Şimdi Ara

1.500 TL Sistem Bütçesi Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1500 tl bütçem var 1 yıl oyunları full çözünürlükte ve kasmadan oynamak istiyorum.Sadece oyun için toplayacağım.Birde monitörün FullHD olması benim için önemli film izleyeceğim.Büyük ekranlar tercihimdir.Sizler kadar iyi pc toplamayı bilmiyorum.Birde sizlere danışmak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler ...

• AMD Phenom II X4 810 AM3 2.6 GHz, 6.5 MB, Box İşlemci
    GIGABYTE MA770-UD3, AMD 770, DDR2, PCIExp, Socket 940 AM2
    A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 800 MHZ RAM Extreme Edition
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    HIS HD4890 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 850/3900
    BENQ G2220HDA 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 ms, Full HD
    DARK RACER Full Siyah Oyuncu Kasası 460W PSU
    1.539,28 TL
  • 1 numara sistem
    quote:

Orijinalden alıntı: KızılejdeR

AMD Phenom II X4 810 AM3 2.6 GHz, 6.5 MB, Box İşlemci
    GIGABYTE MA770-UD3, AMD 770, DDR2, PCIExp, Socket 940 AM2
    A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 800 MHZ RAM Extreme Edition
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    HIS HD4890 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 850/3900
    DARK RACER Full Siyah Oyuncu Kasası 460W PSU
    1.539,28 TL
  • Full hd monitör için bile paranın yarısını bırakman gerekebilir, söyliyim. Çok monitör var piyasada, benim uzmanlık alanım değil, ne alacaksam samsung alıp işin içinden çıkan birisiyim şu kısa tecrübemde.

1500tlye kasayı ancak toplarız diyim herşeyini katacaksak. Ki sana intel alternatifi pek sunamıyorum performanslı ve ucuz istediğin için amd 620/720 işlemci gigabyte GA-MA785G-UD3H veya asus m4a785td-V anakart 2x2gb hilevel 1333mhz ddr3 bellek öneriyorum.

Ekran kartını hd4770(hem ekonomi hem sessiz ve performanslı) kasanı coolermaster elite 330-340, asus ta-d5,1 ta-9 ile başlayan bir model alırsın. Bunların hepsi sana 900tlye gelir indirimlerden faydalanabilirsin eğer havale ile ödersen.

Daha sabit disk, dvd yazıcı almalısın. En ekonomik olanını alsan pek sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Sata II bağlantılı modelleri seçmeye gayret etmelisin aynı zamanda. Yeni anakartların bol miktarda barındırdığı bu gibi çevresel aygıtların bağlantı çeşidi bu. Harddiske 100, dvd yazıcıya 35-45tl versen diyelim sana 450-500tl kalıyor güzel bir lcd ekran seçmek için. DVI(mutlaka barındırmalı tam çözünürlük kayıpsız dijital görüntü için) ve olabiliyorsa ki sanmıyorum, hdmi bağlantılı monitörleri alırsan yanlış yapmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-973658B43

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    AMD - PHENOM II X3 720 BLACK AM3 (GIGATEK)
    MSI - 770-C45 (GIGATEK)
    HI-LEVEL - 2x2 DUAL DDR3 1333 (GIGATEK)
    SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ (GIGATEK)
    BENQ G2220HDA 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 ms, Full HD (NOVA)
    SAPPHIRE ATI HD5850 (256Bit)1GB GDDR5 AVIVO16X (TEKNOLOJIX)
    LANCOOL PC-K56 DRAGON LORD K 550W MidT ATX SİYAH KASA (VATAN)

1583 YTL

Bütçeniz yetiyorsa bu sistem sizin için çok iyi olur hemde daha uzun vadede kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinkoma -- 23 Ekim 2009; 15:57:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: !~~BoNx~~!

