Şimdi Ara

1.6 Dizel hangi araç alınmalı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
11.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: krstbrkc

Golf 1.6 TDI hem sportiflik hem yakıt açısından

sportiflik kelimesini biraz açabilir misiniz?
  • Aracın yakıta göre seri oluşundan dolayı ve tasarım anlamında kullanmaya çalıştım.
  • Yapacağınız en iyi tercih olur Focus ama tasarımı hoşunuza gitmezse aynı alt yapıya ve sürüş keyfine sahip Mazda 3'ü de düşünün derim.
  • quote:

Aracın yakıta göre seri oluşundan dolayı ve tasarım anlamında kullanmaya çalıştım.

hiçbirşekilde seri olduğunu düşünmüyorum focus kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

Yapacağınız en iyi tercih olur Focus ama tasarımı hoşunuza gitmezse aynı alt yapıya ve sürüş keyfine sahip Mazda 3'ü de düşünün derim.

MAZDA 3 kullanmışlığım var.Araç kokpiti sıkışık yapılmış ve malzeme kalitesi alt seviyede olduğunu düşünüyorum.Direksiyon hakimeyetinde ise rahatlık hissedemiyor insan.Bence segmenti araçlara göre bir iki gömlek altta bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonsaai

quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

Yapacağınız en iyi tercih olur Focus ama tasarımı hoşunuza gitmezse aynı alt yapıya ve sürüş keyfine sahip Mazda 3'ü de düşünün derim.

MAZDA 3 kullanmışlığım var.Araç kokpiti sıkışık yapılmış ve malzeme kalitesi alt seviyede olduğunu düşünüyorum.Direksiyon hakimeyetinde ise rahatlık hissedemiyor insan.Bence segmenti araçlara göre bir iki gömlek altta bir araç.

Tabi onun da klasik diğer japonlar gibi malzeme kalitesi ve yalıtım zafiyeti var. Karar sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Aracın yakıta göre seri oluşundan dolayı ve tasarım anlamında kullanmaya çalıştım.

Golf 1.6 TDI 105 PS olanı Focus 1.6 tdci 'dan daha seri
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Şuana kadar Ford'un ürettiği arabaların hiçbirinde şanzıman,serilik ve yol tutuş eksikliği görmedim.Gerçekten Ford marka olarak tüm araçlarında bu dallarda standartını koruyor.Ford focus'un bana tek olmaz dedirten şey.Ailenin büyüğü,sert,mimiksiz ve katı duruşu.Daha kıvrımları olan ve hatlarını koruyan bir yapıda olsaydı eğer hiç düşünmedne focusu seçerdim.Yeni araçlarında ise tam tersi durum sanki benim içimi okumuş ford mühendisleri ve yeni araçlarında dış görünüş çok ama çok ön planda.2013ün Nisan ayı gibi çıkacağı söylenen Ford Fusion .Bence 2013 piyasasında Yeni Audi A3 ve Ford Fusion sert rüzgarlar estirecek.Hangi fiyat aralığında Türk piyasasına gelir bilmem ama hayalleri süsleyecekleri kesin :)

1.6 Dizel hangi araç alınmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonsaai -- 17 Ağustos 2012; 11:00:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eneskocaman

Yeni Megane HB GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5

Şahsen sürdüğüm araba ortalama yakıt 5,1-5,3 arası. Yol tutuşu olsun, performans olsun çok süper bi araba. 60Binlira gibi bir bütçem olsa Hiç tereddüt etmeden alıcağım araba!. Fiyatının hakkını veriyor. Kiralık almıştım 1 haftalıgına. 3000KM yol yaptım. Çok güzel bir araba bir test sürüşü yap derim

Yeni Megane Coupé GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5 gerçekten hem duruşu hem kullanımıyla iyi ama iç aksamında kullanılan malzeme ve dayanıklılığının çok olmadığı ve görüş açısında çeşitli hatalar olduğu söyleniyor birde renault bakım servisinin yanlış uygulamaları insani korkutuyor.Birde ikinci elde sıkıntı yaratacak gibi duruyor. Sen ne dersin bu duruma ?

İç aksamı öyle çokda dayanıksız değil yani.. dediğim gibi gidip bir test sürüşü yap.. İkinci elde sıkıntı yaratırmı bilemem ama araç gayet güzel.. Yaklaşık 50bine aldın o aracı 40binden aşağıya satmassın.. tabi KM'yede bağlı

• volvo s60
  • quote:

quote:

quote:

Yeni Megane HB GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5

Şahsen sürdüğüm araba ortalama yakıt 5,1-5,3 arası. Yol tutuşu olsun, performans olsun çok süper bi araba. 60Binlira gibi bir bütçem olsa Hiç tereddüt etmeden alıcağım araba!. Fiyatının hakkını veriyor. Kiralık almıştım 1 haftalıgına. 3000KM yol yaptım. Çok güzel bir araba bir test sürüşü yap derim

Yeni Megane Coupé GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5 gerçekten hem duruşu hem kullanımıyla iyi ama iç aksamında kullanılan malzeme ve dayanıklılığının çok olmadığı ve görüş açısında çeşitli hatalar olduğu söyleniyor birde renault bakım servisinin yanlış uygulamaları insani korkutuyor.Birde ikinci elde sıkıntı yaratacak gibi duruyor. Sen ne dersin bu duruma ?

İç aksamı öyle çokda dayanıksız değil yani.. dediğim gibi gidip bir test sürüşü yap.. İkinci elde sıkıntı yaratırmı bilemem ama araç gayet güzel.. Yaklaşık 50bine aldın o aracı 40binden aşağıya satmassın.. tabi KM'yede bağlı

Test sürüşüne gidecek gelecek haftam :) Aklımda olan tüm araçlara test sürüşüne çıkacağım bakalım sonuç ne olacak.

Km'yi şöyle hesaplayalım .Haftaiçi hergün 80 km rahat yapacağım bir araç olacak.Aracı çok temiz ve titiz kullanacağım kesin.Şuana kadar aldığımız tüm arabaları satışa çıkarmadan sattık o derece.Piyasasının 3-4 milyar üstüne sattık arabalarımızı lakin gelişen otomotiv sektörü bu güveni boşa çıkarabilir nitekim 2013 yılında boğazlarımızın iyice daralacağı ve darboğazlı bir hal alacağımız konuşuluyor böyle bir ekonomi için.Hani elinde çok büyük bütçe olmayan insanlar olarak boş bir harcama yapmak doğru olmaz.Getirisi ve götürüsünü hesaplayarak almamız gerektiğinde bu titizliğim.Yorum için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

volvo s60

Vay be bunu duyacağım biliyordum ama ne zaman ne zaman ne zaman demiştim işte şimdi oldu :)
    Volvo s60 gerek dış tasarımı ( Özellikle o turuncu rengi ) gerek iç tasarımı olsun,yol tutuş,kalite,işçilik her şey beklentilerimi karşılıyor lakin bir nokta var ki bu tüm olumlu tabloyu kırtıp atıyor oda sanata verilen önem :D Yani PARA :D Aracın baz fiyatı bizleri yanıltıyor eklentilerle birlikte araç 100 bin tl'ye kadar çıkıyor ki bu rakamda alınabilecek çok fazla seçenek var ama bizim elimizde öyle bir imkan yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonsaai -- 17 Ağustos 2012; 13:27:52 >
  • quote:

quote:

volvo s60

Vay be bunu duyacağım biliyordum ama ne zaman ne zaman ne zaman demiştim işte şimdi oldu :)
    Volvo s60 gerek dış tasarımı ( Özellikle o turuncu rengi ) gerek iç tasarımı olsun,yol tutuş,kalite,işçilik her şey beklentilerimi karşılıyor lakin bir nokta var ki bu tüm olumlu tabloyu kırtıp atıyor oda sanata verilen önem :D Yani PARA :D Aracın baz fiyatı bizleri yanıltıyor eklentilerle birlikte araç 100 bin tl'ye kadar çıkıyor ki bu rakamda alınabilecek çok fazla seçenek var ama bizim elimizde öyle bir imkan yok :)

yazığınız araçlarda 50bin ile 65 arası olduğu için ve volvoda indirim vardı 1.6 larda baya bi iyi o yüzden bakmıştım fakat kampanya bitmiş heralde fiyat yükselmiş ama baz donanımlada alsan volvo volvodur:) bende öğrenciyim yılbaşında 0 fiesta almıştım 39.500 e 1.4 dizel işimi görüyor fazlasıyla. tavsiyem öğrencisin sonuçta 60-70 binlik araba alınacaksa bari D sınıf bişeyler alman yoksa o parayı C sınıf alana kadar B sınıf donanımlı bir araç alıp kalan ekstrayıda eğitimine harcamanı tavsiye ederim. okulu bitirince kazandığın parayla en iyisine sahip olursun. ama volvo s60 çok güzel bir araç gerçekten sahip olmak isterdim:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

105 beygir olsa idi a1 iyi bir tercih olurdu

Evet konu da haklısın , beygiri ufak tutmuşlar ama hani o araç ebatları için motor oldukça seri ve donanımlı gibi duruyor ama yinede 105 beygir olsa daha iyi bir tercih olabilirdi.

