Şimdi Ara

1.6 Dizel hangi araç alınmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
11.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhalar.Durumum şu;Ben bir üniversite öğrencisiyim ve evim ile kampüsüm arası uzaklık 40 km.Bu demek oluyor ki her gün en az 80km'lik bir yol yapacağım.Bu durum beni 1.6tdi motora yönlendiriyor.Kafamdaki araçlar bu durumdan dolayı birkaç dalla sınırlanıyor.Aracı sıfır almayı düşünüyorum.Çünkü 2.el ile sıfır arası pek de bir fark olmuyor 2-3 bin lira için 2.el almak mantıksız geliyor.Daha sonra almayı düşündüğüm aracı babamla paylaşarak kullanacağız.

Düşündüğüm araçlar şöyle;

Audi A1 Sportback 1.6 Tdi S-tronic

Bu aracın beni cezbetmesinin sebebi kısaca;audi kalitesini aracın her noktasında hissediyor olmak.Dış tasarımı olsun iç malzeme kullanımı ve işçilik oldukça başarılı.Ama tek çekincem babam ile kullanabileceğim bir araç olabilir mi çekişkisi.

Alfa Romeo Giulietta

Bu aracın cezbetme nedeni ise oldukça açık duruşu :) Araç tam bir genç arabası.Geçenlerde showroomda kendisini ziyeret ettim ve beni çok misafirperver karşıladı fakat arabaya oturduğumda içde kullanılan plastiğin kalitesizliği ve çokluğu beni şok etti.Daha sonra araçla test sürüşüne çıktım.Gerçekten motorla araç bir bütün içinde fren sistemi ve viraj alma kalitesi çok üst seviyede.Fakat aracta beni düşündüren ikinci elde sıkıntı yaratıp yaratmayacağı.

Volkswagen Jetta

Bu aracın beni cezbetmesi sebebi yoktur.Çünkü beni pek cezbetmiyor.Babamın aklında olan bir seçenek ama duruşundaki hantallık ve ne bileyim bana zevk vermiyor .

Kısaca durumum budur, seçimlerim hakkında yorumları ve başka öneriler olanların yorumlarını bekliyorum.

• Ek olarak 2013 yılı itibariyle yeni kasası çıkıcak olan Audi A3 Sportback 1.6 TDI Atraction S tronic ' de bir seçenek olarak sunuyorum.Fiyatı yaklaşık 64-65 bin civari alınabilinir gibi duruyor . Yorumlarınızı bekliyorum.
  • A1 i boşver.O ne öyle ufacık ve bir dünya para bence.Alfa alırsan farklı olacağın kesin.Jetta aile arabası ve 2. Eli altın adeta.Sana farklı bir seçenek önereyim ama 2.el.Dizel Bravo veya Lancia Delta.Ikinci el deme sebebim Fiat ve Lancia güzel araçlar olmalarina rağmen ikinci el de değer kaybına uğrarlar.Bu sayede hem temiz hemde uygun fiyatli araç almış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

A1 i boşver.O ne öyle ufacık ve bir dünya para bence.Alfa alırsan farklı olacağın kesin.Jetta aile arabası ve 2. Eli altın adeta.Sana farklı bir seçenek önereyim ama 2.el.Dizel Bravo veya Lancia Delta.Ikinci el deme sebebim Fiat ve Lancia güzel araçlar olmalarina rağmen ikinci el de değer kaybına uğrarlar.Bu sayede hem temiz hemde uygun fiyatli araç almış olursun.

İlk olarak yorum için teşekkür ederim. Alfa alırsam farkımın olacağı kesin evet ama ikinci eline güvenmiyorum.Hani öyle çöpe atacak kadar da bir paramız yok.Ama son zamanlarda çevrede olan kazalar ve araçların çıkardığı sorunlar nedeniyle aklımdaki marka sayısı epeyce azaldı.Şuanlık bende Audi a1'i bir kenara atmış durumdayım.Şuan eğer gücümüz yeterse audi a3 düşünüyorum.Kasım ayına doğru hem yeni kasası çıkacağından hemde yıl sonu olduğundan makul bir fiyata alabilirsek fene olmaz diye düşünüyorum.

