Arkadaşlar bugun WD harddisk aldım 1.5 tb.ama pcye taktığımda 1350 gb görüyor bunu nasıl düzeltebilirim
yapabileceğin pek birşey olacağını sanmıyorum üreticiler 1024 yerine bin olarak hesaplıyor her bir basamağı bu yüzden byte tan başlayarak terabyte a gelene kadar 1024 yerine 1000 le çarpınca böyle büyük bir kayıp ortaya çıkıyor.
Ureticilerin ve windows'un farkli hesaplama yapmasi yuzunden olusan bir durum. Korkulacak birsey yok, aldiginiz her hdd'de boyle olur.
Hdd'i sağ tıklayıp özellikler dediğinizde kapasite bölümündeki byte hesabında gerçek değeri verir ordan bakın birde 1350xxxxxxx mi 150xxxxxxxx mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Solitude
yapabileceğin pek birşey olacağını sanmıyorum üreticiler 1024 yerine bin olarak hesaplıyor her bir basamağı bu yüzden byte tan başlayarak terabyte a gelene kadar 1024 yerine 1000 le çarpınca böyle büyük bir kayıp ortaya çıkıyor.
hmmm..Ama çok fazla bence 1536 nire...1350 nere
quote:
Orijinalden alıntı: _tanten_
quote:
Orijinalden alıntı: Solitude
hmmm..Ama çok fazla bence 1536 nire...1350 nere
bencede çok fazla ama yapacak bişey yok yani bendede 1 terabyte var 931 gigabyte görünüyor
hd buydukce kayipta artiyo tabi bende 160gb var hic takmamistim ama 1.5 tb da baya fark olmus
desenize benm olan 160 gbda oldu.teşekkürler arkadaşlar
bana kayıp fazla gibi geldi, bu kadar kayıp olmaması gerek
normal..1.36 gb dır gercek degerı.
bende 1,5 tb hardisk alacaktım korktum şimdi 2tb alsam daha iyi gibi gözüküyor herhalde 2tb al 1.5 gibi gözüksün ne saçma bişey ya şu hardiskleri doğru düzgün bir sistem yapamadılar sırf para için bence hepsi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme