Şimdi Ara

1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
159
Cevap
5
Favori
156.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tsk edrin verdiginz bilgiler icin ins olur bir 1 sene daha gecmesinde ustunden :) beklicez bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filiz.Ecem.onur

Tsk edrin verdiginz bilgiler icin ins olur bir 1 sene daha gecmesinde ustunden :) beklicez bakalim

1~Kafeslerinin yerini değiştirme
    2~ sessiz ortam sağla
    3~Yem su ve temizlikten hariç kuşları rahatsız etme.
    4~ hava veya güneş alsınlar diye kafesini kafeslerini yerinden oynatma.
    5~ kalamar kemiği as
    6~sularına az miktar süzme bal kat 1 günden fazla bekletme 2 gün uygula
    7~yumurta maması yap
    8~sabreden derviş muradına erermis.

• Yumurta mamasi misir unu, yumurta sarisi, havucla olanmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Filiz.Ecem.onur

Yumurta mamasi misir unu, yumurta sarisi, havucla olanmi?

yumurta sarısı koyma. evet ondan olan. nette bulabilirsin tarifini.
  • Anac dışı kuşum vardi cok cabuk sinirlenen ve saldirganlasabiliyor yanına erkek aldim öldüresiye daliyo du erkeği deistrdim kendisi seçti erkeğini birbirine kur yapıyolar erkek surekli yem kusmaya başladı dişiye 15 gun gecti ama çiftlesme olmadi bende cift haneli kafeste kuslari ayırdım nijer tohumu ve vitamin tskviyeside yapiorum ayirmakla iyimi yaptım kotumu bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: farukkcbck

Anac dışı kuşum vardi cok cabuk sinirlenen ve saldirganlasabiliyor yanına erkek aldim öldüresiye daliyo du erkeği deistrdim kendisi seçti erkeğini birbirine kur yapıyolar erkek surekli yem kusmaya başladı dişiye 15 gun gecti ama çiftlesme olmadi bende cift haneli kafeste kuslari ayırdım nijer tohumu ve vitamin tskviyeside yapiorum ayirmakla iyimi yaptım kotumu bilmiyorum...

çok acele ediyon 15 gün nedir daha yeni . 1-2 ay geçsin kuşlara rahat bırak zamanını bilecektir. zaten kuşlar birbirni seviyorlar ayırma olayı gereksiz olmus . aynı yere koyun süreç hızlansın
  • Ayırmak sacmalikmi oolmus sizce

• Başlıkta da olduğu gibi 1 erkeği damızlık seçerek 1 dişi ile değil daha çok dişi ile eşleştirebiliriz.

Peki bu nasıl olur ?

Bir kaç aşaması var ve özenle takip ve biraz da tecrübe isteyen bir takip.Başardığınız da tecrübe olarak çok yüksek bir tecrübeye ulaşacaksınız.

* Kuşlarımıza ortamın da etkisiyle takvim çıkartmamız gerekir.Bu takvim vitamin, mineral, kızıştrma, kafese atma,mama verme, yumurtlattırma ve kafesten çıkartma olarak sıralanır.

* İlk baharın bu dönemlerin de bu iş çok uygun zamandır.Üretimhaneniz de camları açmanız sizin için iyi olacaktır.Dışarıdaki o temiz hava ve ilk bahar kokusu kuşları tetikler ve duyu olarak çiftleşme mevsiminin geldiğini anlatır.

* 1 erkeğe 2 veya daha fazla dişi ile çiftleştirmek için bazı özellikler de gerekir.Bu özellikler

Eşleştireceğimiz kuşlar da hastalık var mı ?
    Çiftleşmek için yeterli kondüsyona sahipler mi ?
    Kızıştılar mı ?
    Yeterli protein vitamin ve mineral e sahipler mi ?
    Eş tuttular mı ?
    Aynı aileden geliyorlar mı ?(Aynı aile ise çiftleşmeleri sakıncalı) muhabbet kuşu

* Bu kontroller eksiksiz yapıldıktan sonra sıra birbirine uygun eş seçmekte bunun farklı yönleri var.
    * Eş e atmadan 1.5 hafta kadar önce kuşlarımızı kızıştırmak amaçlı havuçlu mama, vitaminli mama ve kalamar kemiği ile beslenmesi gerekir.
    * Üretimhanenin ısısı sabitlenir ışık süresi uzatılır.Havanın değişmeyeceğini düşünen dişi yumurtlamaya karar verir.Işık süresi uzadıkça yaz geldiğini sezinler hayvanlar.
    * Kuşlar eşe atılıp kur yapıyorlarsa yakında yumurtlayacaklar dır.
    * Dişi de yumurtladıktan sonra erkeği alabiliriz.
    * Erkek biraz yorgun düşmüş olabilir.1 Hafta diğer çiftleştirilecek dişi ile yan yana kafeslere konulur.Bu ara da vitamin ve kondüsyon bulması için mama ve bol dinlenmesi için zaman tanırız.1 hafta sonra öteki dişi ile aynı işlemi tekrarlayabiliriz.