• quote:

A1 i boşver.O ne öyle ufacık ve bir dünya para bence.Alfa alırsan farklı olacağın kesin.Jetta aile arabası ve 2. Eli altın adeta.Sana farklı bir seçenek önereyim ama 2.el.Dizel Bravo veya Lancia Delta.Ikinci el deme sebebim Fiat ve Lancia güzel araçlar olmalarina rağmen ikinci el de değer kaybına uğrarlar.Bu sayede hem temiz hemde uygun fiyatli araç almış olursun.
    FOCUS III Titanium, vaktin varsa git bir test sürüşü yap, harika bir araç, son derece tasarruflu bir o kadarda seri ve hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChonDanger -- 16 Ağustos 2012; 16:15:35 >
  • volvo s40 ya da nissan qashkai olabilir.
  • A3 güzel bir seçenek tek sorun yüzünün eskiyecek olması.Al sat ci değilsen uzun yıllar binerim diyorsan güzel bir seçenek.Indirim konusunda internetteki liste fiyatları yerine bayiye gidip sorsan şu an bile büyük indirim vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

FOCUS III Titanium, vaktin varsa git bir test sürüşü yap, harika bir araç, son derece tasarruflu bir o kadarda seri ve hızlı

Düşünmediğim bir araç değildi aslında fakat hani daha sportif duruşlu bir araç yaşıma daha iyi gidebilir diye düşünüyorum.Daha karakteristik a3 gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurum

volvo s40 ya da nissan qashkai olabilir.
    Volvo S40 yada C30
  • quote:

volvo s40 ya da nissan qashkai olabilir.
    toyota aurisler de çok uygun. 47bine dizel full donanımlısını alabilirsiniz. Ekonomik, sorunsuz kaliteli arabadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Volvo S40 yada C30

Alıntıları Göster
    Öğrencilere bak la, Audi mi Alfa mı diye kararsızlık içinde kalmış..Bizde böyleydik zamanında aslında

Bugün otobüse mi binsek, otostop mu çeksek yoksa üsküdardan motorlamı geçsek diye düşünür dururduk...

C4 Comfort al...Az yakar, çok gider, konfor o biçim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 16 Ağustos 2012; 16:22:48 >

• quote:

Volvo S40 yada C30

Alıntıları Göster
    öğrenci adamsın başka araçlar tarafından tokatlanmak çok ağrına gider
    o yüzden 1.6 dizel olarak şuanda en iyi motora ve en düşük tüketime ve RS şasisine sahip megane gt line en iyi seçim olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 16 Ağustos 2012; 16:24:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Öğrencilere bak la, Audi mi Alfa mı diye kararsızlık içinde kalmış..Bizde böyleydik zamanında aslında

Bugün otobüse mi binsek, otostop mu çeksek yoksa üsküdardan motorlamı geçsek diye düşünür dururduk...

Aynen ya, yol parası vermemek için bisiklet almış, 2 sene üniversiteye bisikletle gidip gelmiştim.
  • quote:

A3 güzel bir seçenek tek sorun yüzünün eskiyecek olması.Al sat ci değilsen uzun yıllar binerim diyorsan güzel bir seçenek.Indirim konusunda internetteki liste fiyatları yerine bayiye gidip sorsan şu an bile büyük indirim vardır.

Yeni gelecek A3 oldukça iddali duruyor ve hani fiyatı ne olur bilinmez ama pek gücün yeteceğini düşünmüyorum.2013 yılı araçlar özellikle dış görünüme çok önem vermiş.Özellikle yeni Audi A3,2013 Ford Fusion. Bu iki araç piyasayı sallayacak gibi duruyor ve çoğu insanın hayallerini de tabiki :) Özellikle ford fusion tasarım harikasi .

