Şimdi Ara

1.9 tdi (pd) motorlarda hangi euro dizeli kullanmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2000 model 1.9 tdi golf aldım. Hangi motorin bizim araçlara daha uyumlu öğrenmek istiyorum. İnternette yabancı sitelerde hatta wikipedia da bile düşük kükürtlü mazotların zamanla mazot pompasında sorunlara yol açtığı vs yazıyordu.

Malum artık 10ppm den fazla kükürt içeren ürün yok .

PO'un eski ve yeni nesil kamyon ve otobüsler için ürettiği yine 10 ppm olan ama daha yağlayıcı olduğunu belirttiği (istasyondaki pompacı biraz daha kalın olduğunu söyledi) motorin için düşünceleriniz nedir merak ettim. Bizim araçlarda kullanılabilir mi? Faydalı olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaynar -- 10 Kasım 2011; 20:06:44 >

• bu motora her türlü mazot olur çünkü turbo yok commonrail değil ,supercharger var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

bu motora her türlü mazot olur çünkü turbo yok commonrail değil ,supercharger var.

Ne tip mazot kullanılacağını bilmem ama bu motor turbo... supercharger değil..

Benim aynı motora sahip bir arkadaşım eurodizel alıyor..
  • Bu arada araştırdım PD (pump-düse) olanlar 2003 sonrasıymış. Bendeki agr kodlu bir önceki model bir motor. Tek fark PD olmayışı gerisi aynı gibi.

Zaten eurodisel dışında bir alternatif yok günümüzde. Merak ettiğim Po'nun Yeni Prodizel diye çıkardığı ürün ki o da 10 ppm düşük kükürt içeriyor, daha yağlayıcı ve kalın olduğu söyleniyor, bir faydası olur mu kullansam onu öğrenmek istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.