Şimdi Ara

1.5 dci kullananlar hele bir el atın bakam

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.5 dci Araçlarınız sıcak motor rolantide çalışırken, fan motoru devreye girdiğinde bir anlık bir kaç sn motor kendi kendine gaz veriyor mu acaba

Birde hararet ibresi tam ısındığında hangi çizgide duruyor

İlk çizgi
    İkinci çizgi (yarım)
    Üçüncü çizgi

Benim araç ilk çeyrek çizgisinde kalıyor daha fazla yükselmiyor,

Sizin araçlarda araç tam ısındığında hararet ibresi hangi çizgide sabit duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 12 Ocak 2015; 20:20:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• geçenlerde şirket aracımda başıma geldi. Fluence 110hp otomatik..

boştayken araç birden devri yükseltti 1-2 saniye. noldu anlamadım. sonra normale döndü.

ama fan mı açtı yoksa başka bir konu ile mi ilintili bilmiyorum.

şahsi aracım da dizel ama hiç böyle birşey yaşamadım çok şükür.
  • fan motorunun rölantiyi etkileyip etkilemediğini fark etmedim.
    motor ısınınca hararet ilk çizgide duruyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim1976

fan motorunun rölantiyi etkileyip etkilemediğini fark etmedim.
    motor ısınınca hararet ilk çizgide duruyo..

böylemi sizinkide
    yani işaretlediğim yerde mi duruyor sürekli (motor ısındığında yada hareket halinde)
  • evet oradan yukarı pek çıkmıyor..
  • quote:

evet oradan yukarı pek çıkmıyor..

bende termostat bozuktur diye şüphelenmiştim demek ki herkeste böyle, hatta servise gidip sordum normal dediler termostat değişirse fiyatı ne olur dedim
    189 TL termostat 60 TL işcilik dediler, dışarıdan sordum orijinal renault markalı termostat 60 tl, işcilik 20 tl. fiyat aldım, buradan kesin bilgi aldıktan sonra sanayi çarşısına gidip değiştirecektim
  • için rahat olsun hararet seviyesi normal..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

için rahat olsun hararet seviyesi normal..

valla ben hala şüpheleniyorum termostatdan, yazın ne halt edecek bakalım, ibrenin geldiği yer 50 derece bile değil halbuki termostatın görevi 88 derecede motoru sıcaklığını sabit tutmaktır.

forumda bir çok araç sahibi var fakat hiç bir kimsede ya benimde aynı veya normalde beni ibre şurada duruyor diye yazmamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 4 Ocak 2015; 22:32:56 >
  • [font="Times New Roman"]2011 SYMBOL 65HP DCİ ARACIMDA BİRİNCİ ÇİZGİNİN ÜZERİNE NEREDEYSE HİÇ ÇIKMIYOR. NOT: YAŞADIĞIM YER GERÇEKTEN ÇOK SOĞUK BİR YER BEN ONDANDIR. DİYE DÜŞÜNÜYORDUM. 2YILDA BİR KERE FAN AÇTI. ONDA DA KARA SAPLANIP OLDUĞUM YERDE 20 DAKİKA İLERİ GERİ YAPMIŞTIM :) YÜKSEK DEVİR ÇEVİRMİŞTİM PATİNAJ YAPARKEN
  • ALLAH en büyüktür A kullanıcısına yanıt
    birinci çizgi derken !!!
    ibrenin durduğu çizgimi yoksa resimde işaretlediğim çizgimi
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    resimde işaretli olan yani 2. çizgi karışıklık ve dikkatsizliğim için öür diliyorum iyi forumlar
  • şimdi oldu doğrusunu yazdın sanırım
  • Benimkide bazen ya en solda ya tam ortada duruyor nedenini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler @mülayim

koskoca forumda sanki hiç kimse dizel renault kullanmıyor, aynı araçları gibi reno forumlarıda buz gibi cevap yazmak çok zor geliyor millete yada isteksiz davranıyorlar.

accent era konusuna gelin de dostluğu arkadaşlığı, yardımlaşmayı görün biraz
  • engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes kendine ozel bir site acti oraya tasindilar pek buraya ugrayan kalmadi oralarda durum ne bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi çizgileri tekrar edecek olursak..
    1. Çizgi 0
    2. Çizgi 1
    3. Çizgi 2 Benim aracın hararet ibresinin durduğu yer***
    4. Çizgi 3
    5. Çizgiler 4 (kesik kesik olanlar)

2010 yılından 2013'ün sonuna kadar 2004 model 80 beygirlik Megane2 HB dci aracım vardı. Hararet göstergesini sürekli takip eden biri olarak araç motoru ısınınca ben hep 3. çizgi üzerinde olduğunu gördüm. Yani ortada. 40 derece sıcaklıkta da arabayı zorladığımda yine oradaydı ibre -10 derecede kullanırken de oradaydı. Sadece ilk çalıştığında hava sıcaklığına göre ibrenin 3.çizgiye gelmesi farklılık gösteriyordu.

Ayrıca ben fanın devreye girdiğini hiç hissetmiyordum. Klima devreye girdiğinde veya fan devreye girdiğinde devir hiç değişmezdi. Fakat 2005 model sedan aynı motor başka bir arkadaşın 1.5 dci Meganını kullandım 2-3 kez. Bu araçta Klimayı açınca rolantide devir saat ibresinin 1-2 milim yukarı aşağı oynadığını fark etmiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.