Şimdi Ara

1,5 AYDIR GÖĞSÜM AĞRIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
7.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çağır abi bir 112. Bu ülkede 1 aydır kıçı başı ağrıyan herkes gecenin 2sinde 112 çağırıyor sen de çağır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bateren

Batma şeklinde ise ergenlik döneminde oluyor diyorlar.

Bende de olmuştu. Kalp ağrısı sanmıştım değildi.

Genelde vücut büyüdüğü için kas ağrısı oluşuyormuş.

20 yaşındayım hocam pek zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B7449ED76

Çağır abi bir 112. Bu ülkede 1 aydır kıçı başı ağrıyan herkes gecenin 2sinde 112 çağırıyor sen de çağır.

Aciller Corona dolu 2 kere gitmiştim zaten pek de acile gitme taraftarı değilim

• obsidious O kullanıcısına yanıt

Hocam insanlarda böyle düşünüp 112 çağırıyor evde muayene oluyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki biz günde en az 5 covid pozitif hastayla ve onlarca şüpheli vakayla temas ediyoruz hastanelerden daha riskliyiz. Neyse doluyum bu konuda. Ayağın ağrıyor diye de 112 çağırmazsın dimi veya tansiyonun yükseldiği için veya 2 gündür başın ağrıyor diye. Taksiyle, arabayla gideceğin yere 112 çağırmak ayıptır günahtır.

• Reflü olması muhtemel. Alakasız olarak minoksil kullandın mı hiç ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Gaviscon, panref bunları verir birde yanına psikolojik ilaç çok sıkıntı etme bazı şeyleri bende de vardı aynı durum arada sırada oluyor kan tahlil yapılır sonra ilaçlarını kullandıktan sonra fayda görülmezse mideye hortum atılır ben attırdım canlı sekılde bir şey cıkmadı yinede baktırmış olduk. Stresten uzak durmaya bak

Ağrı tam olarak sol alt kaburgaların bittiği taraftara mi oluyor? Sol alt demişsiniz merak ettim.

zaten kalp ağrısı göğsün ortasında olur. sizinki muhtemelen kas ağrısıdır.

• Buraya danisacagina hastaneye gitsene karşim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altı ay evvel sol elimden elektrik çarpmıştı bir iki gün sürekli sol göğsüm ağrıyordu. Gittim ekg çekip tahlil yaptılar bir şeyin yok dediler ağrı kas ağrısı olabilir dediler zaten küçük bir morarıklık vardı meme çevresinde. Böyle şeylerde birazda insan kafaya takıp büyütüyor. Yani dikkat edip umursamasan belki azalacak ama kafaya taktığın için varmış gibi geliyor. Doktorlar bu işin kompetanı olmuşlar, olsa bir sıkıntı anlarlardı bence. Şimdi yeni moda doktora güvenmemek. Bir doktora gidiyor insanlar güvenmiyor ikinciye gidiyor gene güvenemiyor üçüncüye gidiyor.

• hetşat kullanıcısına yanıt

evet malesef güvenmemekte haklılar özellikle kardiyolojide. diğer branşlar daha güvenilir. malesef kalp hastalıkları öyle ekg eko efor testi holter ve sintigrafide çıkmaya biliyor. efor testi sadece %70 in üzerindeki ciddi darlıkları gösterebilir oda %80 ihtimalle. geriye kalan %20 ise damarınız %95 tıkalı olsa bile göstermeyebiliyor ve %20 lik yanılma payı çok ciddi bir rakam. bir çok kişide tespit edemiyor. o yüzden anjiyoya girmeyen biri bende kalp hastalığı yok asla diyemez. anjiyoda sıkıntılı bir iş bir nevi operasyon öyle beyin emarı çektirmeye benzemiyor birde ciddi radyasyon alıyor ortalama 4 tomografiyi aynıanda çektirme kadar radyasyon. güvenmemekte çok haklılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 6 Ekim 2020; 10:20:50 >
  • Yürümeyi ve spor yapmayı bir deneyin bende covide yakalanmam yüzünden 10+20 gün evde kaldım göğsüm kaburgam falan ağrıdı evde biraz yürüdükten sonra biraz düzelmeye başladı dışarı hala çıkamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: obsidious

Uzun sürdüğü oluyor muydu hocam

Alıntıları Göster

mesela sabah saatlerinde oluyorsa öğlen ağrı kesiliyor en fazla birkaç saat aralıksız ağrımıştır.

• Bende de aynı şekilde sol göğüste böyle tıkanıklık baskı gibi bir his var2 aydır nerdeyse ilk hissettiğimde eko ekg kalp krizi testi yaptılar ama bir şey çıkmadı sonra tekrar gitmedim ama devam ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: NietzscheFriedrich

Reflü olması muhtemel. Alakasız olarak minoksil kullandın mı hiç ?

Yok hocam kullanmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: MoÇü

Ağrı tam olarak sol alt kaburgaların bittiği taraftara mi oluyor? Sol alt demişsiniz merak ettim.

Evet hocam bazen sırtım da ağrıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

zaten kalp ağrısı göğsün ortasında olur. sizinki muhtemelen kas ağrısıdır.

Bugün yine doktora gittim kas ağrısıdır dedi ama hocam o kadar ağrıyor ki hala korkuyorum

• Kalple ilgili olan angina ağrısı genelde eforla ortaya çıkıyor. Sizinki de eforla ortaya çıkıp dinlenince geçiyorsa kalple ilgili olabilir. Oturduğunuz yerde de oluyorsa düzensiz angina olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal bu yaşlarda. O yüzden kafanıza takmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Kalple ilgili olan angina ağrısı genelde eforla ortaya çıkıyor. Sizinki de eforla ortaya çıkıp dinlenince geçiyorsa kalple ilgili olabilir. Oturduğunuz yerde de oluyorsa düzensiz angina olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal bu yaşlarda. O yüzden kafanıza takmayın.

Hocam ne kadar istemesem de takıyorum ve korkuyorum çünkü cidden 1.5 ay oldu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.