Şimdi Ara

1.5 Dci Çözemediğim Sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 10 gün önce 2012 Model Clio 3 Faz 2 Night&Day araç aldım 90Hp Euro 5 motorlu versiyonu. Aracımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum düşük devirlerde 2000 ve altında genellikle gaza ani bastığımda araç geç tepki veriyor üst devirlerde böyle bir sıkıntı yok hatta küçücük böyle ani gaza basıp çektiğimde hiç tepki vermiyor araç. Aynı şeyleri 2010 model Clio 3 fakat 85Hp Euro 4 motor olan babamın aracında denediğimde ise anında dokunur dokunmaz araç tepki veriyor. Bu süre içerisinde Dpf temizlendi rejenerasyonla, Egr bakıldı temiz denildi, kızdırma bujilerimde sorun vardı 2 tanesini değiştirdim, hava filtrem değişti, Abro marka dizel sistem temizleyici atıldı, maf sensörü temizlendi . Araç ekspertizde de motorunda herhangi bir sorun çıkmadı 90 Hp çıktı orada da. KM 86000'de. Bu haftasonu sanırım eski sahibi bilmiyor ama yakıt filtresi uzun süredir değişmemiş onu değiştireceğim aklıma da başka bir çözüm gelmiyor ne yazık ki. Aracı seri kullandığımda kesinlikle çekişinde bir sorun yok çok da güzel gidiyor fakat ani hızlanmak istediğimde şehir içerisinde mesela bu durum beni üzüyor. 2 motor da 200 nm tork birisi 85 diğeri 90 hp daha güncellenmiş versiyonu diyorlar motora ama işin içinden çıkamadım ne yazık ki...
    Yardımcı olan, bilen, paylaşan herkese teşekkür ederim.

• cihazı bağlayıp kontrol ettiler mi dostum?benim aklıma ecu geliyor bu yazdıklarından sonra ama sanki ecuda sorun varmışta alt devirlerde yakıtı yemiyormuş gibi bizim araçlarda elektronik gaz pedalı var sen gaza dokunduğunda tepki elektronik olarak iletiliyor gaz pedalına bakıldımı hiç??
  • sendomi S kullanıcısına yanıt
    Hocam özel renault servisinde bağladılar cihaza bütün arızalara falan baktılar bir şey çıkmadı oranın sahibi kişi bindi etti bir şey yok arabada diyip geçiştirdi sonra çalışanlardan bi arkadaş binince normal değil abi bu dedi ama uğraşmak istemediler araçla anlamadım yani. Yetkili servise götüreyim diyorum bi de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuroxy

Hocam özel renault servisinde bağladılar cihaza bütün arızalara falan baktılar bir şey çıkmadı oranın sahibi kişi bindi etti bir şey yok arabada diyip geçiştirdi sonra çalışanlardan bi arkadaş binince normal değil abi bu dedi ama uğraşmak istemediler araçla anlamadım yani. Yetkili servise götüreyim diyorum bi de.
    Turbo hortumun baktırdın mı hiç?? Bendede clşo 3 faz 1 68bg var maşallah araç çok iyi ivmelenme falan güzel güzel derken olması gerektiği gibi, düşük devirde faz yememesi tuhaf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Baktirdim hocam egr de temizlendi usta arabaya masraf yapma her seyi saglam motor sagir acilmis devirli kullanmaya ozen goster 1-2 aya toparlar dedi bilemiyorum ne kadar dogru. Onceki sahibi gercekten 2 bini bile gecmeyen bi amcaydi

• quote:

Baktirdim hocam egr de temizlendi usta arabaya masraf yapma her seyi saglam motor sagir acilmis devirli kullanmaya ozen goster 1-2 aya toparlar dedi bilemiyorum ne kadar dogru. Onceki sahibi gercekten 2 bini bile gecmeyen bi amcaydi
    Ben ustanın dediğinden olacağını pek zannetmiyorum, aynı şey benim arabamda vardı o dediği durum 130a kadar sıkıntı yok sanki sonra sanki birşey arabayı tutuyor gaz yetmiyordu, sonra ben agresif kullanmaya başlayın bu kayboldu düz yolda 175, gördüm 68beygir atla, sende ise tam tersi alt de irde yemiyor gazı onun için bundan olacağını sanmıyorum ama sen yinede dene umarım düzelir

Deniycez bakalim hocam cok severek aldim kullaniyorum ama bu durum moral bozuyor biraz. İnsallah hallolur sagolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 1 otomatik sorun var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Deniycez bakalim hocam cok severek aldim kullaniyorum ama bu durum moral bozuyor biraz. İnsallah hallolur sagolun
    bende severek kullanıyorum kardeşim,tüketim çok az gerçi bu mazot fiyatıyla ne olacak ama kıyaslarsak diğerleriyle
  • Aractaki yakiti bitir. Yakıt aldigin yeri değiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.