Şimdi Ara

1.4 TSİ KULLANAN VARMI (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
0
Favori
165.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mertcan47

Merhabalar
    Tsi hakkında yazılanları okuyunca bu arabaya hayran kalmamak imkansız.
    youtubedan da bazı videolar izledim gerçekten araba ( 140 hp olan) 180 km hıza kadar gayet iyi hızlanıyor...
    En kısa zamanda bende test için gideceğim.

Birde otoshow dergisinin bir sayısında jetta 1.4 tsi DSG ( 140 hp ) testi var.
    ordaki yakıt ortalaması 10.1 di yanlış hatırlamıyorsam.
    Ayrıca bu arabanın birde söyle bir güzelliği dikkatimi çekmişti.
    Esneklikleri 60-100 ve 80-120 hızlanması 5 sn gibi bir süre
    bu değer gerçekten çok iyi sayılır.

Ben arabayı test etmedim nasıl gittiğini bilmiyorum ama youtube daki videolara bakınca araba bariz her devirde gaz yiyor hissi veriyor.

Ben birde kullanan arkadaşlardan bu aracın bakım fiyatlarını öğrenebilr miyim...

ara hızlanmarı 2.0 ve 2.2 motor araçlardan iyi.
    çogu araç arkadaki tsi yazısını görüp gaza geliyo
    70 ile giderken 4. viteste gaza kökleyince o ivmelenme yokmu
    6. viteste bile rahatca hızlanıyo...
    test edin memlun kalıcaksınız performansına

• arkadaşlar şu videoya bakın jetta tsi 170 lik harbiden 250 deviriyo

http://www.youtube.com/watch?v=j4zZ_pDzP1c
  • quote:

Orjinalden alıntı: emread

arkadaşlar şu videoya bakın jetta tsi 170 lik harbiden 250 deviriyo

bence onlar 5. viteste erken bırakıyolar normalde o kadar uzun sürmez son hız
  • Golf tsi 140 hp arabamı alalı 2 hafta oldu.Daha önceden videolarını hayranlıkla izlemiştim.Ayrıca burada test sürüşü yapanların değerlendirmeleri de çok etkiledi beni.

Daha önce mitsubishi colt 1.5 di-d kullanıyordum ve ona göre yol tutuşu ve konforu kıyaslanamaz bile.Araba yolda ağırlığını hissettiriyor gerçekten.

Yalnız bana 0-100 hızlanması hiç güzel gelmedi.Belki acemilik sende diyeceksiniz ama eski arabamla ışıklarda kalkışlarda kimse geçemezdi beni.Şimdi bakıyorum palio bile bastırıp geçiyor, arkadan gelen dibime yapışıyor kalkışlarda.Ancak sonradan hızlanınca arabalar arkada kalıyor.Arabanın vitesi manuel.

Bir de arabayı alırken servisten çift paspas kullanmayın debriyajın tamamen temas etmesi lazım dediler viteslerde.Sonradan 1500 YTL masraf çıkartır dediler.Debriyajı sonuna kadar basmadan vites değiştirdiğim zaman sesler geliyor cam açıkken.Eğer tam basarsam böyle bir ses olmuyor.Bu şekilde debrijayı dibine kadar değdirmek de arabanın sürüş keyfini kaçırıyor.

Diğer manuel vitesli kullanıcıların böyle bir sorunları oldu mu acaba?Yoksa acemilik bende mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehcur -- 29 Eylül 2007; 23:29:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehcur

Golf tsi 140 hp arabamı alalı 2 hafta oldu.Daha önceden videolarını hayranlıkla izlemiştim.Ayrıca burada test sürüşü yapanların değerlendirmeleri de çok etkiledi beni.

Daha önce mitsubishi colt 1.5 di-d kullanıyordum ve ona göre yol tutuşu ve konforu kıyaslanamaz bile.Araba yolda ağırlığını hissettiriyor gerçekten.

Yalnız bana 0-100 hızlanması hiç güzel gelmedi.Belki acemilik sende diyeceksiniz ama eski arabamla ışıklarda kalkışlarda kimse geçemezdi beni.Şimdi bakıyorum palio bile bastırıp geçiyor, arkadan gelen dibime yapışıyor kalkışlarda.Ancak sonradan hızlanınca arabalar arkada kalıyor.Arabanın vitesi manuel.

