Şimdi Ara

1.6 FSİ YERİNİ ALACAK 1.4 TSİ 122 BG.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR GEÇENDE AUTOSHOW DERGİSİNDE 1.6 FSİ MOTORUN YERİNE DAHA GÜÇLÜ DAHA TORKLU DAHA EKONOMİK 1.4 TSİ 122 BG 210 NM TORK A SAHİP YENİ DİZAYN MOTORDAN BAHSEDİYOR BU MOTORUN DAHA EKONOMİK OLDUĞU ÜZERİNDE DURULMUŞ. 140 VE 170 LİK TSİ MOTORLARDAN TEK FARKI SADECE TURBO ŞARJ ÜNİTESİNE VE MANİFOLDA ENTEGRE EDİLMİŞ İNTERCOOLERE SAHİP BİR MAKİNA AYRICA SÜPER ŞARJ YOK (KAYIŞLA TAHRİK EDİLEN AŞIRI BESLEME) BEN BU KONUDA DAHA AYRINTILI BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARLA BİLGİ PAYLAŞIMI AMACIYLA BU KONUYU AÇTIM. ARAŞTIRMAM DEVAM EDİYOR BİLGİ ALDIKÇA HEP BERABER PAYLAŞALIM FORUMDAKİ HERKESE SELAM.

• Aynı dergiyi ben de okudum..TSİ 122 hb olan motor şu an ki 110 Hb FSİ'den %6 oranında daha ekonomik yakıt tüketimine sahip olacakmış..Bu fark çok önemli sayılmayabilir ama bence daha önemli olan 200 NM civarında bir tork üretecek olması..Çok daha keyf verecek bir makina olacağı kesin..Kompack sınıftaki arabaların temel sorunu 0-100 hızlanmaları değil bence..Yüklü iken veya klima açıkken yokuşta bayılmaları (hele bir de otomatikse daha vahim)..İşte yüksek tork bu sorunları çözecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

Aynı dergiyi ben de okudum..TSİ 122 hb olan motor şu an ki 110 Hb FSİ'den %6 oranında daha ekonomik yakıt tüketimine sahip olacakmış..Bu fark çok önemli sayılmayabilir ama bence daha önemli olan 200 NM civarında bir tork üretecek olması..Çok daha keyf verecek bir makina olacağı kesin..Kompack sınıftaki arabaların temel sorunu 0-100 hızlanmaları değil bence..Yüklü iken veya klima açıkken yokuşta bayılmaları (hele bir de otomatikse daha vahim)..İşte yüksek tork bu sorunları çözecek..
    haklısınız lıkların çekimi çok güzel ama yakıt sorunu var bu motorla o sorun çözülürse harika olur. yeni bilgileri yazarsanız dahada güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadall

haklısınız lıkların çekimi çok güzel ama yakıt sorunu var bu motorla o sorun çözülürse harika olur. yeni bilgileri yazarsanız dahada güzel olur

Alıntıları Göster
    Fsi ler zaten kalkıyor. Yerine yüksek torklu tsi lerin gelmesi çok mantıklı olmuş. Her şey hp demek değil zaten. Tork da çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loop

Fsi ler zaten kalkıyor. Yerine yüksek torklu tsi lerin gelmesi çok mantıklı olmuş. Her şey hp demek değil zaten. Tork da çok önemli

Alıntıları Göster
    tühh boşunamı aldık ozaman FSİı 122bg liklerin demek torku yüksek daha güçlü oluyor öyleyse Ona kalacak olsalar 102bglik 8V motorları kaldırmaları lazım öncelikle

• quote:

Orijinalden alıntı: erdor

tühh boşunamı aldık ozaman FSİı 122bg liklerin demek torku yüksek daha güçlü oluyor öyleyse Ona kalacak olsalar 102bglik 8V motorları kaldırmaları lazım öncelikle

Alıntıları Göster
    merhabalar...bu 122 hp lik tsi lerin ne zaman geleceğini bilen varmı arkadaşlar. ağustosta satılmaya başlanırmı acaba ? tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: mircan033

merhabalar...bu 122 hp lik tsi lerin ne zaman geleceğini bilen varmı arkadaşlar. ağustosta satılmaya başlanırmı acaba ? tşk.

