Clio diye gülüp geçtiğiniz araç Corolla dan daha güçlü tork olarak da gerçekten aslan parçası. Güvenlik Euro Ncap test sonuçlarında her alanda Corolla dan daha güvenli. İnternetten araştırmak zor değil. 2014 dCi joy paket aracım 120 bin km oldu bakım harici sıfır sorun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funnerman33 -- 4 Nisan 2021; 10:32:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.5 corolla satamaz diyenler nerede? (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Clio beğeniyorum, bana göre b segmentinin en iyi aracı. Ancak abartmayın. Üst sınıf corolla ile kıyaslamak, daha güvenli demek saçma. Güvenlik o kadar basit şekilde euroncap puanıyla değerlendirilebilecek bir şey değil. Sınıf büyüdükçe koruma artar. Clio ile corolla 80le çarpışsa şiddet olarak clioya 100, corollaya 80gibi yansır. Kimse bu durumda clio içinde olmak istemez. Yol tutuş, yük durumu, şase, alt yapı hepsi güvenliği etkiler.
2021 model cliolarda sadece 1.0motor görünüyor. Onun da torku 160. Bu mu güçlü dediğiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 4 Nisan 2021; 11:30:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
''Güvenlik o kadar basit şekilde euroncap puanıyla değerlendirilebilecek bir şey değil. Sınıf büyüdükçe koruma artar. Clio ile corolla 80le çarpışma şiddet olarak clioya 100, corollaya 80gibi yansır. Kimse bu durumda clio içinde olmak istemez.''
şu forumda çok uzun süreden beri bu kadar saçma bir yazı okumadım, tebrik ederim.
akıl mantık ve bilimi çöpe attınız.
-
-
Bu forum ne diyorsa gerçek hayatta tersi doğrudur diye boşuna söylemiyoruz.
Forumda en sevilmeyen marka vw.
En alınması imkansız şanzıman DSG sırf dsg yorumu yapan tipler var, dünyanın en kötü vitesi hatta bomba füze oldu dsg bu forumda. Gerçek hayata ise hem ülkemizde hem avrupada en çok tercih edilen şansıman.
Aynısı yeni Golf için de oldu, demediklerini bırakmadılar Avrupada her zamanki gibi zirvede Golf.
-
N-cap testlerinden yüksek puan almayan araç yok. Gerçekten zorlu bir test olan amerikanların iihs testinde corolla top safety pick seçilmiş bir araç.
n-capte 5 yıldızlı çoğu aracın çuvalladığı testtir iihs.
tork şehir içinde çok önemli değil. 1 litre atmosferik bile kullanılıyor. Şehirdışında ise corolla hızını daha iyi koruyacak, hızı hissettirmeyecek bir araç. 120-130 a clio 5 saniye önce çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Corollanın süzülüp gittiği yolda clio virajları çukurları hissettirerek gidecek bir araç.
corolla ile clio kıyaslanacak araç değil. Bence sen sat clionu, corolla, golf, civic vs gibi araçlara bin. Anlarsın ne demek istediğimi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 4 Nisan 2021; 12:6:44 >
quote:
Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACKben corolla kullandım ecusu yandı vites deki sesler şanzımandan gelen tıkırtı sesler
kronik mmt problemi satarak kurtuldum gelelim teknolojik dediğiniz motora
hiç kullandığı teknolojiye değinmeden basitçe yazıyorum,turbosu olmayan 123 hp bir otomobille yokuşun başında vites düşürerek girdiğiniz yol size yakıt, hadi üst devir çevirdim dediniz karbon ayak izi olarak geri dönecek geçtim verimliliği..
nerede kaldı o anlattığınız üst düzey teknolojik olaylar düz yolda stabil gitmek değil olay,lütfen bunu anlamaya çalışın
adamlar o.9 ve 1.0 litreden 110 hp 1.2 den 130 alıyorlar.
toyota ve malesef inatla olayı basite kaçarak halletme yolundalar.
