerine bi bak istersende rezil olma
  • Arkadaşlar 170 hp lik tsi 250 yapıyor bence harika bir sürat
    Youtubede biraz karıştırdım da 225 hp lik reno megane RS 250 km yi geçemiyor
    ve bence bu biraz saçma çünkü 150 hp lik passat 250 yapıyor ama 75 hp
    daha güçlü bir araba bir araba 250 yi geçemiyor brovo wv ye helal olsun
    ne diyelim hem bu süratler hem de bu yakıt oranları harika
    bu arada megan rs 250 ile giderken 29,5 litre gösteriyor anlık yakıtı
    TSI ne gösteriyor acaba?
  • TSI motor ile birlikte DSG otomatik vites kullanan arkadaşlara bir sorum var

alçak devirlerde gaza bastığınızda üst viteslere geçiş sırasında 1-2 saniye gibi bir gaz yememe veya yığılma gibi bir durum yaşıyormusunuz?
  • TSI motor ile birlikte DSG otomatik vites kullanan arkadaşlara bir sorum var

alçak devirlerde gaza bastığınızda üst viteslere geçiş sırasında 1-2 saniye gibi bir gaz yememe veya yığılma gibi bir durum yaşıyormusunuz?

BU ŞEKİLDE BİR SORUNLA HİÇ KARŞILAŞMADIM YALNIZ MOTOR ÇOK SOGUKKEN DENEME YAPIYORSAN YADA HİLLHOLDER DEVREYE GİRMİŞSE KALKIŞINDA BELKİ SANA YIGILMA GİBİ GELEN BİR GEÇ HAREKET OLUYODUR .
  • quote:

Orjinalden alıntı: taylans68

quote:

TSI motor ile birlikte DSG otomatik vites kullanan arkadaşlara bir sorum var

BU ŞEKİLDE BİR SORUNLA HİÇ KARŞILAŞMADIM YALNIZ MOTOR ÇOK SOGUKKEN DENEME YAPIYORSAN YADA HİLLHOLDER DEVREYE GİRMİŞSE KALKIŞINDA BELKİ SANA YIGILMA GİBİ GELEN BİR GEÇ HAREKET OLUYODUR .

hocam hilholder için numune bir ara çözüm diyorlar.güya 1-2 sn frene basıyormuş arabaya arkaya kaymasın diye.o sırada gaza basarsan araba frende olduğundan bir kasılma oluyormuş.bunu herhalde yokuş yukarı hissediyorsun değilmi?

birde düz yolda olay nasıl? yani alt devirden üst devire geçerken ve ara hızlanma ve vites değişimlerinde DSG de olay nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 25 Eylül 2007; 1:07:45 >

• BU ŞEKİLDE BİR SORUNLA HİÇ KARŞILAŞMADIM YALNIZ MOTOR ÇOK SOGUKKEN DENEME YAPIYORSAN YADA HİLLHOLDER DEVREYE GİRMİŞSE KALKIŞINDA BELKİ SANA YIGILMA GİBİ GELEN BİR GEÇ HAREKET OLUYODUR .

hocam hilholder için numune bir ara çözüm diyorlar.güya 1-2 sn frene basıyormuş arabaya arkaya kaymasın diye.o sırada gaza basarsan araba frende olduğundan bir kasılma oluyormuş.bunu herhalde yokuş yukarı hissediyorsun değilmi?

birde düz yolda olay nasıl? yani alt devirden üst devire geçerken ve ara hızlanma ve vites değişimlerinde DSG de olay nedir?

düz yolda ben herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım bence senin turbo geçişlerinde problemin var - kompressörle diger turbo arasındaki geçişte sıkıntın var senin bu tür şanzıman kalitesini kanıtlamış , mantıklı bir şanzımandır. hillholder kısmında ise alışıldıgı zaman çok mantıklı geliyor bana.
  • Merhabalar
    Tsi hakkında yazılanları okuyunca bu arabaya hayran kalmamak imkansız.
    youtubedan da bazı videolar izledim gerçekten araba ( 140 hp olan) 180 km hıza kadar gayet iyi hızlanıyor...
    En kısa zamanda bende test için gideceğim.

Birde otoshow dergisinin bir sayısında jetta 1.4 tsi DSG ( 140 hp ) testi var.
    ordaki yakıt ortalaması 10.1 di yanlış hatırlamıyorsam.
    Ayrıca bu arabanın birde söyle bir güzelliği dikkatimi çekmişti.
    Esneklikleri 60-100 ve 80-120 hızlanması 5 sn gibi bir süre
    bu değer gerçekten çok iyi sayılır.

Ben arabayı test etmedim nasıl gittiğini bilmiyorum ama youtube daki videolara bakınca araba bariz her devirde gaz yiyor hissi veriyor.

Ben birde kullanan arkadaşlardan bu aracın bakım fiyatlarını öğrenebilr miyim...
  • 250 civarı ücreti var bakımın . yani normal 1.6 ların bakımından 20 -30 lira fazla.... yakıt konusuna gelince 10.1 full performansta . normal sakin kullanımda bu değer yarıya iniyor. kesinlikle çok ekeonomik bir motor aynı zamanda. şehir içinde de gayet makul değerler sunuyor ....
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.