Merhaba, 10 gün önce sıfır almış olduğum Ateca aracımla ilgili bir problemim var. Belki karşılaşan olmuştur veya çözüm için yardımcı olabilecek biri vardır diye buraya yazmak istedim. Sorunum şu, gaza hafif dokunduğum zaman araçtan tiz bir ses geliyor kulak çınlaması gibi. Gaza biraz daha basarsam ya da ayağımı gazdan çekersem ses kesiliyor. Video'da sesi kaydetmeye çalıştım fakat tam duyulmuyor. Hoparlörü biraz açmanızı rica ederim. Aracı bayiden çıkardığım andan beri bu sesi alıyorum. Bir süre sonra geçeceğini düşündüğüm için problem etmemiştim fakat maalesef geçmedi. Sesi şu şartların hepsinde duymaya devam ediyorum: Motor sıcak veya soğuk, hızım 30 da olsa 80 de olsa duyabiliyorum. Düz yol, eğimli yol fark etmiyor. Yeter ki gaz pedalına hafifçe dokunayım. Ek olarak, bu sabah servise de götürdüm biraz daha kullanın sesi takip edin dediler çözüm bulamadılar. Yardımınızı bekliyorum. |
1.5 TSI Gaza Dokununca Çınlama Sesi hk. -Videolu
-
-
Merhaba,
Ben benzer bir durumu farklı bir araçta (1.6 FSI A3), aux ile teybe bağlandığımda yaşıyorum;
Eğer telefonda müzik çalıyorsa ve ses telefondan sonuna kadar açık ise, teybin sesi kısık ise ses çok az geliyor.
Telefondan müzik çalmıyorsa veya ses telefondan kısık, teyp üzerinden yüksek şiddetteyse ses belirgin bir şekilde artıyor. Özellikle sert ilk kalkış yada çok yüksek devirlerde yada elektrik aksamını etkileyecek sinyal verme, flaşör yakma gibi durumlarda bariz bir şekilde hissediliyor.
Sizdeki durumda da gelen ses mekanik bir çınlamaya değil de elektronik bir çınlamaya benziyor.
Öncelikli olarak akü, şarj dinamosu ve multimedya sistemi üzerindeki elektrik aksamı üçlüsünden kaynaklanabilir diye düşünmekteyim.
Çok dert edilecek ciddi bir problem olduğunu düşünmüyorum ama kulak bir kere takıldığı zaman maalesef sürekli olarak duyuyor.
-
Araç e-tsi olduğu için alt devirlerde elektrik destekli hareket ederken yolcu koltuğunun altındaki 48V aküden tiz bir ses gelebilir. Golf 8 de aynı ses mevcut. Problem edilecek bir durum yok.
-
Atecalar e tsi değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de tam elektrik motoru sesine benziyor diyecektim ama e tsi değilmiş. Bobin sesi gibi ama bilemedim nerden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Disk balata kısmını kontrol ettirdiniz mi ? (Disk sürtmesi geldi ilk aklıma)
yeni nesil araçlarda EBD sistemi (veya çarpışma önleme gibi sistemler) frenleri mm cinsinden tutunmaya en yakın mesafede tuttuğu için) karşılaşılabiliyor ?
servis sallamış gibi sanırım ?
olmadık ince ses'e takık müşteri sorunlu müşteridir diken üstü bırakır kırmızı kodludur işiniz zor.
-
Merhaba. Ben de elektronik sistem sesine benzetiyorum. Belirttiğiniz parçalar ile ilgili nasıl bir kontrol gerçekleştirebilirim? Bu arada facebook grubunda aynı aracı kullanan ve benzer sesi aldığını söyledi birkaç kullanıcı. 2 silindir modunda bu sesin normal olduğunu belirtenler oldu fakat dün test ettiğimde 2 silindirde çalışmıyorken de aynı sesi aldım.
Merhaba. Hayır kontrol ettirmedim. Servise gidince test sürüşü yapıp sesi duymaya çalışmak dışında bir işlem yapılmadı maalesef.
servisin tavsiye biraz yol yapılması yönünde
araç daha 1600km 'de ... aracı kullanın dur kalk'a girin...
bence ses azalarak bitecek... z
belirttiğim gibi balata disk alışma sürecinde ve çok dikkatli kullakların duyacağı bir ses, dip ses...
ben müzik açarım ve duymam...garantili sıfır araç...keyfini çıkarın
-
müzik sisteminin sesini tamamen kısın veya kapatın bir de öyle deneyin. Bende eski kasa bir jetta var, müzik çalmazken ses açık bir haldeyse mesela aux modunda gaza basayım bu çınlamanın abartmıyorum 5 katı bir ses çıkıyor.
-
Dediğinizi denedim fakat sonuç aynı maalesef
Ayıplı mal satmışlar yazık
2020 yılında 1.5 TSI Life Tiguan aldığımda karşıma çıktı bu durum, ben yaşamadım ancak yaşayan a3 sedan kullanıcıları biliyorum 35 TFSI motorlu.
-
Bir çözüm bulabilmiş miydiniz bu duruma yoksa normal mi karşılamıştınız? A3 kullanıcıları bu durumu nasıl karşılıyordu?
Şu vag grubu olmasa sanayi esnafı aç kalacak
servise giden kim olduysa çözüm bulamadı..normal diyip geçiştirdiler
Yağ çubuğu biraz yerinden çıkmış olabilir, ayrıca kaput destek çubuğu hafif boşta olabilir.
Sesi duydum yukarıda yazdıklarım haricinde, araçınızda 8 hoparlör varmış. Gaza basılınca bu ses ve benzeri sesler teyp ile ilgili olabilir.
Tavsiyem oto müzik sistemleri ile görüşüp sesi dinletin.
Tahmin ettiğim parçanın yetersiz oluşundan kaynaklanıyor olabilir.
Tiz bir parazit ses gibi, parazit önleyici olabilir.
turbodan geliyor olabilir. gaza basınca çınlama yapabilecek bir o geldi aklıma. kaputu açın turboya yaklasın biri biraz boşta gaza basısn bakın bakalım turbodan mı.
bu illa arıza olacak manasına gelmez. turbo o şekilde ıslık çalarak çalışıyor olabilir. veya supercharger varsa o da olabilir.
-
bu ateca seat mı yoksa cupra mı?
-
seat ateca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şu vag grubu olmasa sanayi esnafı aç kalacak
|
Benzer içerikler
- honda civic hangisi tutuluyor
- tescil seri no-plaka eşleşmiyor. lütfen kontrol ediniz
- skoda octavia neden tutulmuyor
- lastik parlatıcı yapımı
- egea 1.3 mü 1.6 mı
- en çok tutulan suv araçlar
- toyota highlander türkiye fiyatı
- 2024 araç sigorta fiyatları
- mercedes eqb 250 yorum
- jeep avenger fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X