Bir de arabayı alırken servisten çift paspas kullanmayın debriyajın tamamen temas etmesi lazım dediler viteslerde.Sonradan 1500 YTL masraf çıkartır dediler.Debriyajı sonuna kadar basmadan vites değiştirdiğim zaman sesler geliyor cam açıkken.Eğer tam basarsam böyle bir ses olmuyor.Bu şekilde debrijayı dibine kadar değdirmek de arabanın sürüş keyfini kaçırıyor.

Diğer manuel vitesli kullanıcıların böyle bir sorunları oldu mu acaba?Yoksa acemilik bende mi?

arabanız hayırlı olsun
    2 hafta olmuş arabayı allalı hocam daha açılmamıştır bile o motor.
    o seslerin hepsi sonradan geçer merak etmeyin
    debriyaja alışınca sürüşler daha zenkli olur..

• 140hp ile 170hp TSI motorlar arasındaki farkları bilen var mı ?
    ben önceden ikisinin de aynı motor olduğunu sadece 170 hp olanda chip farkı oldugunu okumustum.
    ancak bugun cok resmi olmayan bir sitede soyle bir bilgi okudum:
    140hp olanda supercharger digerinde turbocharger varmis.
    dogru mudur bu ?
    aradaki 30hp sadece chip olayı degil mi ?
  • quote:

arabanız hayırlı olsun
    2 hafta olmuş arabayı allalı hocam daha açılmamıştır bile o motor.
    o seslerin hepsi sonradan geçer merak etmeyin
    debriyaja alışınca sürüşler daha zenkli olur..

teşekkürler.
    şu an yaklaşık 600 km.çok fazla yola çıkamıyorum.fırsat buldukça deniyorum uzun yolda arabayı.umarım km çoğaldıkça dediğiniz gibi olur.merakla bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrmrmrmr

140hp ile 170hp TSI motorlar arasındaki farkları bilen var mı ?
    ben önceden ikisinin de aynı motor olduğunu sadece 170 hp olanda chip farkı oldugunu okumustum.
    ancak bugun cok resmi olmayan bir sitede soyle bir bilgi okudum:
    140hp olanda supercharger digerinde turbocharger varmis.
    dogru mudur bu ?
    aradaki 30hp sadece chip olayı degil mi ?

sadece yazılım farkı var
    ikisndede aynı supercharger ve turbocharger var
  • ayrıca öle boş boş bilmeden konuşanlara vw nin kendi web sayfasından alıntıdır.

1.4 litre TSI, 140 hp. ve 170 hp. olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile sunulmakta olup, bu iki motor arasında ortaya çıkan güç farklı yazılım ile sağlanırken motor mekanikleri arasında fark bulunmamaktadır. 170 hp motor sadece Golf GT Sport ile sunulmaktadır.

http://www.vw.com.tr/models/binek/golf_plus/index.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: streptozotocinus

quote:

Orjinalden alıntı: mrmrmrmr

quote:

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4774776

ilanin olayi ne ?

resim olsun diye koymuştum ilanı buraya resim eklemeyi bilmedeğimden şimdi öğrendim
    İLANIN OLAYI AŞAĞIDA -Aracı 2.viteste kökleyince zıplaya zıplaya gidiyor inanılmaz 1500km ye yaklaştım yavaş yavaş basmaya başladım allah benim altıma daha güçlü arabalar vermesin helvamı erken kararlar

hocamhttp://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4870955 ilanındaki araba değilmi bu???????
    ne alaka TSI ile???? ilanda 1.9 TDI yazıyor
    bizimi yiyon arkadaşım sen

satılık Jetta 1.9 TDI Midline

• birisi resmi kopyalamış, bak bakalım bu resmide koymuşmu oraya? başka bir resmini koysun söylede arkadaşa kontrol edelim ulaşıver arkadaşa bir zahmet seni niye yiyomuşum ifadeni şaka kabul ettim...
  • geçenlerde baktım benim yakışıklı yakıyor ortalığı yine gelen geçen bakıyor, dayanamadım bastım makinemin düğmesine ışığından makine yanacaktı az kalsın, varmı JETTA gibisi hele TSI gibisi
  • quote:

birisi resmi kopyalamış, bak bakalım bu resmide koymuşmu oraya? başka bir resmini koysun söylede arkadaşa kontrol edelim ulaşıver arkadaşa bir zahmet seni niye yiyomuşum ifadeni şaka kabul ettim...