NOT ; Erkeklerimiz 1 den fazla dişi ile eşleşebilir ama yorgun ve bitkinlik görüldüğü an anının da dinlendirmeye almalıyız ve vitamin takviyesi ile beklemeliyiz.Her eşleştirmeden sonra(Yumurtlatma dan sonra)en az 1 hafta dinlendirmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecoller -- 10 Nisan 2016; 16:00:33 >

• Cesuryurek33 kullanıcısına yanıt
    Selamin aleykum ben kadir bisi sorcam ben petshoptan cift kus aldim damizli ama ciftlesmiyolar hic alali 3 ay oluyo sadece erkek besliyo opusuyolar erkek disiye bacani falan atiyo devami gelmiyo yardim edermisiniz

• İyi günler benim dişi bi kuşum vardı çok sakindi,sonra yanına yavru bi erkek aldım erkek bi süre sonra nasıl olduysa sabah kalktığımda ölmüş. Sonra yine bi yavru aldım yanına bi süre geçince dişi olduğunu anladım değiştiremedim de 1 2 ay takıldılar ama benim dişi iyice hırçın olmaya başladı genelde kafesin içindeyken çok hırçın oluyo. Neyse geçenlerde olgun bi erkek aldım 3 ünü bi araya koydum benim ilk dişi buna sert davrandı diğeri daha yavru olduğu için ilgisiz kaldı.şimdi erkeği ana kafese koydum dişileri ufak bi kafese. Sizce çiftleşme olur mu gidip geri mi versem erkeği.

• Benim 4 muhabbet kuşum var eşlensinler diye salma kafese koydum iki dişi bi erkekle anlaştı diyer erkek açıkta kaldı 2 2 nasıl ayırabilirim...
  • turan19o7 T kullanıcısına yanıt
    Dişiler çok seçicidir anlaşamadığı erkeği döver...

• enbiay E kullanıcısına yanıt
    Sen ikişer ikişer ayır. Elbet eş tutarlar yanında başka kuş olmayınca :)

Tutmazlarsa da eşleri değiştirmeyi denersin.
  • Bende erkek kuş vardı dün dişi aldım yanına . Ama dişi çok durgun . Benim erkek etrafında dönüyor kafeste ordan oraya . Ama dişi ye dokunma akşama kadar kendi halinde

1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde]

• plus007 kullanıcısına yanıt
    Zaman verin hemen olmaz. önce 2 3 gün yan yana kalsın sonra yavruluk alın. 10 15 güne yumurta gelmezse problem var.
  • Birbirlerine alışmaya başladılar gibi . Ama yinede dişi nazlı baya , Yuva mı alayım şimdi ben kafese

• quote:

Orijinalden alıntı: plus007

Birbirlerine alışmaya başladılar gibi . Ama yinede dişi nazlı baya , Yuva mı alayım şimdi ben kafese
    Hocam ben de birkaç gün önce dışarıda erkek muhabbet kuşu buldum. Bugün petshopa gidip yanına bir eş aldım. Kafese ilk başka bir dişi attık kavga ettiler. Daha sonra başka bir dişi attık kavga etmediler ben de o dişiyi aldım. Sadece birkaç saat sonra erkek öpmeye çalışınca dişi onu gagaladı :D Aynı sizdeki durum gibi erkek hareketli ama dişi hiç aktif değil. Sizde daha sonra nasıl gelişmeler oldu?

1 Dişi 1 Erkek Muhabbet Kuşu Alıp Onları Çiftleştirmek? [Evde]

• Hk@n kullanıcısına yanıt
    aynayı çıkarın.ayrıca kafes çok küçük. iki kuş ne yapabilir onun içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 11 Eylül 2019; 15:45:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

aynayı çıkarın.ayrıca kafes çok küçük. iki kuş ne yapabilir onun içinde.
    Teşekkürler çıkartmıştım hocam faydası oldu, yeni kafes alacağım. Şu an dişi ve erkek kavga etmiyorlar ama erkek yaklaşınca dişi gagalıyor hemen. Zamanla düzelir mi bu ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.