Şimdi Ara

1.6 aee cıldırtan stop etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.6 aee 75 beygir polo sahibiyim. Aracım benzin ve lpg lidir. Araç benzinde saat gibi çalışmakta ve hiçbir sıkıntı cıkarmamaktadır. Lpg de ise kırmızı ışıklarda durmaya yakınken veya dönemeçlerden dönerken( düşük hızlarda) rölanti dalgalanması ve stop etme sorunu yaşıyordum. Bu stop etme ve rölanti dalgalanması probleminden oksijen sensörünü iptal ederek kurtuldum. Şu an araba tüp te de stop etmiyor fakat aklımı kurcalayan soru şu :

Oksijen sensörünün bozuk olduğunu varsayarsak bu stop etme sıkıntısını neden benzinde yapmıyordu?

Bide başından geçen arkadaşlar ve abiler varsa hem oksijen sensörünü aktif etmeyi hemde stop etmenin önüne geçmeyi başaran varsa nasıl başardı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezu90 -- 28 Temmuz 2018; 23:39:52 >

• Rolanti motoruna baktirdiniz mi?
  • mrct M kullanıcısına yanıt
    Rölanti motoru bildiğim kadarıyla benzinli kullanımda da aynı işi yapıyor. Arac benzindeyken hiç bir şekilde rölantide oynamıyor ve stop etmiyor ( oksijen sensörü takılı olsun veya olmasın farketmiyor)
  • Şuanki durumunuzda rölanti dalgalanması olmaması ilginç. Dalgalanmanın genellikle iki sebebi olur. Ya lpg enjektörleri arızalıdır. Ya da lpg enjektörleri manifolddan çok uzağa konumlandırılmıştır.
  • Bütün konuları tek tek okuyunuz. Aee alm ael akl vs tüm polo 6n lerde benzer sorunu göreceksin. Daha bu topraklarda çözümüne denk gelmedim.

Aylarimi verdim, denemediğim hiçbirşey kalmadi. Hepsi gecici çözüm oldu... Keşke gerçekten lamda ve avans degerlerini okuyup anlayan, bu degelerin haritasini cikarip anlayan bir mühendis olsa diyor insan... Ne yazikki.

Tek bir çözüm var aklima yatan. Yakit hava atesleme 3 lüsünü deneme yanilma yoluyla bir değere oturtma. Nasil ki: Atesleme bobini degerlerini beyinden ya da elekteiksel anlamda degistirme, manifolttan emmeyi , bogazdan hava akışını programlayan ve stabil oturtabilen birisi olsa... Çok zor. Yapabilen bir babayigit tanımıyorum

Gecmis olsun Allah kurtarsin.

• Arabam 220 binde hala üzerinde orjinal boğaz kelebeği var.Bende aynı sıkıntıyı bir dönem yaşadım,tevzi makara değişimi ile hallettim fakat sizin durum biraz farklı sadece lpg de yapıyor.
  • Hocam lpg filtreleri (birde benzin kesicide kağıttan iç filtre var) ve enjektörleri ne durumda acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 29 Temmuz 2018; 10:33:36 >
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Enjektörleri benden önceki sahibi 20k önce değiştirmiştir. Söküp kontrol ettim daha en kötü 30 k götürür. Sadece lpg de yapması garibime giden olay
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Stop etme sorununu çözdüm fakat dediğim gibi sensörü iptal ederek hallettim oda yalıt sarfiyatını artırmakta sensör pasifken lpg de stop etmiyor ama sensör aktifken stop ediyor.

Sizin yaşadığınız problemi baştan sona okuudum gece sanayicilere emir verebilmek için buraya konu açtım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezu90 -- 29 Temmuz 2018; 10:44:12 >
  • Sezu90 kullanıcısına yanıt
    Enjektörleri komple parçaladıysanız yaylarıyla beraber, debi ayarı bozulur bilginiz olsun. Geriye filtreler, ayar bozukluğu, map sensörü ve lpg regülatörünün üzerindeki ısı sensörü kalıyor. İyi bi lpgcinin bakması lazım. Birde 20 lira fazla teklif edin afr cihazı varsa yolda ayar yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezu90

Stop etme sorununu çözdüm fakat dediğim gibi sensörü iptal ederek hallettim oda yalıt sarfiyatını artırmakta sensör pasifken lpg de stop etmiyor ama sensör aktifken stop ediyor.

Sizin yaşadığınız problemi baştan sona okuudum gece sanayicilere emir verebilmek için buraya konu açtım
    Sensörü iptal ettiyseniz, aracın benzinli kullanımında sensör üreten firmaların dediğine göre %10-15 gibi fazla yakıt tüketirsiniz. Açıkçası bana çok inandırıcı gelmiyor ama üreticiler böyle diyor. Zaten şimdilik sorun çözülmüş, eğer benzinde çok fazla kullanmıyorsanız hiç ellemeyin.
  • Sezu90 kullanıcısına yanıt
    semih erdoğan hocam ulaş bana minor sorunu yaşıyorum fps de minor o kadar yavaş çıkıyor kı oynayamıyorum, 0537 827 07 21
  • abiler hala buradaysanız bende 95 model 6n polo var adx motor lpgde herhangi bi sorun yaşamıyorum ama benzinde debriyaja basıp yavaşladığımda stop ediyor. neden yapar bunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.