kullandıkları teknoloji onlara göre üst düzey olabilir,ama günümüz teknoloji ortamında çağ dışı
ülkemizdeki vergi sistemi vs ise apayrı bir olay.
mazdayı subaruyu ve lexusu ayrı tutuyorum
özellikle toyota ve honda sanki japonyanın muhafazakar tarafı gibi hiç değişmeme kararı almışlarcasına.
bu iki markanın toplam kalite alıgısı ise diğer hemşehrilerinden kat kat kötü..
corolla da bir müzik sistemi vardı evlere şenlikti,civic alan arkadaşımın aracı sanki öğrenci kaynak yapmış gibi kaputu dalgalanıyor..
beni sanırım tanımıyorsunuz,bu platformdaki özgüveni en yüksek ve kullandığı markayı gömebilen ender tiplerdenim..
bir önceki aracım 1 serisi bmv 2015 joy plus aracıma şanzıman harici çöp dediğim için grup üyelerinden linç yemişliğim olmuştur..
ve daha niceleri o yüzden ben markalara esir değil
markalar bana hizmet etmeli,şunu gömeyim bunu öveyim de değilim kısaca.
kalite ve teknoloji kimde ise ben ordayım fiyat performans bandında.
ülkemizde satılıyor alınıyor kısmına hiç girmiyorum kim ne istemektedir
kullanıcı profili çok değişken.
Alıntıları Göster%40 termal verimin ne demek olduğunu anlamadığınız için hâlâ bu motorda turbo yok yokuşta çok yakar diyorsunuz.
Çoğu turbo benzinli aracın termal verimi %36-38 arasında değişiyor.
Yüksek termal verime sahip bir motor yokuş aşağı da, yokuş yukarıda, düz yolda da az yakar.
Turbo ile motorun içine hava basınca hava yakmıyorsunuz. Fakir karışımda kalmamak için bastığınız hava kadar benzin püskürtmeniz gerekiyor. Turbo benzinli aracınız varsa düz yolda ve yokuş çıkarken anlık tüketime bir bakın bakalım düz yolda gittiğiniz ile aynı miktarda mı tüketim yapacak.
Ben bu devirde yokuş çıkarken yüksek devir çevirmek istemiyorum diyebilirsiniz, motor sesinden rahatsız oluyorum diyebilirsiniz, atmosferik motor sürmek istemiyorum diyebilirsiniz ama kalkıp da bu kadar gelişmiş bir motora çağ dışı diyemezsiniz.
Bu arada turbo ile 1.0 hacimden de aynı gücü alırsın ama yakıt tüketimi daha fazla olur. Çünkü birim hacimde daha fazla benzin yakacağın için motor fazla ısınır. Motorun silindir içi sıcaklıklarını düşürmek için de Ecu daha fazla benzin püskürtmeye başlar. Sürekli yüksek ısı ve yüksek basınç altında çalışan motorun ömrünün kısa olacağını da söylemeye bile gerek yok sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 4 Nisan 2021; 12:55:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu turbo motor kullanıcıları herkesi depar atma meraklısı sanıyorlar sanırım. Ortalama 100 hp üzeri olan bir motor kolay kolay tıkanmaz ne rampada ne yük altında. Ha zaten 120 130hp motorlar eger kasa cok agır degilse cok rahat yurur gider. Anlık hızlanmalarda Turbo etkendir cunku bir anda motoru sıkıştırır ve cok daha hızlı tepki vererek seri bir ara hızlanma sağlar onun dışında zaten beygir yeterli ise sorun yok.
Öyle gitmiyor etmiyor sıkıntı vs saçma sapan buradaki gibi bir durum olsa bu kadar insan almaz. İşini görüyor mu görüyor. Yokuşta 500, bin devir fazla çevirirsin ya da 10-20km yavaş çıkarsın ne olacak yani, ne kadar büyük problem olabilir? Bu motorun alternatifi olabilecek 1.0 vs turbolarin da çapı belli. Onlar da uçacak kaçacak değil.