Arkadaşlar 1500 tl bütçem var 1 yıl oyunları full çözünürlükte ve kasmadan oynamak istiyorum.Sadece oyun için toplayacağım.Birde monitörün FullHD olması benim için önemli film izleyeceğim.Büyük ekranlar tercihimdir.Sizler kadar iyi pc toplamayı bilmiyorum.Birde sizlere danışmak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler ...

Aşağıda muhteşem bir sistem önerdim sana göre.Ekran kartı directx11 olduğu için sana hiç bir oyunda sorun yaratmayacaktır.Verdiğim anakartla işlemcinin kapalı önbellek kısmını da açabilir muhteşem bir sisteme sahip olabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 23 Ekim 2009; 17:38:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

Arkadaşlar 1500 tl bütçem var 1 yıl oyunları full çözünürlükte ve kasmadan oynamak istiyorum.Sadece oyun için toplayacağım.Birde monitörün FullHD olması benim için önemli film izleyeceğim.Büyük ekranlar tercihimdir.Sizler kadar iyi pc toplamayı bilmiyorum.Birde sizlere danışmak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler ...

Aşağıda muhteşem bir sistem önerdim sana göre.Ekran kartı directx11 olduğu için sana hiç bir oyunda sorun yaratmayacaktır.Verdiğim anakartla işlemcinin kapalı önbellek kısmını da açabilir muhteşem bir sisteme sahip olabilirsin

cohannan o paraya 5850 li sistem toplanabilirken biraz pahallı tutmuş ancak illla tek bi yerden alıncaksa güzel sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: derinkoma

cohannan o paraya 5850 li sistem toplanabilirken biraz pahallı tutmuş ancak illla tek bi yerden alıncaksa güzel sistem

Haklısınız ancak o zaman elbet ya harddiskten ya işlemciden tasarruf edilecek.Film izleyecek ve oyun oynacak bir arkadaş için bunlardan kısmak ne kadar mantıklı olur? Hem geniş ekranda sinema keyfi daha bir güzel oluyor:) 5850'nin çekirdek hızı ve bit dışında +'sı yok bence gerek de yok.Onun yerine bu sistem alınabilir...
  • quote:

quote:

Haklısınız ancak o zaman elbet ya harddiskten ya işlemciden tasarruf edilecek.Film izleyecek ve oyun oynacak bir arkadaş için bunlardan kısmak ne kadar mantıklı olur? Hem geniş ekranda sinema keyfi daha bir güzel oluyor:) 5850'nin çekirdek hızı ve bit dışında +'sı yok bence gerek de yok.Onun yerine bu sistem alınabilir...

Alıntıları Göster
    sadece hdd den kıstım 500 gb yaptım işlemciden kısmadım aksine arttırdım x3 720 x4 620 den daha iyi bir işlemcidir

• quote:

MSI - 770-C45 (GIGATEK)
    1583 YTL
    Bütçeniz yetiyorsa bu sistem sizin için çok iyi olur hemde daha uzun vadede kullanırsınız

quote:

sadece hdd den kıstım 500 gb yaptım işlemciden kısmadım aksine arttırdım x3 720 x4 620 den daha iyi bir işlemcidir

1.si sisteminiz benim verdiğim sistemden 80 TL pahalı bu ciddi farktır.
    2.si farklı yerlerden topladığınız için daha ucuza gelmiş ben farklı yerlerden toplarsam 100TL'ye varan fark oluştururum amaç tek yerden ucuza getirtmek
    3."x3 720 x4 620 den daha iyi bir işlemcidir" sözünüze şöyle bir resimle karşılık vermek isterim(he siz diyorsanız ki 2-3 fps oyunda deli bir artış sağlar bir şey diyemem)

4. ve son olarak eğer farklı yerlerden toplasaydım şöyle toplar verdiğinizden 40 TL ucuza getirtirdim(bütün parçalar ismi sayılır yerlerden diğer güvenilir siteleri katmadım daha)

Amd athlon II x4 620
    190 TL(nova)

Msi-770-c45
    141 TL(vatan)

HI-LEVEL-2x2 DUAL DDR3 1333
    167 TL(gigatek)

