Şimdi Ara

1.8tfsi A4 atiker atikfast di lpg kiti kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bir arkadaşım için 1.8tfsi a4 düşünüyoruz b8 kasa. 120 ve 160lık arasında sadece yazılım farkı var diye biliyorum hangisi denk gelirse 210-220hp yapıp binecek.

Atiker atikfast di 2300 lira civarına alınabiliyor diye biliyorum. Ortalaması 10 litre olduğunu varsayar isek bu kit takıldığında 100kmde 10 litre benzin yerine kaç litre lpg + kaç litre benzin tüketecek?

Atmosferik bir araca bile 1800 küsür liraya atiker gold obd2 takılıyor aradaki 500 liralık farkın önemi yok ama sakin sürüşte atıyorum 60 kuruş yerine 30-40 kuruşlara inmesi bile yeterli olacaktır.

• Atikfast di sadece lpg mi kullanıyor, turbolu araçlara uygulanabilirliği nasıl yoksa yarı yarıya mı yakıyor
  • A4 1.8 direkt enjeksiyonlu değil mi?
  • göz göre göre mahvolacak güzelim araba
  • 1.8 tfsi direkt enjeksiyonlu. O kadar kolay değil hayal kurmayın. Özellikle 160lıkları 2008, 2009 model çoğu ciddi derecede yağ eksiltiyor. Chip yaptırıp 210a çıkartmak güzel risk. Üstüne bir de lpg ile komik olur açıkcası. Bilmediğiniz şeyleri araştırın. Öğrenin. Şöyle gazlarım böyle gazlarım bi de chip diye bodoslama girerseniz yazık olur size.
  • şehir içinde 30 kuruşa rahat düşer.
  • 1.8 TSI 160hp Passat aracım vardı ortalama tüketim değerleri agresif kullanırsan 8 ile 11 litre arası değişiyor fakat sakın kullanırsan çok rahat 6 ile 8 litre arası tüketiyor. Bence LPG çok gereksiz onu da geçtim LPG uymuyor diye biliyorum ve sağlıklı değil. Hatta şunu söyleyim merak ettiğim için LPG takılan bir kaç firmaya sorduğumda bana bu araca takariz fakat garanti vermeyiz diye kelimeler ettiler. Bence detaylı araştırın yazık etmeyin araca. 1.8 TSI tfsi motorun sessizliğini ve gücünü hissetmek varken çok gereksiz. Yazılım düşünürsenizde LPG li motorda tavsiye edilmez. Ama yaptırırsanız bildiğim kadarı ile 210 yada 220 HP arası bir güç alıyorsunuz daha fazlasini dsg desteklemiyor diye biliyorum.
  • şu arabaya atiker taktıran adamı afrine sürmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 9 Şubat 2018; 13:12:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

1.8 TSI 160hp Passat aracım vardı ortalama tüketim değerleri agresif kullanırsan 8 ile 11 litre arası değişiyor fakat sakın kullanırsan çok rahat 6 ile 8 litre arası tüketiyor. Bence LPG çok gereksiz onu da geçtim LPG uymuyor diye biliyorum ve sağlıklı değil. Hatta şunu söyleyim merak ettiğim için LPG takılan bir kaç firmaya sorduğumda bana bu araca takariz fakat garanti vermeyiz diye kelimeler ettiler. Bence detaylı araştırın yazık etmeyin araca. 1.8 TSI tfsi motorun sessizliğini ve gücünü hissetmek varken çok gereksiz. Yazılım düşünürsenizde LPG li motorda tavsiye edilmez. Ama yaptırırsanız bildiğim kadarı ile 210 yada 220 HP arası bir güç alıyorsunuz daha fazlasini dsg desteklemiyor diye biliyorum.

Araç kaç modeldi hocam ve yağ yakma olayı cidden doğru mu. Herkesin ağzında 1.8 TSI TFSİ yağ yakıyor gibi konuşmalar var çünkü.

