Şimdi Ara

1.8 T Passat mı? 2.4 Accord mu? Almalıyım ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olabilir bilgim Yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • accord u pek te yabana atmayalim.

https://www.youtube.com/watch?v=sCtLUewtzaU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vebo -- 18 Mart 2017; 11:41:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Dün itibariyle 2.4 Accord aldım.

Favorime aldığım 3 aracı da inceledim

1. 2004 Higline 2 Passat 1.8 T

Km'si 188.000 olmasına rağmen daha yorgun duruyordu. Teyp düğmeleri, iç kapı tutacakların boyaları soyulmuş, derilerde az da ufak yırtık yerleri vardır.. 5-10 km test sürüşü yaptım. Beklediğim konforu bulamadım. Fiyatı da pahalı olunca (45.750 denildi) 2. araca yöneldim.

2. 2011 Chovrlet Epica 2.0 D

Km'si 102.000. İç kozmetiği 10/9.5 gayet diri. Boyasız. 10 km civarı da onu kullandım. Vites geçişleri güzel. İçeri çok ses almıyor (1.9 TDI Passat"lara göre daha az). Rölantide direksiyonda hafif bir titreme vardı. Tahminimce motor takozlarında sıkıntı var diye tahmin ettim.

Sahibine geçmişte yapılan bakımlar ile alakalı bir kaç soru sordum. Tatmin edici hiçbir cevap alamadım. Bilinçsiz bir kullanıcı gibi geldi. Ağır bakımlar bize patlar diye onuda es geçtim.

3. Honda Accord 2004 2.4

Araç sahibi ile buluştum. Sağolsun aracı bana istediğim gibi inceletti. Ne sorduysam cvp verdi. Km'si 180.000 Ustan nerdeyse mesafe hiç önemli değil gidelim dedi.

Tavsiye edilen bir expere gittik. İlk dayno testine tabi tutuldu. Aracı silindire alıp gaza yüklendiler kadran 260 ı devirdi. Expertizci elemanda şaşırdı. Araç 190 HP 165 HP güç üretti.

Boya değişen testinde sağ ön çamurlukta avuç içi kadar işlem ve bir karış boya çıktı haricinde heryeri hatasız.

Kronik olan direksiyon pompası tamir edilmiş hortumu değişmiş. LPG 10 bin km önce takılmış. 2000 TL değerinde hatırı sayılır ses sistemi var.

Araç çok hoşuma gitti. Piyasadan 4-5 bin fazla verdim belki ama içim rahat. Kupon bir araba aldım diyebilirim. Fiyat 46.250 TL

900 km Ankara-Urfa yolundaki izlenimlerim ise;

Hep yalıtımdan korkmuştum. Bence Passat daha konforlu sessiz diyenler 2.4 Accordu uzun yolda bi denesin. Ben 3000 deviri geçmedim. (Bu arada 3000 devirde 140-145 arası yapıyor). Bana gayet sessiz geldi.

Direksiyonu tutunca his veriyor. Passat'ta istediğim ruhu bulamadım.

İç mekan kalitesi süper. 300 km civarı yoğun tipi vardı. Bu sürede tek tük 5 serisi muhtemelen dizel BMW ler, son model Audi ler geçti. Çoğu araç 70-80 ile giderken ben 100+ gittim. Yani yolda baya güven veriyor.

Kısaca benim gibi ne alsam diyenlere şiddetle Accord tavsiye ederim.

• hakanemre23 H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan , yalnız dikkat et virajlara sert girme arkayı bırakabilir. Birde uzun yol yakıt durumu nasıldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: barbarturk

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan , yalnız dikkat et virajlara sert girme arkayı bırakabilir. Birde uzun yol yakıt durumu nasıldı?

Sağolun 9.5 lt civarı hesapladım. Yoğun kar yağışı vardı. Birde lastikler kar tipi.

Yazın yaz tipi lastikle 9 lt yakar diye tahmin ediyorum

• hakanemre23 H kullanıcısına yanıt
    O değilde sahibi nasıl 10 km kullanmana izin veriyor ? 1 ayda 10 km kullansa her gelen araba 1000 km yapar neredeyse Genelde 2-3 tur atarsın sonra sahibiyle anlaşırsın,10 km test sürüşü nereden baksan 15 dk sürer.

