Şimdi Ara

1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
5
Favori
156.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi bugun kus yine cikti ustunde 5-6 saniye kaldi bana yapti gibi geldi ama yapmismidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski acik E kullanıcısına yanıt
    Abi disi kus yumirtlamis bitane baktim dolenmemistir demi o m

• quote:

Orijinalden alıntı: hadibro

Abi disi kus yumirtlamis bitane baktim dolenmemistir demi o m

6 gün sonra belli olur, 6 gün bekleyin.
  • rebelmummy kullanıcısına yanıt
    Kardes benm disi suan bi tane yumurta yapmis ustunde pek.yatmiyor yatiyor 5 dk cikiyor sonra bidaha gidiyor erkekle ciftlesmeye bnm erkekte cikiyor sirtina ama denge kuramiyor ve bu disi yarn yine yumurtlarmi?

• hadibro H kullanıcısına yanıt
    4 5 yumurta yaparlar senin kuslar tecrübesiz simdi ilk kulucakada bos yumurtalar falaln olması normaldir siz müdale etmeyin ellemeyin ama kusları rahat bırakın birdahaki kuluckaya tam yavrulama alırısnız insallah
    Amin .

• 2 günde bir yumurtlar. Genelde 3. Yumurtayla beraber yatmaya başlar. Çiftleşmesi gayet normal ilk kuluçkada dolayı boş yumurta çıkabilir yumurtayı yaptıktan 6 gün sonra ışığa tuttuğunuzda kılcal damarlar görünür. Kuşunuz ürkekse korkutmayın 15 gün sonra toptan bakarsınız. Bu arada kalamar kemiği vermeyi eksik etmeyin. Bulamazsanız haşlanmış yumurta kabuğu verebilirsiniz. Petshoplarda kalamar kemiği bulunur

Bnm erkek kus yuvaliga giriyor disi varken biseyler yapiyor yumurtayi kirar diye endiseleniyorum?

Bu kus hala yumurtlamadi ya 1 tane var bugun ikinci gunu

• hadibro H kullanıcısına yanıt
    yarına kadar muhtemelen yumurtlar, poposuna dokunun yumurta varsa hissedersiniz.
  • Bana 2014.01.02 de bitane 3ay 13 günlük bir erkek kuş hediye ettiler bende 2014.02.03 de bitane 1 yaşında gagası koyu kahverengi bir dişi kuş aldım birbirlerinin kanatlarını ısırm gözlerini felan parçaladıklarını hiçbir olumsuzluk gözlemedim ve 2014.03.01 de bitane tahta yavruluk aldım 25cm uzunluk 15 cm kare içerisi kafesi karanlık ışık ve sesin olmayacağı bir odaya koydum ondan sonraki gün dişi kuş umun burnu [çeresi] bem beyaz oldu ve 2014.03.03 dişi kuş halende yavrulukla ilgilenmiyor bile giriş deliğinin önündeki çubuğa bile oturmuyor.

Dişi kuşumun yavruluk la ilgilenmemesi . çeresinin beyazlama nedeninin ne olduğunu ve bu konuyla ilgili neler yapa bileceğimi bilen lütfen söylesin

facebook:TC Ömer Yapıcıoğlu

Arama motoruna omer_y0079@hotmail.com yazarsanız TC Ömer Yapıcıoğlu en üst kısımda çıkacaktır ekleyip mesaj atınız

• mutlaka sakat yavrular cıkar aklınızda olsun ayakları olmayan kuşlar bile gördüm kuşcuda hepsi sağlıklı cıkmıyor anne baba iyi türden olması gerek
  • Arkadaslar 6 aylik tosun gibi disi kusum var. Benimle cok ilgili elime geliyor islik seslerimi yapiyor ve cici kuş diyebiliyor. Kafesinde taşı vardi onu gagalayip bitirdiginde farkettimki onun tutma telinde kendini görüp kendi yansimasina basini kasittiriyor. Elime alip banyo aynasina goturdugumdede orda kendine nazik gaga vuruslari yaparak göz bebekleri kuculup kabariyor. Kendisi cok evcil hic isirdigini gormedim kafesteyken elimi uzatinca civildayip parmagima kafasini kasittiriyor ve gagasini tutup oksayincada yem cikariyor agzindan civildayarak. Fotografini yolluyorum size. Acaba olgun bir erkek ve yuvalik alsam iyi olurmu ? Bu genc yasinda kusuma :) Bende yavrulatmak istiyorum ama hep 1yasindan sonraki kuslardan bahsedilmis.

• Ankaradan , yavru ve cift muhabbet kuslari var elimde. yer yenimahalle sentepe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Abi bnm kus 8 tane yumurtladi yarin buyuk ihtimal 9.yumurtlicak ama hepsi bos sanirim napabiirim dolu cikmasi icin

• quote:

Abi bnm kus 8 tane yumurtladi yarin buyuk ihtimal 9.yumurtlicak ama hepsi bos sanirim napabiirim dolu cikmasi icin

İlk yumurtasıysa boş çıkma ihtimali yüksek, fakat son 3 yumurtanın dolu veya boş olduğu henüz belli değildir o yüzden 6 gün beklerseniz netleşir.

Kuşunuzun yanında erkek var değil mi?

Yumurtalara bir fener ile karanlık odada bakın, eğer içi sarı ise boştur, ama damarlar görünüyorsa doludur.

Bir kalem ile yumurtaları işaretleyin ki hangisini ne zaman yumurtladığını bilin. yumurta üzerinden 6 gün geçtikten sonra damar görünmüyorsa yumurtayı kuşun altından alın boştan yere yatmasın.

Bir kaç kuluçka dönemi daha deneyin, eğer hep boş çıkarsa yumurtalar erkeği değiştirebilirsiniz.

• Ben daha once besledim. Bi kere Petshoptan kuslari damizlik isteyeceksin. genelde disiler hircin oluyo ve erkege satasiyo ama kizistirma yemleriyle halledersin. Sonra bi folluk (yuvalik) da almalisin. Icine talas koyun. Dişi sevmezse atar. Cok bakmayin ve onlari rahatsiz etmeyin. Çiftleştikten sonra disi kuluçkaya yatar. Eger disiniz anac kussa en az 7 yumurta yumurtluyor.

• muhabbet kuşunun kaç aylık olduğunu nasıl anlarız yada 8 ay üstü olduğunu
    Abi bnm kusun erkegi oldu bn yeni erkek aldim cift oldular hatta ustune cikti bugun ama disi kus(ayni disi kus ) cok dengesiz tasiyamiyor napabilirim bn cvp icin.tesekkurler ...

• quote:

Abi bnm kusun erkegi oldu bn yeni erkek aldim cift oldular hatta ustune cikti bugun ama disi kus(ayni disi kus ) cok dengesiz tasiyamiyor napabilirim bn cvp icin.tesekkurler ...

Taşıyamadığından değil dengesi bozuluyordur ya da belli süre sonra üzerinden atmak istediği için düşürüyordur, çiftleşiyorsa yumurta gelir sabret, kalamar kemiği koymayı unutma.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.