şakayı sana ben değil başkası yapmış.bir iyice düşün bakalım şaka yapan kim?
    ben gördüğüme inananlardanım.detayını bilemem.sadece enteresan bir olay olduğunu söylüyorum

• bu arada arkasdaşlar sizlere henüz motoru açılmamış bir jettayla (1800kmde) 250+ göstermek istiyorum, elemtere fiş kem gözlere şiş..
  • 2008 sonu veya 2009 başında çıkması planlanan passat coupe de en düşük motor 1.4TSI 170hp olacakmış.demekki TSI ın geleceği var

http://www.whatcar.com/news-article.aspx?NA=226640

passat coupe yanında jetta biraz sönük kalacak.streptozotocinus sen o zaman jettanı satarsın kimse ilgilenmez artık senin arabanla walla
    zaten yeni passatlar jetta yanında çok daha hoş arabalar.passatada bakılır yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Eylül 2007; 3:52:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

2008 sonu veya 2009 başında çıkması planlanan passat coupe de en düşük motor 1.4TSI 170hp olacakmış.demekki TSI ın geleceği var

http://www.whatcar.com/news-article.aspx?NA=226640

passat coupe yanında jetta biraz sönük kalacak.streptozotocinus sen o zaman jettanı satarsın kimse ilgilenmez artık senin arabanla walla
    zaten yeni passatlar jetta yanında çok daha hoş arabalar.passatada bakılır yani

sevgili kardeşim aslında benim 95000 ytl verip bir passat 200hp yada passat 4wd alma şansım vardı ama deri-elektrikli koltuklar ve elektromekanik el freni dışında fazla bir fark göremedim 45000 ytl fazladan vermek istemedim doğrusu, elbette üst sınıf elbette daha fazla prestij ama bu şimdilik bana yeter şu anı konuşalım sınıfının en mükemmel arabası jetta tsi (performans+konfor+donanım+marka imajı+15000 bakım+ikinci el+yakışıklılık) YANLIŞSA YANLIŞ DE PASSAT KONUŞMUYORUZ ŞİMDİ 170 HPLİK 50 MİLYARA BAŞKADA ARAÇ YOK SEN BİLİYORMUSUN?

• quote:

Orjinalden alıntı: taylans68

quote:

arkadaşlar şu videoya bakın jetta tsi 170 lik harbiden 250 deviriyo

bence onlar 5. viteste erken bırakıyolar normalde o kadar uzun sürmez son hız

HOCAM YOKUŞ YUKARI idi takıldım kaldım 230da sonra önüme araba çıktı selektörden anlarsın hız düştüm sonra yol düzlendi hızlandım, motor açılsın 280i görücem görmezsem banada strep demesinler...

• quote:

ayrıca öle boş boş bilmeden konuşanlara vw nin kendi web sayfasından alıntıdır.

1.4 litre TSI, 140 hp. ve 170 hp. olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile sunulmakta olup, bu iki motor arasında ortaya çıkan güç farklı yazılım ile sağlanırken motor mekanikleri arasında fark bulunmamaktadır. 170 hp motor sadece Golf GT Sport ile sunulmaktadır.

http://www.vw.com.tr/models/binek/golf_plus/index.htm

hocam 170hp biraz daha alçak, güçlendirilmiş şase var ayrıca pistonlarda güçlendirilmiş dediler, çift eksozu unutmamak lazım, birde eksozun altını komple kaplayan ısı kalkanı daha kalınmış

• ARKADAŞLAR, forumlara cevap yetiştirmekten iş güç yapamaz olduk, artık çokta ilgilendirmiyor, bütün arabalar güzel, ben bu işleri bırakıyorum, herkes kendi arabası ile hep mutlu olsun allah kazasız belasız günlerde binmeyi nasip etsin, ben güle güle değil elveda diyorum hepinize, bu sefer gerçek inanın çok vaktimi almaya başladı, kendinizi iyi bakın..
  • yama hocam. senin 250+ km/h forotgraf ve videolarini gormek insanin tsi alma istegini kamciliyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.