Şimdi Ara

1.86 120 kilo olarak spor salonunda sporu aç mı? tok mu? yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.86 boy, 120 kiloyum. Herhangi bir sağlık sorunum yok hafif bel fıtığı başlangıcı dışında

Evde eskilerden kalan dambıllarım var. Dışarıda baya yürüyorum sonra gelip dambılları çalışıyorum falan antrenman geçmişim var

Şimdi daha profesyonel düşünüyorum. Netten bir hoca bulup parasıyla özel program alacağım

Bunu almak kolay ama ben beslenmeyi düşünüyorum şuan

Spor salonu saat 09:00'da açılıyor. Salon açılır açılmaz gitmek istiyorum yoğunluğa kalmayayım diye salonda. Sabah az kişi varken rahat rahat yaparım diye düşünüyorum

İstediğim program Kardiyo+Ağırlık olacak. En sonunda ise 30dk falan havuzda takılacam salonda. Yüzmeyi pek bilmiyorum daha çok eğlence amaçlı olacak

Tok karınla gidersem kahvaltımı 07:00'da yapacağım

Spor salonu : 09:00

Aralıklı oruç diyeti düşündüğüm için bu durumda akşam yemeği 15:00 olacak

Biraz Youtube bakındım. Benim gibi çok kilolu olanlar ve yüksek ağırlık çalışmayanlar aç karınla spor daha mantıklıymış anladım yağ yakmak için

Sizin bu konu hakkında görüşünüz nedir? Yukarıda dediğim gibi Kardiyo+Ağırlık(yüksek olmayacak çok güçlü değilim) havuz için soruyorum

Bu durumda programım şöyle olacak. Sizce hangisi daha mantıklı

08:00 : Aç karınla 5.000 mg Kolajen takviyesi

Aç karınla salona gidilecek. 09:00 antrenman başlangıcı

Kahvaltı : 12:00 (3-4 tane vitamin takviyesi)

Akşam yemeği : 18:00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GolOlur1907 -- 10 Ekim 2022; 17:9:44 >

• Sağlam bir şekilde kilo vermek istiyorsan, bu işe baş koyduysan ilk önce işini iyi yapan bir diyetisyene gidip spor programınla birlikte sana uygun diyet programı yapmasını istemelisin. Hangi besinler sana zararlı hangilerini daha zor yakıyorsun, birazcık onları araştırmak lazım. Şeker, kolesterol durumu nasıl vs.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Antrenmanı nasıl verimli yapabiliyorsan öyle yap. Yağ yakmak için kalori açığı lazım. Açken yada tokken yapmak arasında kendi vücudunu gözlemle performans hangisinde güzel ise öyle yap.

Aralıklı oruç veya diğer diyetler için en önemli unsur sürdürülebilir olması. Kalori açığı oluşturduktan sonra aralıklı oruç yada günde 3 öğün yemek çok fark ettirmez. Tabi aralıklı oruç sayesinde kalori açığı bırakmak senin için daha kolaysa öyle yapabilirsin.

• Dostum kendimden örnek vereyim. Kalori açığı oluşturmak için diyet yapmıyorum. Ama yinede aralıklı oruç beslenme düzeni ile yemek yiyorum.

Sabah 5:30-6:00 arası uyanıyorum.

7 ye kadar kahvemi içmiş oluyorum.

8:30 salon açılmış oluyor spora başlıyorum

11:00 gibi ilk öğünümü yiyorum

2. ana öğünümü ise 19:00 a kadar yemiş oluyorum ve sonra diğer gün 11:00 e kadar tekrar hiç kalori almıyorum.

Kahvaltı yapmayı gerçekten çok seviyorum ama bu sisteme alıştım ve daha dinç hissediyorum. Aç karnına spor salonuna gittiğim zaman çok daha dinç hissediyorum. Zaten spor salonuna gittiğiniz zaman sindirim tamamlanmış olması gerekiyor. Ama tamamen aç olmanında bir zararı yok. Denemekten bir şey kaybetmezsin. 1 hafta dene emin ol bir zararını görmezsin.

• miden dolu şekilde antrenman mide büyümesi yapar vücudun için sağlıksız.

aç antrenman ise gücün yerinde olmaz zevk alamazsın

en iyisi güzel hafif bir öğün ve 2 saat sonrası antrenman

• hiçbir önemi yok. bu tamamen alışkanlık meselesi. ikisini de en az 4 ay boyunca tecrübe etmiş biri olarak ben nedense aç karınla sabah yaptığım egzersizlerde çok verim alıyordum fakat aç karınla öğleden sonraki herhangi bir antrenmanım pek verimli geçmiyordu.

kendi üzerinde deneyip hangisinin sana uygun olduğunu deneyimlemen gerek.

genelde pt'ler kimse uğraşmasın diye yiyin gelin basın der.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.