• murat425 kullanıcısına yanıt
    2010 b6 kasa Passat ti aracım. Evet doğru ama bu gözünüzü korkutmasın çünkü bakımdan bakıma 1 lt gibi yağ tuketiyordu aracım. Zaten yağ eksikliği zaman araç size uyarı veriyor. Keşke diyorum satmasaydim. Kullanması ve seriliği çok guzeldi. Hatta eskiden bir video çekmiştim hızlanma olarak alttaki linkten izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/xvwSOuPeNe4
  • 2011 model audi a4 1.8 tfsi 120 bg multitronic araca sahibim.

2 bilemedin 3000 km de bir litre yağ ekliyorum. Ancak ben aracı 72000 tl ye almıştım kilometresi de 63000 deydi.

Bakıma kadar koyacağım 2-3 litre yağ 40-50 tl yapar. Beni zorlamaz.

Tüpe gelince senede 15000 üzeri yapmıyorsanız bence tüpe gerek yok. Ortalama tüketim 9.4 bende. Şehir dışında 6.5 a kadar düşüyor. 120-130 km hızda
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    biraderim sen kesinlikle marka takıntısı olup alacak gücü olmayan bi elemansınki bu şekil saçma bir yorumda bulundun. her türlü aracımızda kusursuz kullandık atikeri
  • Sleeper kullanıcısına yanıt
    hocam yılda minimum 25bin km yol yapacak mecbur takması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: angaralimike

biraderim sen kesinlikle marka takıntısı olup alacak gücü olmayan bi elemansınki bu şekil saçma bir yorumda bulundun. her türlü aracımızda kusursuz kullandık atikeri

ben önceden brc kullanıyordum.uzun zamandır benzinli kullanıyorum.atiker kullanacağıma otobüse binerim daha iyi.
  • Yılda Mın 25bın km, 1.8tfsı, lpg, chıp... Kolay gelsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: angaralimike

ben önceden brc kullanıyordum.uzun zamandır benzinli kullanıyorum.atiker kullanacağıma otobüse binerim daha iyi.

aynen atiker tamamen çöp bir kit. kalitelisini kulanmıyorsanız benzinle binmeye devam edin. prins ve brc olur alternatif landirenzo ve lavato gerisi yalan.
  • chip ve lpg bombastik ikili

ne içiyorsanız banada söyleyin
  • Audi, bu araca Atikeri sorunsuz monte eden ve çalıştıran ustayı bünyesine alır bence
  • Herkese slm.

Atiker atikfast kullanan Audi A4 1.8 TFSİ 2010 160 hp B8 kasa kullanıcısıyım. Benim de aracım maalesef yağ eksiltiyor her 2000 de 1 tl. şimdilik 10w60 MOTUL yağ ile bu sorunu geçici çözdük(araç 70 bin km). Bende aracı 2017 de aldıktan sonra biraz benzinde bindim denedim baktım yakıt beni çok yoracak maliyet açısından, LPG araştırması yaptım. Farklı fiyatlarda farklı markalar buldum. Olayı markadan ziyade heryerde servis ağı olan bir markaya yöneldim.Atiker atikfast i hem maliyet hemde bu nedenlerden taktırdım. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUS; bu araçlara çok hassas ayar yapılması gerekiyor. ilk zamanlarda performans ı düşüktü. LPG taktırdığım yere götürdüm. Tanıdığım olmasına rağmen biraz pislik yaptım ve bütün sorunlarımı söyledim. Paket ayarı çok işe yaramıyor bilginiz olsun. Detaylı bir ayardan sonra şuan hem yakıt maliyeti hemde performans olarak çok çok iyi. Örneğin Marmaris in dik rampalarında LPG ile giderken benzin e geçtim hemen hemen hiç fark yok. (Bu benim 13.arabam. Yani arabalardan iyi anlarım. Ağır bakımlar dahil bütün bakım-elektirik elektronik arızaları kendim yaparım.)

LPG Fiyatı 3,30 - 1760 km = 510 TL şehir içi/dışı 300 km rampalı yollar dahil net ölçüm.

LPG Aynı fiyat: Rampasız düz yol: Ş.dışı 120 hız devir saati 2,2 = 0,23 krş km'de yakıt durumu Ş.içi ortalama 33 krş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKA83 -- 3 Eylül 2018; 18:11:33 >

• 2000 km de 1 lt yağ ,kim ugrasacak eklmeyle ,aracların 2.eli gercekten uygun ,bende istemiştim almayı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.