Ama benim konuma gelirsek uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum ve hani ikinci elde çok bir sıkıntı olmaz diye umuyorum.İndirim konusunda çok cazip olduğu konuşuluyor.A3 Sportback 1.6 TDI Atraction S tronic 64 bin civari bir rakama alınabilir gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

o yüzden 1.6 dizel olarak şuanda en iyi motora ve en düşük tüketime ve RS şasisine sahip megane gt line en iyi seçim olacaktır

Bu işin öğrencisi,öğretmeni genci yaşlısı yok gibime geliyor.Hiç bir erkek tokatlanmak istemez diye düşünüyorum:D Gerçi trafikte altında mercedeslerle kırmızı ışıkta boynunu yana çevirip bakış atan kadınlara rastlamakta mumkun :) Ama aslına bakarsanız,işin havasında değil yolundayım.Hergün 80 kmlik yolu otobüs,metro,dolmuş aktarması yaparak geçirmek mi tokatlanmak mı derse bir aksakallı dede tokatlanmak olsun da olsun be dede derim :)

• quote:

quote:

Aynen ya, yol parası vermemek için bisiklet almış, 2 sene üniversiteye bisikletle gidip gelmiştim.

Alıntıları Göster
    Söylediğiniz araçlar dışında Bmw 1.16d'yi tercih edebilirsiniz. Düz vites ile problemınız yoksa güzel bir seçim olur. Borusan, düşük faizli kredi imkanları da sunmaktadır. Pişman olmayacanız bir araç. Aklınızda bulunsun.

• quote:

Ah be abim içimi bilsen böyle konuşmazsın.Senelerdir otobüs,metro,dolmuşlardayım zaten.Nee o gücüne mi gitti yiğidim dersen.Aman abim halime şükür derim ama işte gönül istiyor ki rahat etsin.Aile arabası olacak bize sonrada bir aile kızı bulup evleneceğiz haliyle ee sonra dersen abim ee ne olcak aile babası olacağım sonra benim çocuk senin çocukla konuşur belkide alfa mııı yoksa audi mi diye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Bonsaai

quote:

Ah be abim içimi bilsen böyle konuşmazsın.Senelerdir otobüs,metro,dolmuşlardayım zaten.Nee o gücüne mi gitti yiğidim dersen.Aman abim halime şükür derim ama işte gönül istiyor ki rahat etsin.Aile arabası olacak bize sonrada bir aile kızı bulup evleneceğiz haliyle ee sonra dersen abim ee ne olcak aile babası olacağım sonra benim çocuk senin çocukla konuşur belkide alfa mııı yoksa audi mi diye :)

Alıntıları Göster
    Bütçen 60binlere çıkıyorsa DS4'de bakabilirsin tam genç arabası

• quote:

Volvo S40 yada C30

Volvo s40 aklımda vardı fakat yeni kasası gelecek diyorlar ve soğuttu araç kendinden.Yakıt tüketimi olarakda pek iç açıcı rakamlarda görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonsaai

quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

Bu işin öğrencisi,öğretmeni genci yaşlısı yok gibime geliyor.Hiç bir erkek tokatlanmak istemez diye düşünüyorum:D Gerçi trafikte altında mercedeslerle kırmızı ışıkta boynunu yana çevirip bakış atan kadınlara rastlamakta mumkun :) Ama aslına bakarsanız,işin havasında değil yolundayım.Hergün 80 kmlik yolu otobüs,metro,dolmuş aktarması yaparak geçirmek mi tokatlanmak mı derse bir aksakallı dede tokatlanmak olsun da olsun be dede derim :)

ama bunda ikisi bir arada hem düşük tüketim hem performans
    şaka bir yana burada herkes kendi beğenisini önerecek.
    en iyisi önerilerden aklınıza yatanları gidip test yapın zaten içinizdeki ses size doğru aracı gösterecektir
    not:1.6 motorlu Gt line test aracı bulursanız bana da haber verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 16 Ağustos 2012; 16:34:20 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.