Şimdi Ara

1.6 astra j kasa mı 1.3 ctdi dizel H kasayı mı tercih etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle seçeceğim araç ilk aracımız olacak, işe giderken tek onun dışında ailece kullanacağımız bir araç olacak. Genelde şehiriçi kullanacağız.
    1. Alternatif 1.6 enjoy 70 binde siyah renk J kasa bel alttı temizlik boyalı hiç tüp takılmamış (40-41bin tl)
    2. Alternatif ise max. 40 bin tl'ye kadar 1.3ctdi 2009-2011 modelleri H kasa

Sizce hangi aracı aracı tercih etmeliyim, 1. nin yeni kasa olması en cazip yanıyken, yakıt sarfiyatının fazla olması ve magnezyum alaşımlı subap yüzünden lpg de sorun çıkartma ihtimali en caydırıcı sebebi.

2. nin yakıttaki tasarrufu, sorunsuzluğu iyiyken, eski kasa olması tek eksiği birde temiz bulabilme sıkıntı var.

İlk aracımız olacağını söylemiştim. 25 yaşındayım. Araçlar hakkında pek bir bilgim yok öyle çok fazla performans düşkünü birisi değilim. sadece biraz borca gireceğimiz için bir aksilik durumunda elden kolay çıkartabileceğim bir araç olması terciğimdir.

• Hic okumadan j kasa diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    J kasayı tercih etme sebebiniz nedir hocam.
    Bir kaç maddeyle özetleye bilirseniz sevinirim.
  • Kisa bir sureligine de olsa hem 1.3 dizel h kasayi kullandim hem de 1.6 dizel j kasayi kullandim.

Hem yol tutus hissi,hem surus zevki,hem malzeme kalitesi,hem direksiyon tepkileri, hem de gorsellik olarak j kasa cok daha basarili.

Bende 99 model 280bin kmde mazda var.

Focus 1,2,3, astra h, megan 3, civic gibi araclardan sonra kendi aracima binice "oh" dedim.

Ama j kasa dizel kullandiktan sonra kendi aracima binince aracimin eskimis oldugu hissine kapildim :)

Tabi halen mazdayi degismem o ayri:)

• J AL
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Hocam siz dizeli anlatmışsınız :) benim alabileceğim 1.6 enjoy benzinli olanı, gönül isterki dizel olsun ama... :)
    1.6 benzinlide de bahsettiğiniz konforu bulabilir miyim
  • ufuk90 U kullanıcısına yanıt
    Motor farki cekisi etkiler. Sonucta ayni arac. Kaldi ki 1.3cc dizel de olsa, 1.6 benzinliden daha iyi gitmez diye dusunuyorum.

Imkaniniz varsa karar vermeden once deneme surusu yain.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kötü kararsızlık. Kilometrede 20 kuruş yakmak var 50 kuruş yapmak var. Dizel temiz ve sorunsuzsa bir önceki kasa olsun dizel olsun.
  • Bel alti temizlik boyasi.cumlesi bana cok itici geliyor

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 benzinli olan bildiğimiz kişiden, gerçekten çizik dolayısıyla temizlik boyası, Bilindik olduğu için bu kadar kararsız kalıyorum.
  • Tabiki J kasa. Hem güncel kasa, ileride el değiştireceği Zaman sıkıntı çıkarmaz, hem modeli yüksek. Zaten şehiriçi kullanacakmışsınız, yılda 15-20.000 km den fazla yapmıyorsanız benzinli J kasa. Ben çok gezerim yılda 20.000 den fazla yaparım ve ekonomi arıyorum derseniz o Zaman eski kasayı değerlendirebilirsiniz.

• RevivaL kullanıcısına yanıt
    En büyük sorun o hocam zaten 1.3 dizel bulabilmiş değilim henüz.
    Dizel ağır basarsa biraz daha beklemem gerekecek.

Yakıt konusunda o kadar yakar mı hocam? Tüple falan telafi edemez miyiz
  • Günümüz şartlarında ekonomi aramamak elde değil :) ama senede 10 bin km civarı anca yaparız, uzak mesafe sürekli gideceğimiz bir yer yok genel olarak.

Teşekkür ederim fikir için
  • Bizde de 1.6 h kasa var.İkisinin ortası gibi

Öncelikle şunu söyleyeyim j kasa kullanmadım.Ancak bendeki araçtan her anlamda memnunum.Donanımı elegance 111. yıl.Yağmur,far sensörü hız sabitleme vs dolu bir araç.Ben biraz daha köşeli tasarımları sevdiğimden dolayı bu kasanın iç ve dış tasarımı gözüme daha hoş geliyor.Eğer h kasayı beğeniyorsan gözün kapalı dizel al derim.Benzin fiyatları aldı başını gidiyor.Km 30 kuruş yakmak var birde 50 kuruş yakmak var.1.4 140 lık versiyonu olsa performans için katlanılır belki ama 1.6 nın öyle aman aman performansıda yok.

Motoru zaten sorunsuzluğunu kanıtlamış.Acele etme temiz bir 1.3 dizel bul al.Ömürlük araba gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk90

En büyük sorun o hocam zaten 1.3 dizel bulabilmiş değilim henüz.
    Dizel ağır basarsa biraz daha beklemem gerekecek.

Yakıt konusunda o kadar yakar mı hocam? Tüple falan telafi edemez miyiz

Opel'e tüp fazla yaramıyor. Zaten 1.6'nın çekişi düşük, tüp ile mahvedersin o aracı. 1.3 dizel astra araştırın bulursunuz. 1.6 benzinde 10'dan aşağı düşmezsiniz, kışın 20'yi bulan var.
  • Bu arabanın 50 bin TLye sıfırını sattılar ya 70k km'de boyalı araca 41 bin TL çok değil mi?
  • 1.3 adamı deli eder.
  • Ben olsam dizelden yana secerdim, araba ayni araba sonucta. Arabayi alip kapinin onunde guzel durmasini istiyorsaniz benzinli alin. Binip kulanmak icin dizel. Opelin benzinli motorlari da cok tasarruflu degil bence.
    Gerci biri cikip 1,3 motor o arabayi cekmez derse ona da diyecek lafim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.