Alıntıları Göster
    tsi degil ark yanlsı biliyorsunuz twin degil bu motor bi turbo
    1.6 TFSİ 122 ps bu modelde supercharger yok sadece turbo var
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJ ICEMAN

tsi degil ark yanlsı biliyorsunuz twin degil bu motor bi turbo
    1.6 TFSİ 122 ps bu modelde supercharger yok sadece turbo var

Alıntıları Göster
    resmi de benden olsun...fsi fıs oldu.....

• quote:

Orijinalden alıntı: telenor

resmi de benden olsun...fsi fıs oldu.....

Alıntıları Göster
    volkswagen motor karmaşası mı yaşıyo?bir de şu 1.4 motorları 1.3 yapsalar kurtarmıyo muvergiden yırtardı o kadar insan :)
    TDI ların yerini alıcak yeni bi teknoloji de çıkıcak yakın zamanda sanıyorum...

vw değişim içinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

volkswagen motor karmaşası mı yaşıyo?bir de şu 1.4 motorları 1.3 yapsalar kurtarmıyo muvergiden yırtardı o kadar insan :)
    TDI ların yerini alıcak yeni bi teknoloji de çıkıcak yakın zamanda sanıyorum...

vw değişim içinde...

Alıntıları Göster
    Evet VW 1.5 lik bir TDİ motorda çıkaracak

• quote:

Orijinalden alıntı: kickboxmuaythai

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tracksin

1.6 tdi çıkarsa ölür mü?

ha ne fark var diyceksiniz arasında. 1.5 motor 1.6 lardan daha sessiz daha tutumlu ve daha güçlü olursa eyvallah da yoksa girdiği vergi dilimindeki üst motor hacmine yakın olmasını tercih ederdim ben şahsen.kesin bi bilgi var mı bu motorla ilgili?

• quote:

quote:

1.6 tdi çıkarsa ölür mü?

ha ne fark var diyceksiniz arasında. 1.5 motor 1.6 lardan daha sessiz daha tutumlu ve daha güçlü olursa eyvallah da yoksa girdiği vergi dilimindeki üst motor hacmine yakın olmasını tercih ederdim ben şahsen.kesin bi bilgi var mı bu motorla ilgili?

Alıntıları Göster
    Fsi a turbo takıp 122bg yapacaklar anladığım kadarıyla.Ayrıca FSİ öldü falan diyor bazı arkadaşlar.Daha öncede söyledim FSİ dan önce 8V olanların ölmesi gerekmezmi

• quote:

Orijinalden alıntı: erdor

Fsi a turbo takıp 122bg yapacaklar anladığım kadarıyla.Ayrıca FSİ öldü falan diyor bazı arkadaşlar.Daha öncede söyledim FSİ dan önce 8V olanların ölmesi gerekmezmi

Alıntıları Göster
    ben de o sayıyı okudum. bence Auto Show bi VW grubu dergisi öncelikle onu beirtmek isterim. bence de en mantıklısını yaptılar 1.6 motorun yapım amaçlarının hiçbirine uymadıını onlar d görmüş olacaklar ki böyle bi karar vermişler. ne ekonomik bi motordu reklamlarındaki gibi ne de güçlü.ç sonuçta motor konusunda söyledikleri gibi bi yeni bi sayfa açamadılar. umarım 1.4 122 bg'lik motorlu araçları da VW grubu geleneği olduu üzere gereksiz yere pahalıya satmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patch

ben de o sayıyı okudum. bence Auto Show bi VW grubu dergisi öncelikle onu beirtmek isterim. bence de en mantıklısını yaptılar 1.6 motorun yapım amaçlarının hiçbirine uymadıını onlar d görmüş olacaklar ki böyle bi karar vermişler. ne ekonomik bi motordu reklamlarındaki gibi ne de güçlü.ç sonuçta motor konusunda söyledikleri gibi bi yeni bi sayfa açamadılar. umarım 1.4 122 bg'lik motorlu araçları da VW grubu geleneği olduu üzere gereksiz yere pahalıya satmazlar.

