Boy 1.80 29AĞUSTOS 106.7 Günlük ortalama spor ve yemek 2 dilim Uno ekmek arasına peynir hindi füme ve 2 haşlanmış yumurta kahvaltı 150-200gr tavuk/köfte/ton balığı seçeneklerinden birisi akşam yemeği Gün içerisinde tüketilenler Grissuno (130 kalori) 30gr Ayran Nescafe 2si1 arada Muz Kavun Maden suyu vs gibi şeyler olabiliyor bunları oturup yemem lazım diye yemiyorum eğer gün içi canım isterse vs maden suyudur muzdur grissunodur yeme opsiyonum var yemek zorunda değilsiniz yemeseniz daha iyi zaten muz 1 adet yenebilir ama maden suyu ve muz muhtemelen olumlu etki gösterir beslenme dengesi açısından Ortalama kalori 1000 i geçmiyor genelde Her 3 günde 1 porsiyon büyütüyorum diğer günlere nazaran kaloriyi biraz yükseltip vücudu az kaloriye alıştırmamak için ama bunu gidip hamburger pizza yiyerek değilde mesela evde hamburger yaparak olabilir yada akşam yemeğine pilav ton balığı yaparak gibi. Altın noktalar 1-Dışarıdan yediğimiz şeylerin kalorisi ciddi şekilde yüksek misal bir iskender kendisi aslında 100gr et 300 kalori civarı ama dışarıda o yağ ve ekmekle 1000 küsüre yaklaşıyor 2-Atıştırma faslı asıl kaloriyi aldığımız yerlerden biride burası mutfağa gidip yemek yemeyeyim ya ağzıma şunu atarım bunu atarım diye gittiğinizde daha çok kalori alıyorsunuz çıldırdım açlıktan ölüyorum diyorsan otur bir tabak hazırla ye yemekten kalan varsa bi tabak koy ye çok daha az kalori alırsın 3-Hareketsiz kalmayın eğer çalışıyorsanız günlük hareketiniz vardır ama evde oturan biriyseniz bir bahane yaratın günlük en azından 5-6km yürüyün ki vücut normal işlevi için gereken hareketi kazansın azda yesen evde oturduğunda bir yağlanma oluyor hareket şart mental sağlık içinde şart 4-Kilo vermekte olay bir rahatsızlığınız yoksa yememekten değil doğru beslenmekten geçiyor yemek yemez kilo verirsiniz ama kafanızda yemek yemek ödülleştirilir en boş anınızda yeniden o aşırı beslenmeye geri dönersiniz beslenme düzeninizi değiştirin zaten birşey yapmasanızda 1 yıl içerisinde ideal kilonuza düşersiniz bir çaba harcamanıza gerek yok herkesin ideal kilosu farklı mesela ben 70 kilo olacak o kiloda kalabilecek birisi değilim benim normal beslenmemle denge kilom 80-83 aralığı biraz obursan 86-87 üstü obezite ve fazla yemek. Yani olayı diyete çekmeyin sağlıklı beslenin bunu düzen haline getirin yavaş gidecek ama emin olun 1 yılda ideal kilonuza inmiş olacaksınız ki aslında yavaş yavaş inmesi daha iyi kiloyu absorbe ediyor vücut dengesiz bir görüntünüz olmuyor ben şimdi 3 ayda 80 küsüre insem muhtemelen kemik bir kafam olacak bir değişik duracak yüzüm oturmamış olacak oda düzelmiyor şişirmesi lazım yeniden yani absürt fazlanız varsa ilk o hantallığı atmak için verin üstteki küsüratı sonra dengeli beslenme şeklinde devam edin benim planımda tam olarak bu bir aylık süreçte 6-7 kiloyu verip ki bu kiloda 4 küsürü ödem olur iki basamaklı bir tartı rakamı görüp sonrasında dengeli beslenerek kendi ideal kiloma düşmek tahminim bu bir ayda yürüyüşü iyi yapabileceğim için eğer tatile vs gitmezsem 10kg tartıda verebilirim SPOR Günlük spor olarak şuan evde bir öğrenci olduğum için avantajlıyım yürüyüş yapabiliyorum ortalama 8-10km yürüyüş ve yanına birde spor salonuna yazılıp ağırlık fitness eklemek istiyorum ama fitness kısmı ciddi bir çalışma değil salon evimden 3km uzaklıkta oraya öğlen yürüyerek gidip 30-40dk ağırlık hangi makineler varsa ki çok makinede yok 4-5 makine ağırlık çalışıp aşağıdaki kafede bir kahve maden suyu içip geri eve yürümek hem gün içi vaktimi evden dışarıya çekmiş olurum hemde 1 ayda vücutta sıkılaşma yaratır |
Bildirim