Samsung 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200RPM
    87 TL(nova)

VTX3D-HD5850 1GB 256 bit DDR5(725/4000)
    522 TL(nova)

275 TL(hepsiburada)

LANCOOL PC-K56 DRAGON LORD K 550W MidT ATX SİYAH KASA
    161 TL(vatan)

TOPLAMDA 1543 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 24 Ekim 2009; 12:43:28 >

• quote:

MSI - 770-C45 (GIGATEK)

1583 YTL

Ben bu sisteme 10 verdim.. Toplanmış en iyi sistem bu , bu başlıktaki.. Bence düşünmeden bu sistemi alın.. Athlon işlemciler Phenom serisi varken tercih edilmez artık. X3 720 harika bi işlemcidir. Şansınız da yaver giderse X4 bi işlemciniz olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

quote:

MSI - 770-C45 (GIGATEK)

1583 YTL

Ben bu sisteme 10 verdim.. Toplanmış en iyi sistem bu , bu başlıktaki.. Bence düşünmeden bu sistemi alın.. Athlon işlemciler Phenom serisi varken tercih edilmez artık. X3 720 harika bi işlemcidir. Şansınız da yaver giderse X4 bi işlemciniz olur..

Alıntıları Göster
    @cohannan

Verdiğiniz testler, siz de biliyorsunuz ki , bütün çekirdekler kullanılarak yapılan testler.. Buna rağmen X4 610'ün X3 720'e yakın bi sonuç alması tek bişeyi gösterir.. Oyunlarda 4 çekirdeği şu an için kullanamıyoruz (bi kaç oyun hariç) X3 3 çekirdeği ile X4 ün 4 çekirdeğine bedel. E bütün çekirdekleri de aynı anda kullanamıyacağımıza göre X3 ün performansı oyunlarda daha iyi olacaktır.. Benchmark testleri bize kesin ve net bi karşılaştırma olanağı sağlamıyor malesef. Aldığı puanla iki donanımı karşılaştırmamak gerek.. X3 ile X4 ü aynı kefeye koyup karşılaştırmamamız gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN™

@cohannan

Verdiğiniz testler, siz de biliyorsunuz ki , bütün çekirdekler kullanılarak yapılan testler.. Buna rağmen X4 610'ün X3 720'e yakın bi sonuç alması tek bişeyi gösterir.. Oyunlarda 4 çekirdeği şu an için kullanamıyoruz (bi kaç oyun hariç) X3 3 çekirdeği ile X4 ün 4 çekirdeğine bedel. E bütün çekirdekleri de aynı anda kullanamıyacağımıza göre X3 ün performansı oyunlarda daha iyi olacaktır.. Benchmark testleri bize kesin ve net bi karşılaştırma olanağı sağlamıyor malesef. Aldığı puanla iki donanımı karşılaştırmamak gerek.. X3 ile X4 ü aynı kefeye koyup karşılaştırmamamız gibi..

Daha kapalı çekirdeklerinin açılmış halini konuşmuyoruz(normalde bu işlemcinin 6 mb'de kapalı önbelleği mevcut) Yani açılmamış haliyle 720'ye denk olması normal.Karşılaştırmada normal.Performans olarak x4 4. çekirdeğin kullanıldığı oyunlarda daha fazla performans sunarken, x3 720 kaza ara çekirdekleri açılmazsa daha az performans sunacaktır.Bunu göz önüne aldığımızda ve eğer ki geleceğe yönelik yatırım yapacaksak (ki directx 11 kart tercihinin sebebi budur) x4 bir işlemci çok daha iyi olacak oyundan oyuna değişen bir performans sunacaktır.Ki o hariç diye bahsettiğimiz oyunların sayısı da hızla artıyor...

