Şimdi Ara

1.5 corolla satamaz diyenler nerede? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
0
Favori
13.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinli atmosferik araç her şekilde satılır bu ülkede tam elektrikli araçlar Türk insanımızın yapısına ve altyapımıza uzunca bir sürece uyamayacağı için. Dizel motorda zaten üretim yavaşlıyor tamamen durduğu takdirde gelecekte ülkemizde satılan araçlar turbo benzinli, atmosferik benzinli (bir kısmı LPGli) ve hybrid benzin tiplerinde olacak zaten. Hybrid benzinlidede LPG uyumluluğu var ticari istasyondan şarj edilen elektrikli araçlardan daha ekonomik ve emisyon değerleri diğer içten yanma motorlara göre kısmen daha düşük oluyor LPG ile çalışan benzin motoru sürekli çalışmadığı icin... Bunun örnekleri yurtdışında priuslarda görebilirsiniz. Daha detaylı bilgi edinmek isteyen arkadaşlar Türkiye'de ilk Corolla hybrid LPG adlı bir video vardı youtube ta. Araç sahibi aynı zamanda forumumuzda olan birisiydi zaten ve ben gurur duydum geleceği çok iyi bir şekilde öngörmüş helal olsun.
    Bu arada atmosferik motorlarla olan yazıya girişim yanlış anlaşılmasın amacım kötülemek değil eski ve atmosferik LPG li bir aracım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGameGuard -- 3 Nisan 2021; 17:58:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Corolla grubunda 1.5 gitmez, plakalı sıfır 1.6 alın vs. yazılırken parası hazır kullanıcılar ve al-sat/ galericilik yapanlar topladı araçları, kampanyanın ilk günlerinde stok sorunu da olmadı.

• Bizim insanımız bişey alırken ilk fiyatına bakar. Bir de eğer "İNDİRİM" ibaresi varsa kaçtan düştüğünün önemi de yok, ona direk yönelme yaşar.

189 a otomatik corolla kaçmaz fırsattı, nitekim 1.5, 1.6 demeden satılmıştır.

Normal fiyatlarında olsaydı bu kadar çok satamazdı, bir corolla sahibi olarak fikrim bu yönde.

• 1.5 atmosferik corolla alan insanımıza allah akıl fikir versin  

• En üzüldüğüm ise LPG uyumlu olduğunu zannederek alanlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Cagin gerekliliklerini karsilayan bir motoru yok benim gozumde. Gerisinin de bir onemi kalmiyor, 4 teker 1 direksiyon.

toyotanın çağın gereklerine uygun motoru var , ülkemizin çağın gereklerine uygun vergi sistemi yok. ingilteredeki çok rahat hibrit motorlu corollaya binebiliyor yada almanyadaki. motor hacmi birşey ifade etmiyor. biz de öyle mi? ayrıca çağın gereklerine uygun tüketicimiz de yok. yıllarca sırf tüpe uygun diye 1.6 atmosferiği tuttular hala toz kondurmuyorlar turbo motora karşı savunuyorlar. hal böyle olunca toyota da kendini yormuyor.

• elophidae kullanıcısına yanıt

uyumlu olmadığını öğrenince emekli/öğretmen/memurlar bu duruma pek sevinmeyecek  bende öğretmenim ama atmosferik motor mu asla  yok efendim turbo motor sorunlu 1.0 /1.2 motorlar arabayı taşımaz yok bagaj dolu klima açık çekmez diyen cahiller gelmeden 

• Eski Türkiye’ den kalan tek şey atmosferik toyoto motoru. Ne dizel yapabildiler ne de turbo benzini.

• erensatar kullanıcısına yanıt

Bu ülke tâbii gelişmez. Bu kafayla öğretmen olmasaydınız keşke.

• Toyota en doğrusunu yaptı. Diğer markalar da dizeli bıraktı, bırakıyor tıpış tıpış hibrit yapmaya çalışıyor toyota gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Toyota en doğrusunu yaptı. Diğer markalar da dizeli bıraktı, bırakıyor tıpış tıpış hibrit yapmaya çalışıyor toyota gibi.

toyotadan çok daha iyisini yapıyorlar. youtube da vardır 5th geardan tiff needle lexus rx l hibrit ile volvo xc90 hibriti karşılaştırıyor volvonunki daha verimli. her ne kadar plug in hibrit olsa da.

• Her yerde bu araçtan var rüya kaç sn sürüyor siz onu söyleyin.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Ulaşılabilir ve sorunsuz olması daha önemli en iyi olmasından. Toyota bu konuda iyi şeyler sunuyor ki Avrupa'da güzel satışlar yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Clio parasına araba satıyorlar “hala 1.5 motor mu alınır, bomboş araba, yok lpg, yok çağ dışı” vs vs.

Her boş konuşmanızda kenara 1 lira atsanız şimdi 1.5 corollanız olurdu altınızda.

Ekleme: biride demiş filoya gitti. Kampanyanın ilk günü bayiye gittim. Sıra bekledim. Otomobil bayisi değilde çarşamba pazarıydı sanki. İlgilendiğim flame x di. Öğlen gittim, sabah satılmış. 1-2 tane dream kalmıştı sadece.

Clio parasına "Clio" kadar bile "Gitmeyen" kağnı satıyorlar haklısın.

Yol sesi rezalet yalıtıma girmiyorum bile...

Pudra şekeri çekip gelmeyin şu foruma arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olur Öyle Şeyler -- 3 Nisan 2021; 21:39:51 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

sorunsuzluk denen şey türk memurunun kafasında. avrupalı bizim gibi zor araç değiştirmiyor. öte yandan volvolar da sorunlu olarak nitelendirilemez. kaldı ki lüks piyasasında sorunsuzluktan önce ihtayaca göre araç/motor/şanzıman önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Kesinlikle haklısın.

Demek ki koca koca firmalar dizel ile benzinin aynı miktarda çevreyi kirlettiğini akıl edememiş. Dünyanın en çok araç satan firmasındaki mühendis ordusun da 1.5 atmosferik motora turbo takacak kadar kafası çalışmamış.

Halbuki turbo taksalar yokuş çıkarken 4. viteste çıkacağı için daha fazla benzin tüketmek yerine turbo ile basılan havayı yakacaktı.

Bence buralarda harcanıyorsun hemen gidip Toyota'da baş mühendis olarak işe başlamalısın.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt

Muhaha. Böyle bir dahiyi havada kapmaları lazım aslında.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.