Hayırlı olsun peki passatın gidişi ve ara hızlanması turbodan dolayı daha mı iyiydi ?
  • Tabi ki passat

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

O değilde sahibi nasıl 10 km kullanmana izin veriyor ? 1 ayda 10 km kullansa her gelen araba 1000 km yapar neredeyse Genelde 2-3 tur atarsın sonra sahibiyle anlaşırsın,10 km test sürüşü nereden baksan 15 dk sürer.

Hayırlı olsun peki passatın gidişi ve ara hızlanması turbodan dolayı daha mı iyiydi ?

Ben belki abartmış olabilirim ama sende bayağı abartmışsım ayda 1000 km eder diye :)

10 km değilse bile 5 km'den fazla kullandım. Ayrıca kaç kişi ciddi olarak araca bakıyor ki. Piyasa da boş muhabbet bir dünya adam var. İlan veriyorsun 50 favorin var ama araca bakmaya gelen en fazla 2 kişi yani.

Pasaat'ta aman aman bir ara hızlanma göremedim. 2.4 Accord'dan farkı yok gibi. Hatta accord daha iyi olabilir. Birde Accord 223 Tork, Passat 210 olması lazım. Sonuç olarak Accord bana daha atik geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkı_Pelit

Tabi ki passat

Ben 2.4 Accord'u daha iyi buldum. Bu iş birazda zevk işi. Her araç herkesin içine sinmiyor

• Hocam Passat 1.9 TDI olupta 2 kırmızı felan olsaydı, Passat derdim. Çok kez kullandım Passat'ı, çok şahane bir araç. Donanımlısıydı kullandığım, hem rahattı, hemde 200 km hızlara bana mısın demiyordu.(Yalıtım açısından yazdım bunu). Şehir içinde de ara hızlanmaları epey kuvvetliydi.

Accord sürmedim hiç. Hayallerimin arabasıdır ama. İmkanım olsa o fiyat bandında alacağım tek arabadır. Ama turbo olmamasından dolayı ilk kalkışlarda, ara hızlanmalarda 1.9 Passat'a göre ağır kaçar. Yani bunu kimse inkar etmesin. Ben ağır Japoncuyumdur ama, ortada illaki bir gerçek var.

Keşke Accord kullanmış olsaydım da, iki aracı tam net bir şekilde kıyaslayabilseydim.

Ama rakibi 1.8 T Passat olunca, bence Accord biraz daha mantıklı gibi.

Düzenleme: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxacoricofallapatorian -- 20 Mart 2017; 17:11:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: varol42

Hocam Passat 1.9 TDI olupta 2 kırmızı felan olsaydı, Passat derdim. Çok kez kullandım Passat'ı, çok şahane bir araç. Donanımlısıydı kullandığım, hem rahattı, hemde 200 km hızlara bana mısın demiyordu.(Yalıtım açısından yazdım bunu). Şehir içinde de ara hızlanmaları epey kuvvetliydi.

Accord sürmedim hiç. Hayallerimin arabasıdır ama. İmkanım olsa o fiyat bandında alacağım tek arabadır. Ama turbo olmamasından dolayı ilk kalkışlarda, ara hızlanmalarda 1.9 Passat'a göre ağır kaçar. Yani bunu kimse inkar etmesin. Ben ağır Japoncuyumdur ama, ortada illaki bir gerçek var.

Keşke Accord kullanmış olsaydım da, iki aracı tam net bir şekilde kıyaslayabilseydim.

Accord arefesinde çift kırmızı 1.9 TDI Passat da kullandım bana hiç atik gelmedi. Torku daha yüksek olduğu için rampada Accord'a göre daha iyidir tabi. Ama konfor olarak Accord 2.4 iki gömlek üstün geldi bana. Ayrıca Passat ın arka koltuk çok kötü geldi bana, kambur gibi duruyor insan. Bu saatten sonra Japon'dan gerisi yalan benim için. 2. Japonnum bundan sonrada araç değişirsem Japon ile devam ederim

• Konu açmıştım ben de 1.8T Passat kullanıcısı olarak cidden memnundum ama performans ve dayanıklı motor için S60 2.0T öneririm bende , canı alınmış 1.8T'lar dan çok daha temiz olacağına emin olabilirsiniz.

Bende S40 2.0T var , Turbo keyfi bambaşkadır ama ülkemizdeki Passat kullanıcılarına bakılırsa, temizini bulmanız imkansıza yakındır.
    https://forum.donanimhaber.com/araba-alindi-30-000-tl-ye-kadar-alinabilecek-otomatik-araclar-deneyimler--117259880-2#124898233

Honda almışsınız , kafanız rahat olsun Japon sorunsuzdur. Siz ona bakın , o da size bakacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrn3. -- 20 Mart 2017; 20:13:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Smyrn3.