• quote:

quote:

@cohannan

Daha kapalı çekirdeklerinin açılmış halini konuşmuyoruz(normalde bu işlemcinin 6 mb'de kapalı önbelleği mevcut) Yani açılmamış haliyle 720'ye denk olması normal.Karşılaştırmada normal.Performans olarak x4 4. çekirdeğin kullanıldığı oyunlarda daha fazla performans sunarken, x3 720 kaza ara çekirdekleri açılmazsa daha az performans sunacaktır.Bunu göz önüne aldığımızda ve eğer ki geleceğe yönelik yatırım yapacaksak (ki directx 11 kart tercihinin sebebi budur) x4 bir işlemci çok daha iyi olacak oyundan oyuna değişen bir performans sunacaktır.Ki o hariç diye bahsettiğimiz oyunların sayısı da hızla artıyor...

Ben de X4 alınması taraftarıyım ama X4 610 değil :) Bütçe yetiyosa x4 945 alırsa ne ala. Benim karşılaştırmam x4 610 ile x3 720 arasında.. 610'un önbelleğinin açılabilmesi bi şans , 720'nin de bi çekirdeğinin.. Ben tercihimi phenom'dan yana kullanırdım. İlla da X4 dersem o zaman da 945 e bakardım..

• quote:

quote:

quote:

@cohannan

Ben de X4 alınması taraftarıyım ama X4 610 değil :) Bütçe yetiyosa x4 945 alırsa ne ala. Benim karşılaştırmam x4 610 ile x3 720 arasında.. 610'un önbelleğinin açılabilmesi bi şans , 720'nin de bi çekirdeğinin.. Ben tercihimi phenom'dan yana kullanırdım. İlla da X4 dersem o zaman da 945 e bakardım..

+1453 bu arada x4 610 değil 620 :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinkoma -- 24 Ekim 2009; 13:28:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@cohannan

+1453 bu arada x4 610 değil 620 :D

Alıntıları Göster
    hocam benim pc yi 1 hafta sonra satıyorum imzamdaki sistem yanında ses sistemimi ve webcamıde hediye olarak vereyim ortalama 1500 tl civarı sıfırını sen hesapla ben hesaplamadım daha

monitorde 23' ve full hd tam senlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 25 Ekim 2009; 13:54:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _H@Z@R_

hocam benim pc yi 1 hafta sonra satıyorum imzamdaki sistem yanında ses sistemimi ve webcamıde hediye olarak vereyim ortalama 1500 tl civarı sıfırını sen hesapla ben hesaplamadım daha

teşekkür ederim 0 almayı düşünüyorum.Intel le Amd farkı hala warmı ? yoksa artık hepsi aynımı yani masaüstündede bazı işler yaparken amd beni zorlar mı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _H@Z@R_

teşekkür ederim 0 almayı düşünüyorum.Intel le Amd farkı hala warmı ? yoksa artık hepsi aynımı yani masaüstündede bazı işler yaparken amd beni zorlar mı

Alıntıları Göster
    Zorlamaz ama intel optimize işlerde amd biraz geri hala.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Zorlamaz ama intel optimize işlerde amd biraz geri hala.

Alıntıları Göster
    5770den uzak dur 5850 al islemciden kısmak pahasına cünkü 1920x1080 cozunurluk yüksek ayarda islemcilerin etkisi yok ekran kartına bakıyor olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

5770den uzak dur 5850 al islemciden kısmak pahasına cünkü 1920x1080 cozunurluk yüksek ayarda islemcilerin etkisi yok ekran kartına bakıyor olay

Alıntıları Göster
    1 ADET INTEL CORE I5 750 LGA 1156 : 1x212.0000 = 212 USD
    1 ADET GIGABYTE P55-US3L LGA 1156 : 1x133.0000 = 133 USD
    1 ADET VTX3D HD4870 1GB : 1x163.0000 = 163 USD
    1 ADET SEAGATE 500 GB SATA2 16 MB NCQ : 1x58.0000 = 58 USD
    1 ADET LG W1954S-PF : 1x130.0000 = 130 USD
    1 ADET HI-LEVEL 2x2 DUAL DDR3 1333 : 1x93.5000 = 93.5 USD AL SANA SİSTEM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.