Şimdi Ara

1.9 doblo jtd doblo motor yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
24.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim kafama bir konu takıldı
    bir arabanın moturunun neyini kriter alarak ne kadarlık yağ koyuyoruz . mesela geçenlerde arkaşın arabası yağ kaçırdığını fark ettik .

1.9 doblo jtd motor var araçta bu araca biz 3 litre 5-30 yada 5-40 tam sentetik castrol edge koydum .

acaba fazla koydum mu diye aklımda soru işaretleri belirti çubuğağa baktığımda işaret parmağımın tırnağı kalınlığında hizada yağ kaldığını görünce 3 lt yeter diye düşündüm.

ekledikten sonra tekrar ölçtüm. bu seferde 3 parmak gibi bir seviyeye çıkmıştı .

bir araca ne kadar yağ koymamaız gerektiğini nasıl anlarız ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Doblo 1.9 JTD Motor Yağı Bilgileri

1.9 JTD motora sahip Fiat Doblo araçlarınız için doğru motor yağını seçmek ve düzenli yağ değişimi yapmak, aracınızın performansını ve ömrünü korumak için çok önemlidir.

Hangi Motor Yağı Kullanılmalıdır?

Fiat Doblo 1.9 JTD motorları için 5W-40 viskozite sınıfına sahip ve API CF-4 veya ACEA B4 onaylı yağlar kullanmalısınız.

Kaç Litre Yağ Alır?

1.9 Doblo motorları, yağ filtresinin de değişimiyle birlikte yaklaşık 5,2 litre yağ alır.

Yağ Numara Kaçtır?

1.9 JTD dizel motorları için uygun motor yağı numarası 10W-40 veya 15W-40'tır.

Yağ Değişim Aralığı

Aracınızın kullanım koşullarına ve sürüş tarzınıza bağlı olarak, yağ değişim periyotları değişebilir. Genel olarak, 1.9 Doblo araçların yağı her 15.000 km'de veya yılda bir değiştirilmelidir.

Önemli Notlar:

• Aracınızın bakım kılavuzunu her zaman kontrol etmeniz önerilir, çünkü özellikler ve öneriler modele ve üretim yılına göre değişebilir.
    • Kaliteli motor yağı ve filtreler kullanmak, motorunuzun sağlığı için çok önemlidir.
    • Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde tamamlayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla 4 lt.Ayrıca 5W-40 ince gelir;Selenia 15W-40 Turbodiesel daha uygun sanırım Jtd için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 3 Ağustos 2010; 4:11:52 >
  • yalnız araçta turbo yok turbpo dizel nasıl uygun gelebilirki :S ayrıca castrolün kataloüun 5-40 yazıyordu ki bende 5-40 diye biliyorum ticariler için en iyisinin o olduğunu biliyordum :S
  • eger aracıda turbo yoksa araban 1.9jtd değil o zaman araban 1.9D(düz motor) dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

yalnız araçta turbo yok turbpo dizel nasıl uygun gelebilirki :S ayrıca castrolün kataloüun 5-40 yazıyordu ki bende 5-40 diye biliyorum ticariler için en iyisinin o olduğunu biliyordum :S

nasıl turbo yok turbo dizel 1.9 doblo
  • arkadaş jtd 10w 40 kullanıyo düz ler 15w 40, jtd 4.5 lt yağ alıyor diye biliyorum. zaten jtd ise motor kapağında amblemi var jtd diye
  • jtd değilmiş :)

2001 model 1.9 düz dizel motor varmış içinde benim hatam yanlış aklımda kalmış

motor 1.9 63 hp

desenize tam zamnında yağ koydurmuşum :S
  • Bende de 2003 model 1.9 doblo var.Araç yağ yakmaya başladı bahsettiğiniz ölçekteki yağlar ince gelip böcek ilaçlama aracı gibi gezinirken 20/50 yağa geçtim şu an yakma miktarıda duman miktarıda gözle görülüp hissedilir derecede düştü.Filtreyi de sık değiştirmeye çalışarak idare etmeye çalışıyorum. Rektefiye ettirmeye niyetim yok,yağ ikaz lambasının yanmasına fırsat vermediğim sürece problem de yok :) Saygılarımla...
  • 20\50 yi denedim malesef sonuç daha kötüydü içinde 10\40 lık yağ vardı ondan bile araba düz yolsa çekişden düşmeler yaşıyordu. şuanda en iyi çekişi 5\40 castrol edge tam sentetik yağdan alldım . tam sentetik olduğu için eksilmeler olucak zaten.

de bu arad duman artışındakşi kasıtı anlamadım arabayı aldığımızdan beri uduman gibi bi sorunu olmadı arkadaşımın :S
  • yağ değişiminde normalde 10.40 kouyoduk bu sefer 15.40 koydum araba sapıttı başladı duman atmaya hemde masmavi ustada dedi yağ değişimden dolayı yani seçermiş bakalım denicez görücez ne olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.