Şimdi Ara

1.6 TDi araclara ABT yaptiranlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
17.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iki aydir 2011 golf tdi dsg kullanmaktayim 105 hp.. cok rahatsiz etmese de 177hplik bir aractan gectigim icin performans olarak biraz zayif geldi.. ABT ile 125 hp ve 280nm mumkun.. golf olmasi sart degil passat veya jetta da olabilir; tdi'larina abt yaptiran arkadaslardan tecrubelerini paylasmalarini rica ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 27 Mayıs 2011; 2:10:51 >

• Merhabalar, bu konu hakkında bende araştırma yaptım ama reel bir kullancı bulamadığım için net bir sonuca ulaşamadım. Bende de yeni kasa jetta var. Garantiyi bozmayalım diye mecbur doğuştan yaptırmamız gerkiyor. Çok iyi sonuçlar alıp memnun kalacağıma eminim ama birde yaptıran birisi ile görüşsek daha iyi olur.
  • Bende 1.6 tdi jetta var..Öncelikle bu abt nedir arkadaşlar..140 hp den 105 e indim ama çok fazla bir güç eksikliği hissetmedim..Ama fazla bi ücreti yoksa 125 hp fena olmaz;)
  • 1.6 tdi lara ABT nin henuz daha uygulanmadıgını okumuştum .. ancak gelecek demişlerdi doğuşta... golf6 forumunda araştırabilirsiniz.
  • erel vw'den servis sefi bir arkadas uygulandigini soyledi 1490 euro + kdvye.. dogusa sormadim ama yapilmaya baslandi yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

erel vw'den servis sefi bir arkadas uygulandigini soyledi 1490 euro + kdvye.. dogusa sormadim ama yapilmaya baslandi yani..

ABt dediğiniz altarafı bir çip.Kdv ile birlikte 4 milyar ile 20 hp alınmaz.Forumda bununla ilgilenen çok yer var.500 Tl ye 130/140 bg lere çıkabilirsiniz.Sorunsuz olarak.Biraz araştırın aşırı pahalı sizin aldığınız fiyat.

not:Bu bölüme fazla girmiyorum.Spurnuz olursa Pm'den ulaşırsanız sevinirim.
  • sayin furkantasdemir;

abt dedigimiz alt tarafi bir chip degil.. donanimsal bir cihaz takilip takilmadigini net bilmiyorum bildigim ABT yazilimsal olarak mudahale ediyor araca.. o yuzden motor kodu degisip abt kodu ile baslayan bir numara oluyor.. fiyatin fahis oldugu kesin fakat ABT aylarca stabil bir sekilde optimum performansi verecek ayarlar uzerinde calisiyor ve bunu aracin garantisini bozmadan veriyor.. yoksa sizin dediginiz gibi bu isi 300-500tllik chiplerle siyah duman attira attira yapan firmalar da yok degil..

neticede ben ne olursa olsun bir isi uzmanina yaptirma taraftariyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 31 Mayıs 2011; 19:07:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DSG şanzuman ile uyumu problem oluşturmazmı? neticede 7-dsg versiyon yüksek torklara dayanamıyor diye biliyorum..........
  • sayin smg05;

benim de arac dsg ayni soru benim de aklima gelmisti.. abtnin sayfasinda teknik belge var orada arac tipi olarak manuel ve dsg 7-gang yaziyor yani ikisinde de denemisler.. zaten 250nm olan tork 280'e cikiyor inanilmaz bir tork farki yok..
  • O zaman aracın son hızı ile ara hızlanması az artıyor pekte fark yok o zman.....
  • degerleri verelim..

Standart Arac:

105hp @4400rpm
    250nm @1500-2500rpm
    189km/h max hız..
    0-100 11.2sn

ABT'li Arac:

125hp @3600rpm
    285nm @2300rpm
    205km/h max hız..
    0-100 10.8sn

son hız icin 189 diyor ama ben devir kesicinin devreye girdigi 200km'ye kadar rahatca cıkıyorum.. max beygir gucunun 4400rpm'de olması cok ilginc cunku 7. viteste 3600rpm'de devreye giriyor devir kesici.. ABT ile devir kesici ortadan kalkıyorsa 215-220'leri gormesi lazım.. cuma gunu aynı aracın manuelini de teslim alacagım onla da bir deneme yaparım bakalım onun gucu nasıl aktarılıyor..

bu arada yine golf'un 1.4 tsi 122 hpsini de gecen hafta teslim aldık.. onun hızlanma degerleri daha iyi gorunuyor, max hız 200 olmasına ragmen aracta devir kesici 220'de devreye giriyor ve bu hızı da rahatca yapıyor.. onun performans degerleri daha iyi ama; buna ragmen abt ile ona yakın performans elde edebilirsek o parayı bayıla bayıla veririm ben..

•  1.6 TDi araclara ABT yaptiranlar
  • Güçte yaklaşık %19 ve torkta %14'lük artışa rağmen 0-100 hızlanmanın sadece 0.4 sn düşmesi ilginç. Maksimum tork devri de yükseldiğinden sakin kullanımda fiyat/kazanç oranı çok yüksek kalıyor. Devirli kullanımda bile 0.4 sn'lik iyileşme için bu ücret çok fazla.
  • daha evvel de denemistim, bugun denemeden tekrar yazmayayim dedim.. 70km yol boyunca 4 defa dur kalk yaptim egimsiz yolda, 0-100 degerleri 10.2sn-10.1sn ve 10.4 sn cikti.. s modunda 0.3 sn daha yavas.. kadran hatasi olabilir.. surekli otoyol kullandigim icin motor acilmis olabilir, GTL ile ilgili olabilir bilmiyorum.. teknik degerler icin ben de olumsuz dusundum ama pratikte 122hplige yaklasacak bile olsa bence deger..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 2 Haziran 2011; 12:38:38 >
  • quote:

sayin furkantasdemir;

abt dedigimiz alt tarafi bir chip degil.. donanimsal bir cihaz takilip takilmadigini net bilmiyorum bildigim ABT yazilimsal olarak mudahale ediyor araca.. o yuzden motor kodu degisip abt kodu ile baslayan bir numara oluyor.. fiyatin fahis oldugu kesin fakat ABT aylarca stabil bir sekilde optimum performansi verecek ayarlar uzerinde calisiyor ve bunu aracin garantisini bozmadan veriyor.. yoksa sizin dediginiz gibi bu isi 300-500tllik chiplerle siyah duman attira attira yapan firmalar da yok degil..

neticede ben ne olursa olsun bir isi uzmanina yaptirma taraftariyim..

