Şimdi Ara

1.5 corolla satamaz diyenler nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
0
Favori
13.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8bin satmış mart ayında. Stok olmadığı halde 8bin satmış.

Forumla gerçek hayatın farklılıkları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Clio parasına araba satıyorlar “hala 1.5 motor mu alınır, bomboş araba, yok lpg, yok çağ dışı” vs vs.

Her boş konuşmanızda kenara 1 lira atsanız şimdi 1.5 corollanız olurdu altınızda.

Ekleme: biride demiş filoya gitti. Kampanyanın ilk günü bayiye gittim. Sıra bekledim. Otomobil bayisi değilde çarşamba pazarıydı sanki. İlgilendiğim flame x di. Öğlen gittim, sabah satılmış. 1-2 tane dream kalmıştı sadece.
    Satılan 8 bin arabanın 1.5 Atmosferik olduğuna dair kanıt ?

Daha dün şirketimize gelen müşteride kiralık Hibrit modeli vardı. Daha araba 280 km'de :)

O 8 bin satışın %60-70 i Hibrit ve Filo satışları.

Geri kalanda LPG ile işi olmayan ya da LPG ye uyumlu olmadığını bilmeden alan vatandaş :)

Yeni emsiyon standartlarını karşılamak ve hibrit olarak kullanılmak üzere üretilmiş 3 silindirli gayet yeni ve verimli bir motora nasıl çağdışı diyebiliyorsunuz hayret.

Çağın gerekliliğinden anladığın tek şey turbo ise evet çağdışı bir motor. Ancak verim, düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon gibi çağdaş normlara uyum dersen hepsi var bu motorda.

Bu kadar bilgisizce eleştirdiğiniz yetmiyor birde fanboy diyebiliyorsunuz.

Madem siz saçmalamak için bu kadar şey yazmaya üşenmediniz ben de üşenmeyip tek tek doğrularını yazayım.

Corolla'daki 1.5 123 hp atmosferik motorun kodu MZEA11, 30 yıllık motor değil daha piyasaya sürüleli 1 yıl bile olmadı.

Yeni TNGA platformunda üretildi.

%40'a varan termal verimliliğe sahip. Zannettiğinizin aksine turbo motorlardan daha verimli.

Ayrıca bu motor değişken valf zamanlamasına sahip olduğu için otto çevrimi ile çalışmaya başlayıp sakin sürüşlerde atkinson döngüsü ile çalışmaya geçebiliyor. Bu da daha ufak hacimli bir motor gibi davranmasını sağlıyor. Sizin anlayacağınız dilden söylemek gerekirse yakıt tüketimi azalıyor.

Değişik varyantları örneğin Yaris'te hibrit olarak çalışıyor. Gayet modern ve verimli bir motor.

Ben hayatımda Toyota marka araç kullanmadım, şu anda da turbo motor kullanıyorum. Ama ben kullanmıyorum diye üst düzey bir motora 30 yıllık motor diye çamur atmam gerekmiyor.

Siyaha siyah beyaza beyaz demek bu kadar zor değil. Kullanmadığınız markalara karşı nefret beslemenize de gerek yok.

N-cap testlerinden yüksek puan almayan araç yok. Gerçekten zorlu bir test olan amerikanların iihs testinde corolla top safety pick seçilmiş bir araç.

n-capte 5 yıldızlı çoğu aracın çuvalladığı testtir iihs.

tork şehir içinde çok önemli değil. 1 litre atmosferik bile kullanılıyor. Şehirdışında ise corolla hızını daha iyi koruyacak, hızı hissettirmeyecek bir araç. 120-130 a clio 5 saniye önce çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Corollanın süzülüp gittiği yolda clio virajları çukurları hissettirerek gidecek bir araç.

corolla ile clio kıyaslanacak araç değil. Bence sen sat clionu, corolla, golf, civic vs gibi araçlara bin. Anlarsın ne demek istediğimi.

Şu forumda clioyu corolladan gömlek gömlek üstün olarak anlatanları da gördüm ya daha ne diyim:D arkadaşlar ne anlatiyonuz siz parası olan araba alcak olan insanlar gitmiş bakmış denemiş, ve sonuç olarak 2021de en cok satan araba Corolla olmuş. Corolla gerek iç hacmi gerek kalitesi ve donanımıyla fiyat olarak cevresindekilerden daha iyi gelmiş insanlara ve almışlar. Motor öyle kötü böyle iyi yani alan adam sevmiş ki almış zaten eski bir arabadan 0 bir arabaya geçince o motor her halükarda iş görür ve memnun eder neyi tartisiyonuz anlamadım
  • Fiyat avantajını kullandı ama yakında bu motor tutulmuyor diye söylenmeye başlayacak galericiler ve bu piyasaya dalga dalga yayılacak .