İki motorum var. Biri 800cc, diğeri 200cc. 800cc nin keyfi başka ama ben 200lüğü daha çok kullanıyorum. Uzun yola da şehir içine de onunla gidiyorum. İşimi daha iyi görüyor çünkü.
Kimse 1.5 1.0 turbo murbo bu işlere bakmıyor
Bizim facebook grubunun kurucusunda (shadow bilenler bilir) 1.33 corolla var
Benim araç b6 2.0 tdi
Kaç kere bindik gezdik bir kere bile yav çekmiyor gitmiyor dediğimiz olmadı
Yol tutuşu b8 passat dahil vag grubuna ders anlatacak kadar iyi
Yeni 1.5 motoru da bir arkadaşa aldık kullandık,gayet yürüyor ailenizle bagaj dolu rahat yolculuk ettiriyor sizi.
Burdaki St fanboy cühelâ kitleye kalsa 350bin tl verip 1.0 torsiyon golf octavia alsın herkes,
Aaa
Almadılar deemi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 4 Nisan 2021; 14:8:18 >
Adamlar turbo diyor, tork diyor, motor diyor.
Paradan haber verin paradan. Toyota 0 arabayı uygun fiyata veriyor. Vatandaş neden almasın? Sanki hepsi F1 sürücüsü.
-
Her konuda mühendislikten bahsedip duruyorsunuz bari konuyu detaylı olarak biz cahillere açıklayın da doğrusunu öğrenelim...
Sen nasıl bir trolsün?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-007649809
Bu mesaj silindi.Ama o vakswagen öyle mi...
o dsg’nin tak tak atması...
anlayamazsiniz...
hahaahah.
Şu forumda clioyu corolladan gömlek gömlek üstün olarak anlatanları da gördüm ya daha ne diyim:D arkadaşlar ne anlatiyonuz siz parası olan araba alcak olan insanlar gitmiş bakmış denemiş, ve sonuç olarak 2021de en cok satan araba Corolla olmuş. Corolla gerek iç hacmi gerek kalitesi ve donanımıyla fiyat olarak cevresindekilerden daha iyi gelmiş insanlara ve almışlar. Motor öyle kötü böyle iyi yani alan adam sevmiş ki almış zaten eski bir arabadan 0 bir arabaya geçince o motor her halükarda iş görür ve memnun eder neyi tartisiyonuz anlamadım
Estağfirullah ben kimseye hele hele ki tanımadığım hiç kimseye ne cahil derim ne de cahil muamelesi yaparım ancak yukarıda bir mesajda can sıkıcı bir durum söz konusu.
Her mesajında bazen abartılı bir şekilde honda markasına övgüsünü defalarca gördüğüm bir kişi, sanki tek bilen kendisiymiş gibi termal verim kavramı üzerinden ders vermeye çalışmış. Tamam seversin bir markayıda bana zorla sevmem için uğraşma yahu.
Ayrıca @commandx
Burada asıl demek istediğim tek bilmiş kendisi gibi bir üslup içeren mesaj olması. Trol olmadığımı sen de biliyorsun. Tekrar etmekte fayda var ben burada bağımsız ve tarafsız otomobil otoriteleri takip edipte kendi deneyimlerimle yorumlayan bir kimseyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 4 Nisan 2021; 15:35:40 >
quote:
Orijinalden alıntı: commandxSen nasıl bir trolsün?
Troll değil st:)
Corolla sahibiyiz güzel ama o kadar. İddialı bir yanı yok :)
Bırakın da satsın c sınıfının en uygun aracıydı o sınıfta. Asıl bomba LPG sorunları ileride başlayınca patlayacak. Karma sistem LPG ile nereye kadar gider bilmiyorum.
Acaba gerçekte tüketimi ne kadar. Benzin TV'ye video çektirtmişlerdi ama ben inanmıyorum.
Video da bu:
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X