Chip tuning zaten yazılımsal birşey.Siz aracı götürüsünüz,isteğinizi söylerseniz istediğiniz gibi programlanır.ABT'yesaygım sonsuz.Modifiye konusunda önde olan bir firma.Fakat bu fiyat 20 bg için çok fazla.Ayrıca karaduman olayına da katılmıyorum.Çünki tamamen motorun zorlanıp zorlanılmamasına bağlı.Biraz araştırma yapın bence.Eğer Abt bu fiyata stage 2 turbo takıp,garantili bir şekilde 170/180 bg lere ulaştırsaydı golfü,hak eder derdim.Ama gerçekten chip tuning bu kadar pahalı değil.Eğer düzgün bir yazılımcıya giderseniz,500/600 Tl ye bu gücü eldebilirsiniz.
    Vw garanti şartlarınıda bilmiyorum ama chip tuning garanti dışı edilmiyor bazı markalarda.Sonuçta hava yakıt karışımı düzenleniyor sadece.Pistonların sıkıştırma oranı,çapıyla vs oynanmıyor.
    Biraz araştırın formu.Birazdan Chip tuning nickli kişiye ulaşırsam daha detaylı bilgi alıp yönlendiririm size.

Sürçü lisan ettiysem affola

• sn furkantasdemir;

surc-i lisan yok, estafurullah :)) bilgilerinizi paylasirsaniz seviniriz.. sonucta abt sir gibi sakliyordur ama o degerler girildigi surece ha abt ha ali ha burhan ha tuncay :)))
  • Ben
    quote:

sn furkantasdemir;

surc-i lisan yok, estafurullah :)) bilgilerinizi paylasirsaniz seviniriz.. sonucta abt sir gibi sakliyordur ama o degerler girildigi surece ha abt ha ali ha burhan ha tuncay :)))

benim burda eleştirdiğim burda eleştirdiğim nokta fiyatı zaten.O kadar para verilebiliyorsa 20 beygirin 4 veya 5 katı beygir alınır.
    http://resim.donanimhaber.com/showprofile.asp?memid=331991 bu Chiptunin uzmanı nickli beyefendinin adresi.Burdan ulaşırsanız sevinirim.Ben ulaşmadım.(gerçi Pm atmayı unuttum ama)Benden daha bilgilidir.Onada danışabilirsiniz.İstedğiniz bilgiyi (biliyorsam Yani Wikipediadan bulup biliyor gibi yapmam;güvenebilirsiniz bana)verebilirim.
    Eğer bu tür işleri yaptırmak istiyorsanız biraz araştırmanın hiçbir zararı yok.Bu konuda olduğu gibi mesala Abt ile @Chiptuning Uzmanı'nı yapacağı şey tamamen aynı.Arada çok büyük paralar var.Önemli olan doğru işi ,doğru kişiye doğru fiyata yaptırmak.Bunlardan biri yanlış olunca insanın içi burkuluyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ayrıca sn.CemUsUs , forumda Taner Göde vs gibi yıllanmış üyelerden sonra sizide onlar gibi kibar görünce , mutlu oldum birden.(diğer üyelere lafım yok ama bir gülücük işareti yetti bana.Bunda biraz da bu aralar canımın sıkkın olmasının da etkisi var.) Umarım bu şekilde devam ederseniz.Sorucağınız birşey olursa cevaplamaya ve cevap bulmaya hazırım.

Edit: Eğer Chip tuninge o kadar para vermek istemiyorsanız,POWERBOX da deneyebilirsiniz.Tak ve Çıkar usülü ile çalışıyor.Bazı forumlarda arabayı rahatlattığı için yakıtı düşürdüğüde söyleniyor.Fiyatı aşağı yukarı aynı gibi chip tuningle ama bazılarında bulunan açma kapama özelliği gibi daha kullanışlı.Mesala bu linkteki ilanda İlan için Tıklayın böyle bir özellik yok ama monte etmesi çok kolay.İsterseniz sanayi de taktırabilirsiniz.Tek yapacağınız kabloları bağlamak.
     1.6 TDi araclara ABT yaptiranlar

Yoruldum be!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkantasdemir -- 3 Haziran 2011; 20:15:23 >

• Bende doğuş otoda sormuştum 122 bg golf için ,Abt motoru söküp götürüyormuş mekanik olarakta bazı değişiklikler yapılıyormuş yazılımın yanında, fiyat 4000 tl civarı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoozfire

Bende doğuş otoda sormuştum 122 bg golf için ,Abt motoru söküp götürüyormuş mekanik olarakta bazı değişiklikler yapılıyormuş yazılımın yanında, fiyat 4000 tl civarı....

O zaman Chipli Vw alınmaz.Motoru sökük desene
  • sayın furkantasdemir;

linkini gonderdiginiz kisiye ulasmak istedim fakat link kırık gozukuyor.. zahmet olacak ama kontrol etmenizi rica edecegim..

iyi aksamlar :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.