Bana tat vermedi

Audi icin 90 beygir dizel motor bence yetersiz

Bu arada golf yada jetta icin 1.6 dizel arac bulmak neredeyse imkansiz

Volvo s60 bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.6 dizel araç için en iyi seçenek A3 otomatik tir. Tabi bunun için 70.000 TL ve üzerini gözten çıkarmak lazım. +1

Golf dizel de güzel ama motoru 105 beygir yani öyle çok ahım şahım birşeyi yok. 7 ileri otomatik vitesi avantaj sadece. -1

Focus III te bildiğim kadarı ile dizellerde otomatik vites yok. Ayrıca iç kısmına alışmak zaman alabilir. -1

Diğer bir seçenekte İ30 a bakılabilir. 6 ileri otomatik vites ve 130 beygir oldukça iyi. Göz atmakta fayda var.
  • Audi , Volvo , BMW , vs olmadıktan sonra 3 aşağı beş yukarı hepsi aynı. Orta sınıfta bence en iyisi golftür ama. Bazı arkadaşlar 47.000 TL ye auris dizel e burun kıvırıp 60.000 TL focus ve megane önermişler orası da bana garip geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPmax

Bunu koyuyorum ve soruyu soruyorum bunun neresine aşık oldun be ferhat

Bu araç A3 değil arkadaşarlar S3 bunun fiyatı 150.000 TL den başlayor.

• quote:

quote:

quote:

volvo s60

yazığınız araçlarda 50bin ile 65 arası olduğu için ve volvoda indirim vardı 1.6 larda baya bi iyi o yüzden bakmıştım fakat kampanya bitmiş heralde fiyat yükselmiş ama baz donanımlada alsan volvo volvodur:) bende öğrenciyim yılbaşında 0 fiesta almıştım 39.500 e 1.4 dizel işimi görüyor fazlasıyla. tavsiyem öğrencisin sonuçta 60-70 binlik araba alınacaksa bari D sınıf bişeyler alman yoksa o parayı C sınıf alana kadar B sınıf donanımlı bir araç alıp kalan ekstrayıda eğitimine harcamanı tavsiye ederim. okulu bitirince kazandığın parayla en iyisine sahip olursun. ama volvo s60 çok güzel bir araç gerçekten sahip olmak isterdim:)

Öncelikle araban hayırlı ve uğurlu olsun.Kazasız belasız içine hep mutlu bir şekilde binip ve bir o kadar mutlu şekilde inmen dileğiyle.Durum şu aslında ben arabayı kendime almıyorum.Kendime düşeneceğim araba olsa direk belirlerim ama birkaç kriter var.Konu başlığında bu kriterleri belirttim:) Eğitimime tam gaz evam ediyorum Çankaya Üniversitesi burslu inşaat mühendisliği öğrencisiyim.Eee bundan bize ne derseniz hani üniversite ve bölüm hakkında sorun ve sorusu olana yardımcı olmak amaçlı . Daha sonrasında S60 'ın indirime girdiğini hiç duymadım duysaydım ziyaretine gider ellini öper harçlığımı alırdım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: E.Kalkan

quote:

Orijinalden alıntı: XPmax

Bunu koyuyorum ve soruyu soruyorum bunun neresine aşık oldun be ferhat

Bu araç A3 değil arkadaşarlar S3 bunun fiyatı 150.000 TL den başlayor.

Biliyorum kardeşim ama hani beni bu fotoğraf değil gözümde canlanan fotoğrafı etkiledi .Amalfi beyazı,o direksiyon tutuşu yol hakimiyeti ah ahh :D

• quote:

Orijinalden alıntı: E.Kalkan

1.6 dizel araç için en iyi seçenek A3 otomatik tir. Tabi bunun için 70.000 TL ve üzerini gözten çıkarmak lazım. +1

Golf dizel de güzel ama motoru 105 beygir yani öyle çok ahım şahım birşeyi yok. 7 ileri otomatik vitesi avantaj sadece. -1

Focus III te bildiğim kadarı ile dizellerde otomatik vites yok. Ayrıca iç kısmına alışmak zaman alabilir. -1

Diğer bir seçenekte İ30 a bakılabilir. 6 ileri otomatik vites ve 130 beygir oldukça iyi. Göz atmakta fayda var.

Öncelikle yorum için teşekkürler sırayla cevabım ise;

1- Evet Audi a3 en iyi seçenek gibi duruyor.Özellikle 2013de çıkacak sedan yeni kasası ile fiyatının 2012 son aylarında yeni içinde bulundğumuz aylarda düştüğü ve yaklaşık 68 bin tl'ye full bir audi a3 sportback alınabileceğidir.Kasım ayını bekleyip iyi bi pazarlıkla bu fiyata 65 e çekersem düşünüyorum yani babamda ikna olursa :)

2-Golf'u ise hiç düşünmüyorum.Neden derseniz.Sanki ortada kalmış bir araç gibi ne o ne o .Bir çiftin konuşması geliyor aklıma
    :Bu çocuk olmamış yapamadık kamil :D evet nedafet olmadı neyini eksik koyduk bilmiyorum ki :D

3-Focuslara genel yorumum belli oldukça başarılar.Fakat iç mekanda karışık bir dizaynı var bol tuşlu buda göz zevki kalitesini düşürüyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.