• Benim bir tanidik bayide tup taktirip aldi bundan. Tup oldugu surece satilir bu memlekette.
  • Bizim millete taksitli satış de dünyayı satın salır, bir malın fiyatına 100 lira zam yap sonra 10 lia indir. İndirim var diye koşa koşa alır oto lastiğine indim var de arabası olmayan oto lastiği olmuş. İndirim var diye reklam yap yeter ki.  

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Fiyat avantajını kullandı ama yakında bu motor tutulmuyor diye söylenmeye başlayacak galericiler ve bu piyasaya dalga dalga yayılacak .

Öyle deme ya tutulmuştur tutulmuştur 

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Bu mesaj silindi.

boşboş derken, hangi donanım eksik sana göre?

• kkvan kullanıcısına yanıt

Fiyatı uygun olduğu sürece tutulmaması için hiç bir sebep yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    Golf 6'mı Golf 7'mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Cagin gerekliliklerini karsilayan bir motoru yok benim gozumde. Gerisinin de bir onemi kalmiyor, 4 teker 1 direksiyon.

• Alternatifi olsa fiyat Uygun ve motor olarak bi tık üstü nasıl ezerlerde bakmayın 1.4 fire egea milletin canı istemiyor 1.6 benzin/lpg de yok alternatif bu paralara 1.5 3 silindire mahkum millet
    😂

200 bin den sonra kullanıcı deneyimleri önemli bu motor için bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yok mu şöyle 1.6 turbo benzin

• Şu piyasa koşullarında başlangıç fiyatı çok iyi bence. Ee araç da corolla olunca satar tabi boru değil yani... beğenmeyen küçük kızına almasın hesabı!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satılan 8 bin arabanın 1.5 Atmosferik olduğuna dair kanıt ?

Daha dün şirketimize gelen müşteride kiralık Hibrit modeli vardı. Daha araba 280 km'de :)

O 8 bin satışın %60-70 i Hibrit ve Filo satışları.

Geri kalanda LPG ile işi olmayan ya da LPG ye uyumlu olmadığını bilmeden alan vatandaş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Cagin gerekliliklerini karsilayan bir motoru yok benim gozumde. Gerisinin de bir onemi kalmiyor, 4 teker 1 direksiyon.

Yeni emsiyon standartlarını karşılamak ve hibrit olarak kullanılmak üzere üretilmiş 3 silindirli gayet yeni ve verimli bir motora nasıl çağdışı diyebiliyorsunuz hayret.

Çağın gerekliliğinden anladığın tek şey turbo ise evet çağdışı bir motor. Ancak verim, düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon gibi çağdaş normlara uyum dersen hepsi var bu motorda.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Fiyat avantajını kullandı ama yakında bu motor tutulmuyor diye söylenmeye başlayacak galericiler ve bu piyasaya dalga dalga yayılacak .

Galericinin düşüncesine göre araba alan insan yok diye düşünüyorum ama anladığım kadarıyla galericlerin görüşü sizi bayağı bağlıyor.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Diğer konuda 2300 tanesi hibrit diyor. Hibrit satabilmek daha büyük başarı bence o mtvye ve fiyata göre.
    Bu filo muhabbeti de sıktı sanki filolar alınca farklı bir ülkede satılıyor. Benim de etrafımda var 2 kişi bu ay atmosferik corolla aldı. Millet çatır çatır alıyor geçin bunları...

• Clio parasına araba satıyorlar “hala 1.5 motor mu alınır, bomboş araba, yok lpg, yok çağ dışı” vs vs.

Her boş konuşmanızda kenara 1 lira atsanız şimdi 1.5 corollanız olurdu altınızda.

Ekleme: biride demiş filoya gitti. Kampanyanın ilk günü bayiye gittim. Sıra bekledim. Otomobil bayisi değilde çarşamba pazarıydı sanki. İlgilendiğim flame x di. Öğlen gittim, sabah satılmış. 1-2 tane dream kalmıştı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 3 Nisan 2021; 17:51:35 >
  • Son model Coupe bmw var altimda corolla orada kalsin, siz alin 😊

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.