Konu açmıştım ben de 1.8T Passat kullanıcısı olarak cidden memnundum ama performans ve dayanıklı motor için S60 2.0T öneririm bende , canı alınmış 1.8T'lar dan çok daha temiz olacağına emin olabilirsiniz.

Bende S40 2.0T var , Turbo keyfi bambaşkadır ama ülkemizdeki Passat kullanıcılarına bakılırsa, temizini bulmanız imkansıza yakındır.
    https://forum.donanimhaber.com/araba-alindi-30-000-tl-ye-kadar-alinabilecek-otomatik-araclar-deneyimler--117259880-2#124898233

Honda almışsınız , kafanız rahat olsun Japon sorunsuzdur. Siz ona bakın , o da size bakacaktır.

Aynen hocam temiz Passat bulmak çok zor. 2 ay aradım hergun onlarca ilan ekleniyor ama ya ici cok yıpranmış yada km'leri 300-350 bin civarı.

Tercihimi 2.4 Accord dan yana kullandım

• Hayırlı olsun. Bağımlılık yapan bir araç almışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: spectaküler

Hayırlı olsun. Bağımlılık yapan bir araç almışsınız.

Teşekkürler. Japon araçları genelde bağımlılık yapıyor :)

• Temizini bulabilirseniz Passat öneririm. Yaklaşık 2 ay önce 155.000 km de 1.8T Highline aldım, performans olsun konfor olsun donanım olsun çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Temizini bulabilirseniz Passat öneririm. Yaklaşık 2 ay önce 155.000 km de 1.8T Highline aldım, performans olsun konfor olsun donanım olsun çok memnunum.

Aracınız hayırlı olsun tercihimi 2.4 2004 model Accord'dan yana kullandım. Konfor olarak bir fark göremedim. Passat'ta güzel araç vergiden dolayı​ avantajı​ da var ama yaşlı japon araçlarının​ arıza oranı daha az oluyor

• Passat almayarak büyük bir hatadan dönmüşsün. O kasa passatların inanılmaz şişik bir piyasası var. En fazla 30 32 edecek arabalara 45 istiyorlar.

Accord 2.4 iyi tercih.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre23

quote:

Orijinalden alıntı: varol42

Hocam Passat 1.9 TDI olupta 2 kırmızı felan olsaydı, Passat derdim. Çok kez kullandım Passat'ı, çok şahane bir araç. Donanımlısıydı kullandığım, hem rahattı, hemde 200 km hızlara bana mısın demiyordu.(Yalıtım açısından yazdım bunu). Şehir içinde de ara hızlanmaları epey kuvvetliydi.

Accord arefesinde çift kırmızı 1.9 TDI Passat da kullandım bana hiç atik gelmedi. Torku daha yüksek olduğu için rampada Accord'a göre daha iyidir tabi. Ama konfor olarak Accord 2.4 iki gömlek üstün geldi bana. Ayrıca Passat ın arka koltuk çok kötü geldi bana, kambur gibi duruyor insan. Bu saatten sonra Japon'dan gerisi yalan benim için. 2. Japonnum bundan sonrada araç değişirsem Japon ile devam ederim

Belirttiğim gibi, Accord kullanmadığım için tam bir kıyaslama yapamadım. Ama siz sağolun ikisini de deneyerek görüşlerinizi yazmışsınız. Şimdi hayalimdeki araba gözümde biraz daha güzelleşti.

Hayırlı olsun. Sorunsuz kullanırsınız İnşaAllah. Allah kaza bela vermesin. Olur da birgün alma fırsatına erişirsem, sizden değerli fikirlerinizi isteyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Passat almayarak büyük bir hatadan dönmüşsün. O kasa passatların inanılmaz şişik bir piyasası var. En fazla 30 32 edecek arabalara 45 istiyorlar.

Accord 2.4 iyi tercih.

Evet dediğiniz gibi çok şişik bir piyasası var. Hış Passatlara 40 bin istiyorlar. Çok temiz ful orjinal olsa eder derim belki ama içinin heryeri soyulmuş, deriler yırtılmış, arıza lambaları hepsinin yanık arıza LPG den deyip geçiyorlar. Bu şartlarda o parayı hak etmiyor.

Benim aracımın kondisyonu 10 üzerinden 9 Maşallah

1.8 T Passat mı? 2.4 Accord mu? Almalıyım ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.