Alıntıları Göster
    fsi ın turbolusu değil bu motor okuduğum kadarıyla tamamen yeni bir motor.hatta pistonlarda sürtünmeyi azaltmak için pistonları daha hafif yapmaya çalışmışlar.1.4 tsi dan daha ekonomik olacak ama hp ve tork u biraz düşük.122hp 200nm tork.tabi tork alt devirlerde de var.sürüş testlerinde çok başarılı olduğu söyleniyor.yakıt tüketimide normal 1.6 nın biraz daha altıymış.kısaca şimdilik okuduklarımızdan bişeyler öğrenebilirz.ama bence başarılı bir motor.inşallah hemen gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LTBA_36R

fsi ın turbolusu değil bu motor okuduğum kadarıyla tamamen yeni bir motor.hatta pistonlarda sürtünmeyi azaltmak için pistonları daha hafif yapmaya çalışmışlar.1.4 tsi dan daha ekonomik olacak ama hp ve tork u biraz düşük.122hp 200nm tork.tabi tork alt devirlerde de var.sürüş testlerinde çok başarılı olduğu söyleniyor.yakıt tüketimide normal 1.6 nın biraz daha altıymış.kısaca şimdilik okuduklarımızdan bişeyler öğrenebilirz.ama bence başarılı bir motor.inşallah hemen gelir.

Alıntıları Göster
    1.6 motorla aynı vergi diliminde ama yaaa :(
    hay şu devletin vergi politikasına...

• quote:

1.6 motorla aynı vergi diliminde ama yaaa :(
    hay şu devletin vergi politikasına...

Alıntıları Göster
    Vw şu anki kasa golfleri piyasaya sürmeden doğru düzgün yapsaydı ya şu motorları şimdi fsi kalkıcağı için fsi alan o kadar insan mağdur olucak(bi ara bizde alıcaktık ama vazgeçtik o zaman bile fsi çok yakıyo söylentisi vardı)
    2004 te Hata yaptılar eski motorları yeni kasaya koymakla çok acele ettiler daha yeni yeni düzgün motorlar çıkarmaya başladı Vw

• quote:

quote:

1.6 tdi çıkarsa ölür mü?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

1.6 tdi çıkarsa ölür mü?

Hocam ne kızıyosun benmi 1.5 TDİ üretiyorum Bencede 1.6 TDİ daha mantıklı.ama 1.5 in sessiz olacağı düşüncesindeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: kickboxmuaythai

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

1.6 tdi çıkarsa ölür mü?

Hocam ne kızıyosun benmi 1.5 TDİ üretiyorum Bencede 1.6 TDİ daha mantıklı.ama 1.5 in sessiz olacağı düşüncesindeyim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar zaten 1.6 FSI motor tami bir fiyasko ile sonuçlandı, zaten FSI amblemli araçlarda normal FSI mantğı çoktan kalmıştı, düşük devirde az yakıt fikri. Artık 1,6 FSI motor üretimi olmicak, onun yerine 1.4 TFSI 140 hp ve 170 hp'lik araçlar olacak ama bu motorda da bi sorun var.
    Bu motor düşüncesi 92 model BMW lerdeki motorun bi benzeri, performans verir ama motor ömrü azalır.
    Bence Türkiye gibi optimum değerlerin önemli olduğu ülkelerde bu motor verimli olmaz ki hiç de ekonomik değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtanhu

Arkadaşlar zaten 1.6 FSI motor tami bir fiyasko ile sonuçlandı, zaten FSI amblemli araçlarda normal FSI mantğı çoktan kalmıştı, düşük devirde az yakıt fikri. Artık 1,6 FSI motor üretimi olmicak, onun yerine 1.4 TFSI 140 hp ve 170 hp'lik araçlar olacak ama bu motorda da bi sorun var.
    Bu motor düşüncesi 92 model BMW lerdeki motorun bi benzeri, performans verir ama motor ömrü azalır.
    Bence Türkiye gibi optimum değerlerin önemli olduğu ülkelerde bu motor verimli olmaz ki hiç de ekonomik değil.

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar ilginç elicek ama tsı we fsı ın tam olarak açılımını sorsam ne dersiniz ??

• quote:

Orijinalden alıntı: carsiforza

ya arkadaşlar ilginç elicek ama tsı we fsı ın tam olarak açılımını sorsam ne dersiniz ??

Alıntıları Göster
    FSI: fuel stratified injection
    TSI: twincharged stratified injection
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.